Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител от ЖУК на УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съединител от ЖУК на УАЗ

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
    Части за ЖУК се намират още а притискателен диск има и 2ра употреба за 40-50лв. и нов феродов диск за 40лв.
    Нов притискателен диск с диафрагмена пружина за жук/ниса струва 60 лв.Нов феродов-20 до 40 лв.,зависи от наглостта на търговеца .Опция е замяната защото се освобождава от реглаж притискателния.Продават се и от стария тип,с палците и винтовите пружини за около 40,пак лв.Въпрос на избор.И наистина феродовия диск на жук/ниса е по-качествен-износва се по-малко от оригиналния Уаз-ков и то не за сметка на притискателния
    С "Фармахим" - непобедим
    Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
      Масления филтър къде е?Хартиен елемент ли е само или е като на лада?
      Масленият филтър не е с хартиен елемент при мен.Като на Лада е

Коментар

Знчи си с УМЗ двигател и трябва да караш маховика някъде да му правт нови дупки.
        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Който иска де не му хърка изобщо Уазката, или да не прави двойно амбриране , да си сложи напълно синхронизирана кутия!
          Проблем също е и загряването на маслото в скоростите,например ако е Приста!

А пък това да се сменя уазков със жуков съединител, за мен е най-малкото абсолютно безмислено, да не говорим за по-малката контактна площ, и това че са напускали едни ментета!
          Хората се опитват как да слагат по-яки съединители, а не обратното!
          Последно редактирано от JC_Явор; 30-08-07, 16:58.
          sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от JC Преглед на мнение
            Който иска де не му хърка изобщо Уазката, или да не прави двойно амбриране , да си сложи напълно синхронизирана кутия!
            Проблем също е и загряването на маслото в скоростите,например ако е Приста!

А пък това да се сменя уазков със жуков съединител, за мен е най-малкото е абсолютно безмислено, да не говорим за по-малката контактна площ, и това че са напускали едни ментета!
            Хората се опитват как да слагат по-яки съединители, а не обратното!
            Прав си.Хората идея си нямат,че мембранните съединители са се наложили защото са по прости за производство,и по евтини за производство.Сравнени с палцовият те имат и някои други предимства изхождащи от спецификата на диафрагмената пружина на има "мъртва" линия на пречупване.Тоест равнинното положение на периферният и ринг е позиция с най силна точка на притискане на огледалният диск,и едновременно е тясна "равновесна зона" от която се излиза с най малко количество вложена сила,сила като сила,и като ход в милиметри на силата.
            Оттук може да се обясни защо при износване на феродов диск педалът става по твърд.
            Сега,някой дали е запознат с конструкцията на съединителите на състезателните автомобили,конкретно за притискателният диск.Ще стане длъжко,на проблема на мембранните идва при използване на двигателят като спирачка.Ламелите които държат огледалният диск и работят на опън при ускоряване,в този случай работят на свиване.Ето защо при удар рязък отзад при включена скорост,после може да не ти отделя съединителя.
            Сега ,новостите при модерните и скъпи съединители са саморегулиращият механизъм изместващ упора на менбраната успоредно във времето с износване на феродото и падане на дебелината.
            Палцовият има ред предимства и за джип е препоръчителен.
            Някой ако не е наясно да пита,срам няма

Коментар

Kaрал съм и двата съединителя но Жуковия е много по качествен.

Коментар

Първоначално публикуван от nikol4o Преглед на мнение
                Kaрал съм и двата съединителя но Жуковия е много по качествен.
                Да.Аз направих така-палцов притискателен и Жук-ов феродов.Все пак мисля че винтовите пружини са по-дълготрайни от пластинчатите,а в комбинация с по-качественото полско феродо би трябвало съединителя да издържи повече.
                С "Фармахим" - непобедим
                Дизел - само дънки!

Коментар

Имах си Волга като сльнце,но ми я откраднаха.Както и да е.Та на нея и смених притискателния с Жуков,защото ми беше писнало от реглажи.Стана си добре.

Коментар

Според мен двойно амбриране и междинна газ и няма проблем с скоростите.

Коментар

Видях,че е разисквано за ЖУК и НИСА и моля да ми кажете къде в София може да се купят феродов и притискателен диск за тях.Предварително благодаря.
                      Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Ако познаваш колегата Цветан,помоли го да ти купи от Самоков,той ходи често до София.Доскоро феродов диск беше 32лв.,а притискателен 60лв.

Коментар

Епа май ме познава.

В четвъртак ще ходя така,че ако има нещо се обаждай.
                          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Свърши му работа,тогава на колегата,ако иска.

Коментар

Първоначално публикуван от e100 Преглед на мнение
                              Видях,че е разисквано за ЖУК и НИСА и моля да ми кажете къде в София може да се купят феродов и притискателен диск за тях.Предварително благодаря.
                              В София при "Старците" би трябвало да има, зимата имаха...
                              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Палцевия притискателен(волгов) и жуковия феродов според мен е подходящата комбинация за тежки натоварвания.
                                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X