Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с главината на редукторен мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с главината на редукторен мост

Вместо с калай по добре да го беше поприцъркал с електрожена или с един център да го начукаш държи гарантирано повече или лепило за лагери има точно за тази цел дано вече ремонтът ти да е успешен !
    ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

За електрожена и медния кабел зная,но не ми се мръзнеше повече по тая главина и за това на топло и с поялника.С център я правих първо но материала на главината(мисля да е чугун)е мек и се бяха загладили всички центри.За сега не е мръднала и мисля,че открих и отстраних проблема проблема.Но така е когато навънка е -10 та дори и на -19работих а съм се заинатил да я правя,студа не е добър помошник
      Случайни хора УАЗ не карат! Радослав Стоилов 0899496832

Коментар

Дано проблема е отстранен вече. Ето още един варянт за който не се бях сетил, от много голямо стягане или блокиране на лагерите зегерките се вкопават в главината, и при избиване на лагера отново калиброва канала но остава ръбче/мустак/ който при поставянето на новия и слагането на зегерката не се премахва. Нужно е стругарска намеса...
        Кой разбрал разбрал, нещо неможах да го обясня... Дано със снимките се поизясни!

Тук се вижда малко откъснато от точно този "мустак" след избиването на лагерите

Разликата в главините. Десните от редукторен мост, би трябвало да са и оргинални за Газ69, поне имам барабани които нестават на Уазковите граждански /накладките се виждат като се стегне към главината/.

Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

На редукторните мостове и тасовете с цилиндърчетата са различни от гражданските.
          Чисто теоретично: к-т/главина-тас/ от единия мост трябва да става на другия. На практика не съм пробвал.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:р.м.jpg
Прегледи:1
Размер:140.1 КБ
ID:5441173Натиснете снимката за да я уголемите

Име:г.м.jpg
Прегледи:1
Размер:144.9 КБ
ID:5441174

Коментар

Здравейте Nik и Тони,моя проблем беше същия като на показаните на снимките главини,зегерката направо беше заоблила вътрешния ръб на канала в който лежи.За тасовете не съм сигурен дали ще станат Тони,мисля,че имаха разлика в отворите за 6-та болта които държат таса към моста.А и имат разлика в предните тасове по разположението на спирачните цилиндри.При редукторните са разположени така,че челюстите на накладките да упражняват усилие върху барабана в перпендикуляра посака на земната повърхност.Това мисля,че е заради самите радуктори зада не се появяват сили на усукване около рамо,както колега беше споменал,че в САЩ няма рокраулери с редуктори по същата причина,да не се предава усилие през рамо.

Коментар

В дупките за закрепяне разлика нямат. Разположението на цилиндърчетата идва от завъртането на таса спрямо оста. При събирането на мостовете дори бях нахлузил тас от граждански на редукторния, но се усетих навреме.
              Идеята за взаимозаменяемостта на к-та идваше от еднаквите цапфи, НО едва сега забелязах, че имат разлики.

Коментар

Дупките са еднакви на цапфите, но частта от към диференцяла е напълно различна, за различни семернизи са също. Ако се поставят от граждански мост главина, таз к-т както казвате, става по широк с приблизително 6см, се едно е с фланци или обърнати джанти.

Ето ги и редукторните цапфи вчера сменях на един.

Благодарности на Карбон-Плевен за бързата работа за подмяната на счупените неща!

Тук имам снимка и на предна (то задна разглобяема няма) от обикновен мост, неможе да се види голяма разлика като не са една до друга но не са взаимозаменяеми както споменахме.

Коментар

Не са еднакви цапфите,но гледах руско клипче за монтаж на дискови спирачки на редукторни мостове.Там на оригиналната цапфа се избива тази втулка за семерингата и се набива такава за семеринг за граждански мост и се монтират дисковете и главини от граждански мост.Абе май общото между редукторните и гражданските мостове са втулките(камъните) за шенкелите,спирачните цилиндърчета,накладки,барабани и таралежките(хъбовете) на предния мост.

Коментар

А тази гъбка и цапфа да не са пострадали от осмак на Ровер или от оригинален уазов двигател?

Коментар

На гражданската главина остава семеринга от редукторната, външните диаметри са еднакви, лагерите също.

Не от Уазков 417 и 7,50 рибена кост. 2години каране, от както моя познат си го купи, без да е отварял да проверява, преди месец-два дясната сега и лявата задна. Ще видеме колко ще изкара с новото производство. Дано вече всичко е наред.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X