Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отпред или отзад??? (Къде е правилното място на блокажа)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Отпред или отзад??? (Къде е правилното място на блокажа)

По принцип при 100% блокировки, които се слагат допълнително (тунингови), поредността на включване е първо заден и после преден. Не е възможно да се включи само преден или първо преден. Така е конструкторското решение на производителите. Следователно ако се слага само един, за мен логичния отговор е на задния мост. Просто се доверявам на хората, които си изкарват хляба с това.

Коментар

Това па от какъв зор? Принудителните затова са и с разделно включване - на който мост ти трябва, него и включваш. Що трябва да закопаеш задния мост, за да почне да дърпа предния? Двете педи, които трябва да дръпне преди да изключиш всичко.
      Ако става дума за разните автоматики в трансмисията - изобщо ги забрави. Това са глупости. Някой яде и салам освен хляб от това. Само че питай тоя-оня който има такава гадост в колата колко му струва да храни умниците, които ги произвеждат.
      Ма госпожа, те не са за носене, те са за продаване! Така каза веднъж една сергиджийка на няква жена. Когато няква фанелка се разпадна в ръцете и додето я разглеждаше. Така се появяваха първите ментета по нашите земи.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Това па от какъв зор? Принудителните затова са и с разделно включване - на който мост ти трябва, него и включваш. Що трябва да закопаеш задния мост, за да почне да дърпа предния? Двете педи, които трябва да дръпне преди да изключиш всичко.
        Ако става дума за разните автоматики в трансмисията - изобщо ги забрави. Това са глупости. Някой яде и салам освен хляб от това. Само че питай тоя-оня който има такава гадост в колата колко му струва да храни умниците, които ги произвеждат.
        Ма госпожа, те не са за носене, те са за продаване! Така каза веднъж една сергиджийка на няква жена. Когато няква фанелка се разпадна в ръцете и додето я разглеждаше. Така се появяваха първите ментета по нашите земи.
        Не става дума за автоматиките в трансмисията, визирам АРБ като производител, и мисля че в това отношение са се доказали. При мен решението е точно такова и определено върши работа ако се използва с акъл.
        По принцип и аз съм на мнение, че ако се слага по-добре е да се слагат два.
        За закопването , повярвай ми при грешки и неразумна употреба си става и с два и с един. Зависи къде се завираш, как се завираш, с какви гуми се завираш, каква газ даваш, колко тежиш... а бе край няма, за това понякога спирам да си блъскам главата и се доверявам на доказаните решения.

Коментар

Стефане, Виктор е прав. Няма автомобил със заводски блокажи на двата моста на който да не се изисква последователност на включване първо заден и след това преден. Може и веднага един след друг, но е задължително в тази последователност...
          VPetrov.photography

Коментар

Вече една година карам Хънтъра с два блокажа ( и преден и заден). Не са принудителни а винтови. Нямам проблеми с управляемостта. Има проблем единствено с качването на стръмни наклони при много хлъзгав терен. Тогава задния блокаж се опитва да се завърти по посока на наклона и ако пътя върви леко косо се получава ефекта на каране с вратите напред. Но се свиква. До момента не са се включвали на асфалт. Но те блокират плавно до 80 %.
            Вярно на сняг не са карани, защото скоро сняг не е валял ( поне при нас ).
            Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
            NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
              Стефане, Виктор е прав. Няма автомобил със заводски блокажи на двата моста на който да не се изисква последователност на включване първо заден и след това преден. Може и веднага един след друг, но е задължително в тази последователност...
              Принудителните блокажи са друго нещо. Категорично в практиката предният е далеч по - ефективен от задния(ако се ползва един).Презумцията да се включват последователно е единствено да се разпределя натоварването по цялата трансмисия , за да се избегнат (намалят) счупванията
              PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
              КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
              0899187766

Коментар

За принудителните съм съгласен(кой както и където поиска), но при самоблоковете е съвсем различно , и затова не ги смесвайте нещата!
                sigpic УАЗ-452

Коментар

Ъхъ. Докато има хора, за които АРБ е блокировка, ще има и такива инструкции. Аз даже знам защо пише така.
                  А иначе АРБ е съвсем същото, което и ТПК "Сияйна зора". Цехчето, където някви хора въртят някви железа за нещо си. Такива блокировки няма, и това е обяснението. Докато карате по етикета а не по схемата, такива инструкции ще са много ценни.

Коментар

"и двете Дядо Попе, и двете..." имаше такъв виц
                    За мен е добре машината да има 3 блокажа (което не важи за УАЗ-ката която няма централен диф.) и май най-добре е да са 100%-тови принудителни - пускаш само когато ти трябва и после спираш (рядко се налага поне при мен) "автоматичните" (Торсен, Кваиф.....) имат много предимства и но и много недостатъци - задеистват се когато не трябва (Всички по-горе се оплакаха от качванията на баири със страничен наклон )

Коментар

Да де, ама принудителни има за много малко мостове. Единствения рай е за уазовите военни мостове. По 150 долара парчето май. По-евтино от краденото. Ама само за тях.

Коментар

Стефане, дай малко по същество, знаем че УАЗ е "най-доброто", но да не се отклоняваме от темата, за цената каято казваш е наистина така. Не спорим дали това или онава става и колоко пари струва. Въпроса е човека да избере най рационално решение. Не искам да правя реклама на нито една тунингова фирма, но недей с лека ръка да отписваш постиженията на "капиталистите" в тази област.

Коментар

Да де, ама нали и аз това се опитах да кажа.

Колегата търси правилният вариант, но за самоблок, което е доста различно от ARB,чиято схема на работа поне според мен е идеалната за офроуда!!!
                          sigpic УАЗ-452

Коментар

Кво значи по същество? Тутакси да наблъскам 300 страници теория на диференциалите? Може ли с картинки? А може ли да ги боядисам цветни? По желание. За да убедя някой, че когато става дума за машинни елементи, търговските му пристрастия не са особен аргумент?
                            Военните принудиловки за УАЗа ги дадох като пример за достъпни. Някой продава ли нещо такова за 300 долара в двата моста? Щото същото, за колхозите, със скърцане ще ти го направят за 800 долара едната.
                            А безсмислици от всякакви шумни фирми съм виждал какви ли не, и името на фирмата отдавна не ми се струва гаранция за нищо. И без това параходите тръгват все от Шанхай.

Коментар

....
                              А безсмислици от всякакви шумни фирми съм виждал какви ли не, и името на фирмата отдавна не ми се струва гаранция за нищо. И без това параходите тръгват все от Шанхай.
                              Ето тук обаче си мнооого прав, (за съжаление)

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Да де, ама принудителни има за много малко мостове. Единствения рай е за уазовите военни мостове. По 150 долара парчето май. По-евтино от краденото. Ама само за тях.
                                Има и за УАЗ принудителни блокировкиНапример тук:
                                http://www.4x4shop.ru/index.phtml?a=..._id=UAZ_locker
                                Остава и някой да започне да ги внася

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X