Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за съвет за уаз

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за съвет за уаз

Искам да ви помоля ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да сподели как може най безболезнено да се разреши.Преди една седмица свалих главата на уазката с цел да я отремонтирам и пригодя за бензин защото ми изхвърляше водата на 80 градуса като стигне.За целта свалих и радиатора да се промие и продуха(това между другото).Проблема е такъв че на втори цилиндър имам пропадане на ризата.Пропадането е минимално не съм го мерил с точност(и това ще стане).Тази сутрин извиках за консултация един шлайфист и опасенията ми се сбъднаха.Сваляне на блок.Варианти много но искам и съвет от вас хората които карате и сте карали уазки по какъв начин да отстраня проблема.С гарнитура която на втори цилиндър е правена по дебела или сваляне на блока или отдефектиране или има вариянт без да свалям блока да извадя ризата с буталото.Направи ми и впечатление че като въртя вала би трябвало самите бутала да завличат и надигат ризите а такова нещо не става.Най вероятно защото блока е алуминиев и от корозията ще е трудно самото избиване на място.Ще съм ви благодарен за съветите.Предварително благодаря.

До: Молба за съвет за уаз

Можеш да извадиш ризата и без да сваляш блока Аз на Буханките като им сменям ризи бутала и сегменти не им свалям блока а само картера и главата Ризата ще трябва да я чукнеш с по голям чук и ще излезе но можеш ида пробваш с гарнитура която е по дебела на втория цилиндър Имал съм такъв случай с една Буханка и понеже беше служебна направо й сложихме 2 гарнитури и така си кара 3 години
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Драго благодаря ти че откликна на молбата ми за съвет.Много много не ми се иска да слагам удебелена гарнитура или две такива но и това е вариянт който не го изключвам.Как ме съветваш да я сваля ризата от долу?

Коментар

Пробвай както ти казах да свалиш картера и маслената помпа ако ти пречи и с чука и тръба да извадиш пропадналата риза Дано самия блок да не е изяден от водата щото има и такъв варянт и тогава трябва да се смени блока или целия двигател Ако намериш скоба за вадене на ризи ще стане още по лесно

Коментар

Скоба почти съм сигурен че няма да намеря затова трябва да измисля някакъв дорник по външния диаметър на ризата.Като извадя ризата какво трябва да сменя или подложа под нея.Какво трябва да търся от магазините за уаз?

Коментар

Ризите на Уазката ти с медни или гумени гарнитури е? Може да подложиш още една медна пластина в зависимост от пропадането
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Като извадиш ризата под нея има гумен пръстен за 21 и меден пръстен за 24 двигател виж твоя какъв е и това ще търсиш в магазина. Продават ги комплект 4 броя и не са скъпи

Коментар

още не съм отворил отдолу и не знам с какво е подложено отдолу но най вероятно както казва колегата Драго с гумен о-пръстен.Как да преценя колко да подложа и има ли вариянт по малко или повече да се подложи.

Коментар

Ако е с гумен пръстен не може да се подлагат повече

Коментар

В едно ръководство(военно издание) което имам пише че всяка риза трябва да има надскок.Надскока се мери при свален гумен о-пръстен и трябва да бъде 0.005-0.055.Дори и да сваля ризата и да сменя гумения о-пръстен трябва ли да подлагам и някъде другаде и ако да къде.Предполагам и не знам но самото пропадане само от гумения о-пръстен ли се получава или и от нещо друго?

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                      Ако е с гумен пръстен не може да се подлагат повече
                      Абе в краен случай може, ама да го сложиш на ризата преди гумения пръстен и да го наплякаш лееекичко със силикон, но не е най-доброто. Става, ако няма друга възможност. Преди два дни събрах двигателя на моята Уазка, която е с гумени пръстени и нямаше ядове. Върви както никога сега.
                      Като свалиш ризата, обаче трябва много добре да почистиш леглото и.

Коментар

Драго щом казваш че ако е гумен о-пръстен няма допълнително подлагане само с смяната натоя о-пръстен смяташ ли че ще се оправи положението и тоя гуменяк не пази ли да не омеша водата с маслото или и определя надскока също така.

Коментар

Пропадането е от пръстена или както ти написах от блока

Коментар

просто извади ризата и виж какво се случва... Ако е ерозирал блока ще имаш ядове. Много е вероятно да има смарангясан гумен пръстен.

Коментар

Точно този пръстен уплътнява да не меша маслото и водата. Като извадиш ризата почисти добре отдолу и отгоре на блока където ляга и намажи със силикон ризата там където лежи пръстена за по сигурно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X