Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебедка или блокаж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лебедка или блокаж?

Колеги, пред дилема съм за изработката и монтаж на принудителна блокировка на редукторни мостове или закупуване на лебедка в близко бъдеще. Получих предложение за изработката и монтажа на блокаж, но бюджетът ми на този етап не достига. Лебедката ще ми излезе на половината цена на блокаж и на двата моста.
    Не карам толкова хард, но съм решил да се оборудвам с едно от двете.

От: Лебедка или блокаж?

Аз мисля че щом имаш редукторни мостове по добре лебетка.

Коментар

Щом не караш хард и по състезания според мен лебедка и хай джак ще ти вършат идеална работа.
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

И аз съм за лебедка.
        То и блокажите са си благинка, ама лебедката ще те вади от повече ситуации.
        Ама пък от друга страна-откакто съм блокирал задния диференциал на витарата не ми се е налагало да ползвам лебедка. Или поне доста по-малко от преди.

Абе лебедка, блокажите са за извратеняци...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Както е казал дедо поп:
          И двете, чадо и двете.

Различни неща са, различно полезни са. Ако ще слагаш лсд-та обаче няма смисъл.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Заложи на лебедката. В много ситуации може да ти е в помощ, а и винаги може да помогнеш на "окопал се" другар.
            First Man, then Machine!
            Lada Niva
            Honda XR 400

Коментар

Да ....колегата горе е прав...С лебедката може да си полезен не само на себе си ,а и може да си полезен на себе си когато няма кой да ти помогне
              Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                И двете, чадо и двете.

Различни неща са, различно полезни са.
                Разбира се,ч е и двете са си полезни, и едното не може да замени другото, ама човека има ограничен бюджет, и се чуди кое от двете да избере.

За ЛСД-тата съм на същото мнение. За лек терен става, ама като дойде големия зор-все едно нямаш нищо...

Коментар

Е той е казал че пари има само за лебед, демек няма кво да се мисли и пише.
                  Аз просто да му кажа че ако искат да му пробутат лсд да е си дава парите за глупости.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И аз съм за лебедката,а пък с нея ставаш доста по-смел.Завираш се на такива места,до които преди не си припарвал-личен опит.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Разбира се,ч е и двете са си полезни, и едното не може да замени другото, ама човека има ограничен бюджет, и се чуди кое от двете да избере.

За ЛСД-тата съм на същото мнение. За лек терен става, ама като дойде големия зор-все едно нямаш нищо...
                      малко извьн темата как блокира задния мос с електрожена ли
                      инече за разходки слагаи една лебедка и по рошави гуми и си шампион

Коментар

Не с електрожена, с едни железца, с идеята да е временно, та ако не ми хареса-да мога да възстановя диференциала. Ама си остана така... Само мързела ме спира да отворя диференциала, и да си поиграя със заварячката

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          Не с електрожена, с едни железца, с идеята да е временно, та ако не ми хареса-да мога да възстановя диференциала. Ама си остана така... Само мързела ме спира да отворя диференциала, и да си поиграя със заварячката
                          Место да си купиш патрул

Коментар

Добре е от сега авторът на темата да помисли и за задна лебедка, с уточнението, че и преден блокаж няма да е излишен.
                            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                              Добре е от сега авторът на темата да помисли и за задна лебедка, с уточнението, че и преден блокаж няма да е излишен.
                              А най-добре е да я боцне по средата и да я ползва и напред и назад

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X