Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за двигател газ 24

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за двигател газ 24

Щом прекъсва и на двете горива ,вероятно е запалването.Проверявано ли е делкото,поне на стробоскоп.Пукнатина в изпускателниа кол. не трбва да влиае толкова, в смукателниа повече .

Коментар

Не не прекъсва а пърпори.Ето тука е спукан колектора и си миля, че от там пърпори при подаване на много газ.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 007777.jpg
Прегледи:1
Размер:138.3 КБ
ID:5359778

Коментар

От там е. Даже е почерняло.

Коментар

Според мен проблема може да е от смукателния колектор.Смуче въздух и губи мощност.От изпускателния само ще пърхори,но няма да губи мощност.
          0888 50 13 35

Коментар

Здравейте колеги. Както винаги на сложните въпроси има прост отговор. След като се чудех какво да правя и след поредният майстор , взех нещата в свой ръце , още повече като видях , че майстора е сменил една от свещите и е сложил такава с дълга резба се амбицирах още повече. Явно попаднах на майстор които не му се занимава с такава техника или има пренебрежително отношение. Късмет, че не се е случило нещо лошо. Та така смених въпросната свещ с българска ВМЗ 7, такава имах под ръка, и вече две седмици УАЗа върви супер и работи като часовник. Няма да пърпори мяма да глъхне и набира прилично. Според мен целият проблем е бил от една неработеща свещ или по-точно прекъсваща свещ. Следващото нещо което ще трябва да се прави е да се отстрани теча на масло от тялото или тръбопроводите на въшния маслен филтър, защото доста капе. Благодаря на всички които ми даваха съвети каква може да е причината за мойте оплаквания. Вашите мнения са ценни за мен и извода който си направих е , че двигателят не е толкова сложен и като му обърнеш достатъчно внимание се справя доста добре и не създава грижи оказа се ,че и аз мога да се справя с дребните ремонти. А и да се похваля освен, че върви по добре и разхода на газ е 15-16/100 само асвалт.

Коментар

Отново да повдигна темата.
              Въпроса ме е следният, от маркуча за картерните газове излиза сивкаво бял пушек и духа силно , маслото е 15W40 МОБИЛ 1 - наливно, от това положение постоянно задръства отдушника с бяла пяна ( майонеза) имам такава и по върхът на щеката за масло. Двигателят върви добре след смяна на свещите пали от раз не пипа антифриза и има малка загуба на масло главно от течове - от лоената набивка на коляновия вал. Динамиката ме у добра потдържа 60-70 км. и като сваля свещите когато е работил на бензин ( 20 км.) имат керемиден цвят на газ са бели. Компресията е 6,8 на четирете цилиндъра. Налягането на маслото е между 3 и 5 атмосфери. Дали има проблем в сигметните и оттам да надува в картера и трябва ли да ги сменя или клапаните имат проблем. Въобще не ми харесва да работи така.
              Предварително благодара за мненията.

Коментар

Надуването в картера е ясно от къде е,но каква ти е представата за духа силно.Комбинацията от бял пушек и духа силно е факт че действително имаш проблем.Колегата ти е написал че при него е имало счупени сигменти.Също ти е обяснено и за компресията да я премериш на загрят двигател след това се слага малко масло в цилиндъра през отвора на свеща и пак мерене.Тогава кажи има ли разлика или няма.Ако собственика не те е излъгал за основния ремонт(може и да не е все пак 3 до 5 налягане на маслото е доста добре)не ми се вярва да е износил сигменти за 2000 км.За да си спокоен и за да си отговориш на въпросите вземи свали главата и погледни вътре какво става.След това по на дълбоко и т.н.После по обратния ред.Гарнитурите са на смешни цени и не е проблем.Успех

Коментар

Компресията на 24д-трябва да е 8.5-9атм.Не ти трябва да му мислиш много,свестен майстор,напасване на клапаните,нови сегменти и карай смело

Коментар

Меренето на компресията го правих на топъл двигател , така че да мога да го пипам не да пари но и не беще много студен. Премерих и на четирите цилиндъра 6,8 на първи и четвърти и 6,6 на втори и трети после масло в цилинъра и отново мерене и няма разлика. Така разбрах , че не е проблема в клапаните. Но съм много далече от 8,5-9 атм. явно, ще се наложи да отворя мотора.
                    Дали ще стане само със смяна на сегменти?

Коментар

я помисли пак за клапаните
                      Където не мога пеш продължавам с Уаза.
                      Съдействие за закупуване на гуми с отстъпка срещу
                      Съдействие на закъсали автомобили

Коментар

не те разбирам

Коментар

Ще стане само със сигменти и лек шлайф на главата ,всичко това ще,ти струва към 60-70лв без труд.Но после ти трябват около 400-500км да се напаснат по ризите.Успех.

Коментар

Клапаните трябва да правиш колега
                            Първоначално публикуван от FORI33 Преглед на мнение
                            не те разбирам
                            0885 297985,мтел-Радо
                            0876 556870,виваком като домашен

Коментар

А че ще се отвара мотора,това стана ясно на всички тука само не знам какво още му се чудиш.Ако е имало основен ремонт то по пътя на логиката трябва и клапаните да са пипнати.Не ми се вярва на толкова малко километри да издуха клапан,па да ги духне така че и на четирите цилиндри да са със сравнително еднаква компресия.Най доброто което може да ти се случи е да минеш само със сегменти.Аз като купих уаза протече вода в маслото е,викам си,едни гумени пръстени и съм отново в играта.Като извадих буталата-задрали и сегмените счупени.Така че може да се очаква всичко и това се получава само след първото прегряване още повече пък на ремонтиран двигател(ако е ремонтиран де).Взех си нови бутала,сегменти,ризи и отново на пътя ама по лек с 200 лв.Не се предавай и смело напред.
                              П.п. От клапани не духа в картера и белия пушек от отдушника също не ми харесва.

Коментар

Вчера говорих с майстор и се разбрахме за другата сездмица да го вкараме в бокса. Извадихме маркуча на отдушника и както се беше прегънал от него излезе чиста вода. Белия пушек се оказва водна пара. Според него става конденз вмотора и маслото не го поема и се изпарява защото не губя антифриз. Каза , че мотора работи много добре и това духане не е чак толкова силно, като на издухал мотар. Аз му казах за компресията , че е малка , но той каза че ще си я имери той , аз едвали съм я измерил както трябва.
                                Неговата логика е, че двигателят няма радиатор за охлаждане на масллото ( премахнат е) и маслото работи при по-висока температура някъде 100-115 градуса а може и 120 градуса а температурата на антифриза не превишава 65-70 градуса и то при по-дълъг пробег, от там се получава конденз и маслото го изпарява а при по къс водата остава в маслото и става на " майонеза". При старт на студен мотор няма пушек само духане и малко като затопли започва да пуши. Второ без масленият радиятор налягането в системата е по голямо , както при мен 4-5 атм. че при форсиране достига до 6 атм. и буквално прави маслото на пяна ако имаше радиатор налягането щяло да падне поне с 2 атмосвери..
                                Неговият съвет е да изчистим капака на клапаните от натрупаната " гняз" " майонеза" да провери рагулирането на клапаните , да сложи истински термостат дето да държи постоянна температура на охладителната течност поне на 80 градуса , ще смени маслото с по истинско и така ще покарам известно време и ако нещата не се променят тогава ще се отваря мотора. Ще пиша задължително какво става.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X