Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Друг двигател за УАЗ 452

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Друг двигател за УАЗ 452

Никога не съм чувал за успешна трансплантация на УАЗ, еле пък на Буханка. Десетина години руснаците опитваха какво ли не, в крайна сметка оперираните умираха. Просто направи тоя като хората, ако нещо му е счупено, и се радвай на хубавото фургонче.

Коментар

Уаза е бордови не фургон
      1 .Двигателя е скапан та няма сила да върви
      2.Малко като поработи и почва да пуши от капачката за маслото яко .
      В мобилето съм виждал уазки със сменени двигатели

Коментар

здравейте,аз също имам бордови Уаз и искам да му сложа дизелов двигател от мерцедес 200.Някой да знае как се пасва скоростната кутия?

Коментар

Най-добре бенцовата кутия с раздатка от ГАЗ 69.

Коментар

Първоначално публикуван от ge4e sevlievo Преглед на мнение
            здравейте,аз също имам бордови Уаз и искам да му сложа дизелов двигател от мерцедес 200.Някой да знае как се пасва скоростната кутия?
            Колега,не влизай в този филм,200-дизел на МБ е много умрял кон -74кс,не си струва заигравката,за него

Коментар

Какъв двигател да сложа по добър,дизел който да ми върши работа.Дайте съвет да не сбъркам да купя неподходящ?

Коментар

аз имам радатка от газ 69,и кардани дайте предложение за мотор да е подходящ

Коментар

Всички други са по-подходящи от старите мотори на Мерцедес Можеш да сложиш: Пежо,Фолсваген,БМВ и още кво ти дойде на акъла... според мен не се вкарвай във филма със газковата раздатка... повечето от колегите говорят по инерция... не се замислят какъв е механизма за скоростите и че няма да ги превключваш от карусерията на бордовата Според мен един мотор от Пежо/Ремо 2.1тд ти е напълно достатъчен за всичко Мисли хубаво че после... и да се жалваш парите са заминали на вятъра Поздрави
                  Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Ще напиша нещо, но то е лично мнение и не искам никой да ангажирам с него.

Аз по никакъв начин не бих сложил на джипа си(вкл. и бордовия УАЗ) малолитражен дизел.
                    По-новите мерцедесови 3 литрови 6-таци са много хубави двигатели(не говоря за спортни прояви, а за практичност),
                    но за съжаление са редови и събирането в коша не е от най-практичните варианти.
                    Вярно е, че има дизели примерно 2,0 - 2,5л, със страхотни параметри, но някакси не ми се вписва с УАЗа.
                    И все пак е въпрос на личен избор и убеждение.

По повод включването на раздатката при бордова и буханка - та нали и оригинално са със щанги, какъв е проблема да се приспособят щанги и за ГАЗ-вата раздатка?

Коментар

На мен ми се струва, че колегата май имаше в предвид за скоростната кутия на двигателя, че ще е по-трудно да се направи механизъм за включването им, ако е различна от оригиналната на уаз-а.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
                        Ще напиша нещо, но то е лично мнение и не искам никой да ангажирам с него.

Аз по никакъв начин не бих сложил на джипа си(вкл. и бордовия УАЗ) малолитражен дизел.
                        По-новите мерцедесови 3 литрови 6-таци са много хубави двигатели(не говоря за спортни прояви, а за практичност),
                        но за съжаление са редови и събирането в коша не е от най-практичните варианти.
                        Вярно е, че има дизели примерно 2,0 - 2,5л, със страхотни параметри, но някакси не ми се вписва с УАЗа.
                        И все пак е въпрос на личен избор и убеждение.

По повод включването на раздатката при бордова и буханка - та нали и оригинално са със щанги, какъв е проблема да се приспособят щанги и за ГАЗ-вата раздатка?
                        Жорка раздатката лесно ще се пригоди а скоростната кутия ? Не мисля че Мерцедес и Пежо са правили други капаци на кутията специално за Уаз Според мен най-добре е да се прави фланец за куплирането... и да не се влиза в допълнителни доработки След като покарах Уаз 3151.. с мотор 2.5тд от Пежо (заводски) Джипката е купувана чисто нова преди време... останах доста очарован от вървежа и разхода... на асфалт му вдигнах 100км спокойно Новите мотори на Мерцедес са хубави но струват колкото цяла Уазка :X Поздрави

Коментар

Бях се наточил преди около месец да започна пригодяването на 2.0хди от ц5 110коня на моята буханка... След дълги размисли кое как и защо... стигнах до извода че ще налея камара пари... за разход от 10/100 при цена 2.60лв на дизела... и много бързо се отказах Според мен на една такава машина и трябва непретенциозен двигател към дизел със лесна и ефтина подръжка... за да върши съответната работа Затова колегите които още искат да слагат дизелов мотор нека добре го обмислят... Поздрави

Коментар

дайте идеякакъв двигател да монтирам задазнам какъв да купя,данесе прецакам

Коментар

Няма точен отговор на тоя въпрос, просто трябва сам да се убедиш че това което искаш да направиш ще бъде правилното.
                              И след като го направиш известно време ще си радостен и доволен от свършената работа, но не след дълго ще започнат да ти се въртят разни други мисли под калпака.
                              И тогава пак работа и пак кеф и пак работа и пак кеф и т. н.

Коментар

Сам можеш да си отговориш на въпроса.Като знаеш за какво ше я ползваш уазката.Ако ти трябва за возене,не за прекарване на нещо тежко сложи бензивон двг с около 130 коня с газ (омега примерно) или ако ти трябва за превоз сложи някакъв дизел с по-голяма мощност,но нафта на 2.60 не всеки може да зареди всеки път.Затова ти знаеш отговора.
                                Обяснимо е даже и нелогичното. Дали ще го разбереш зависи само от багажа в китарата ти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X