Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Извод от раздатка на УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: извод от раздатка на уаз

Пуснах го за продажба в части, реших се.
    0877 877 297

Коментар

От: Re: извод от раздатка на уаз

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
      Хидравлична помпа защо не сложиш на двигателя (да се задвижва с ремъчна предавка) както е на хидравличните лебедки
      На раздатката ще има полза само когато буксуват гумите и като излезнеш от тази ситуация как ще я навиеш, трябва примерно да караш назад за разпъва а напред за да навива, дори да има разпределител като на ЗИЛ и Виетнамка движението от там въобще не е удачно. Ако е на скоростите триябва да е хванато от първичния вал (дори и да не е наскорост, като пуснеш съединителя да задвижва разпределителя и от там да навива или развива
      Дано не съм те объркал много но надявам се това да ти е от полза
      Поздрави
      Иначе ето подобно нещо на раздатката
      Раздатъчната кутия има междинно положение и на Зил и на Газ .Така се навива лебедката.

Коментар

От: Извод от раздатка на УАЗ

Aха това било значи.

Те имат и друга способност, да намотават/размотават в движение.

Вече не помна но ставаше дума когато е зацепено постоянно на междинно/неутрално да не работи, а в случея на оргинален Уаз-ков КОМ е обратното.
        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Стефан спомена нещо, че са използвали ком и редуктор, като тези който се продават в момента за направа на метла, две четки отпред и метът улиците.
          Добре, но аз го слагах преди време, и все си мисля, че върти когато раздатката е на неутрална, тогава как ще се движи джипа и ще мете?

Ето го мнението на Стефан:
          "Най-вероятно е метла, от тия с двете вертикални четки пред предните колела. Хубаво чисти покрай бордюрите и стените"
          Последно редактирано от kra_kra; 09-11-10, 21:41.
          "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение

Стефан спомена нещо, че са използвали ком и редуктор, като тези който се продават в момента за направа на метла, две четки отпред и метът улиците.
            Добре, но аз го слагах преди време, и все си мисля, че върти когато раздатката е на неутрална, тогава как ще се движи джипа и ще мете?

Ето го мнението на Стефан:
            "Най-вероятно е метла, от тия с двете вертикални четки пред предните колела. Хубаво чисти покрай бордюрите и стените"
            точно за това устройството е с две ръчки.с едната включваш лебетка при неутрално. с другата метеш.

Коментар

Точно така е и при механичните лебедки на Зил и Газ.Има си ръчка за раздатаъчната кутия която е с три положения,понижаваща, междинно (изключен демултипликатор ) и директна .Когато трябва да ползвам лебедката и автомобила да стои на едно място ,просто изключвам демултипликатора в междинно положение и с отделен лост се включва лебедката . С предавките напред и назад се определя накъде да върти . А ако искам и камиона да се движи в съответната посока в която работи и лебедката се вкл.и демултипликатора на понижаваща.

Коментар

Нещо не са баш така тези работи.
                КОМ-а ако има лост да мести зъбното колело от неутрално на пониващо, когато се превключи и раздатката- това вече е друго, но ме съмнява.

Коментар

Re: От: Извод от раздатка на УАЗ

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                  Нещо не са баш така тези работи.
                  КОМ-а ако има лост да мести зъбното колело от неутрално на пониващо, когато се превключи и раздатката- това вече е друго, но ме съмнява.
                  Зъбното колело си е фиксирано и не се мести напред назад, с ръчката се зацепва само карданчето към зъбното.
                  "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Да де, и аз така знам че е зацепено и работи само в неутално положение на уазковата раздатка.

Коментар

Te нещо по темата:

1:21, 1:31

Имаше и още клипчета с такива снимки но немога да ги намеря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X