Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ 469 с две раздатки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: УАЗ 469 с две раздатки?

Не намерих нищо за поставяне на втора раздатка на УАЗ-намерих снимка на УАЗ с две скоростни кутийКакво мислите за това нещо?Кажете който е запознат плюсовете и минусите на втора скоростна кутия ако се постави на УАЗ

Коментар

Еееееееее тия са уникални
      А кой ще я включва тая скоростна??? Може би пътниците на задната седалка

Иначе много мераклииско е направено,но ЗАЩО за какво се използва всичко това защо са необходими толкова малки предавателни числа.
      Единствения ми отговор е че за да се дърпат някакви много тежки товари иначе за оффроуд тази идея ми се струва много неудачна тежка и т.н.
      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Аз мисля че целта е да бъде много бавна и мощна машината и оттам и по голямата проходимост

Коментар

По голямата проходимост??? Ама къде ???

Незнам някое място където да не можеш да го минеш с 5-10 км в час дали ще го минеш с 2-3км в час например и и да изкарваш буталата през капака при форсиране на 4000 оборота та зорлем да крета.

ЗАщото ако направиш най елементарна сметка на 2-те първи и понижаваща кво се получава = 32.99 предавателно отношениие.Като сложиш и дифа 5,125 = 169 и ако знаеш размера-радиуса на гумите си го смятай по нататък и скоростта при дадени обороти която ще е безобразно ниска последвана с много голям вой от двигателя

И с тая скорос леко да не се качиш на някое кално байрче на което аз ще се кача на първа или дори на втора,но със засилка а ти ще си седиш и на буталата свет ще им се завие ама нема да мръднеш от там докъдето си успял да стигнеш

Нищо лично клега просто изкавам мнението си без никакъв устрем към заяждане.
          Последно редактирано от Tsvetan; 22-05-07, 00:53.

Коментар

Ето в този линк намерих инфото и снимката която постнах по горе на УАЗика с двете скоростни кутий.Не съм много на "ти" с Руският затова не мога да ги разбера с точност някой неща
            http://www.off-road-drive.ru/index.php?link=162320

Коментар

Няма наистина смисъл от това освен че можеш да си правиш повече комбинации на бавните без да включваш тези на раздатката.

Коментар

Много яка схема, и аз ще си направя джипката така.
                http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                  и аз ще си направя джипката така.
                  Сериозно ли

Коментар

Дали има или няма смисъл?Ами те хамериканците на тези джипове
                    дето се катерят по скалите защо ли им слагат?Или руснаците които
                    слагат на Самурай вместо късото валче от ск. към раздатката
                    скоростна от Волво дето е отзат при дифа.Не го знам точно кой
                    модел е но е от по-старите/м/у другото си търся такава/.Нямало да
                    има обороти когато се наложиАми включваш едната на
                    директна и все едно я няма,обороти колкото щеш....
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                      Сериозно ли
                      Веднага. Ще съм на делавера. Сега съм само с 5 скорости, а после ще имам 6 или 8 /не знам Уаза с колко е/. Кофтито е, че тогава ще почна да късам гъбки, но си заслужава.

Обява:

Купувам две скоростни кутии за Уаз и импотентен двигател
                      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                        Веднага. Ще съм на делавера. Сега съм само с 5 скорости, а после ще имам 6 или 8 /не знам Уаза с колко е/. Кофтито е, че тогава ще почна да късам гъбки, но си заслужава.

Обява:

Купувам две скоростни кутии за Уаз и импотентен двигател
                        Нещо ми се струва че майтап си правишКажи сериозно ли си решил да слагаш втора скоростна кутия?Аз също бих сложил но не мога да вдяна как да се направи фланеца между двете кутий?И другият проблем са карданите-изглежда че ако се захвана да го правя ще трябва да се ходи до Кубрат(май там правеха кардани)

Коментар

Според мен най големият плюс на втората предавателна кутия е че може да имаш по бързи задни скорости
                          А иначе една 5 степенна напълно задоволява нуждите
                          Със втора само разходът ще се качи(задвижване на още 3 вала с маса над 15кг) и можеби ще се товарят почти по равно двете, но натоварването към разпределителната, кардани, главно предаване, полувалове си остава та дори се и увеличава
                          Според мен е по добре по-добър и мощен двигател отколкото втора ПК
                          Може да намери приложение само за катерене по големи скали но там е различен клас
                          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

До: УАЗ 469 с две раздатки?

Никоъ ли от вас не е карал по черен и стръмен път с много и големи камъни където не можеш да се засилиш и караш на полу съединител,тогава ще оцените идеята.
                            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

A ти май не си карал на бавни

Коментар

Бавните не са чак толкова бавни колкото е необходимо в някой ситуаций.Убедил съм се напълно в това че трябват някой път (макар и рядко) още по бавни.Та затова е идеята за втора раздатка или втора скоростна кутия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X