Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ 469 с две раздатки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• УАЗ 469 с две раздатки?

Моля за идей и съвет-искам да сложа на УАЗика още една раздатка.Между двете радатки ще има малко карданче(от Нива или ГАЗ 69)и от втората раздатка ще излизат карданите към преден и заден мост.Естествено ще се налага да се удължи предният и скъси задният кардан.Ще се монтира допълнително на рамата греда която ще носи втората раздатка.Какво трябва друго да спазя при монтажа на раздатката?Ако се наложи и дойде голям ъгълът на задният диф-ще завъртя дифа малко нагоре и ще го карам с повече масло-може и друга пропка за наливане на маслото да се направи Ако нещо пропускам кажете защото в момента не мога да се сетя за друго.С монтажа на втората раздатка целя да е по бавна джипката и съответно по голяма проходимост Би ли издържала втората раздатка ако не е от ГАЗ 69 а сложа от Нива?

Re: УАЗ 469 с две раздатки?

кво ша правиш с тоя уазис скали ли ще катериш. намерил съм раздатка от молотовка искаш ли я 100лв.мога да я разглобя да вида кво има вътре иначе човека казва че работи

Коментар

Ориентирай се към редукторни мостове.Там поне се знае.Иначе ако знаеш какво те чака...само ще го съсипеш...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Втората раздатка трябва да е от газ69. Така от първата РК ще ти остане един силоотводен вал свободен . За механична лебедка - моята мечта. Може да си сложиш и роторен снегорин
        Само че труднооооо. Може да няма място.
        Я някой да каже колко е широка раздатката на газ69 ?
        Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Въобще не виждам смисъл в това начинание особено ако ще си се кара с гуми в размер близък до оригиналните или малко по големи щото на първа бавна ако раздатаката е от тези с понижаваща 1,94(другия модел не съм го карал и не мога да твърдя нищо) задоволява всякакви нужди.

Ако пък толкова искаш по голямо намаляване на оборотите вземи сложи раздатка от Газ 69 тя е 2,78 и някаква скоростна където има за закачване на картдан отзад има си такава за Уаз точно обаче много трудно се намират.

А ако смяташ от Уаз-а да правиш трактор идеята може би ти е удачна.

Успех.
          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Страхотна идея, и аз много искам да експериментирам с това.
            Виж тук:
            http://bbs.zuwharrie.com/content/topic,13663.0.html
            Не е УАЗ, но пак може да свърши работа
            УСПЕХ !!!
            99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
            It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Аз мислех да направя следното-като си сменя двигателя (заедно с неговата си кутия по възможност 5 степенна) оставям оригиналната на УАЗа както си е зацепена с раздатката само я премествам по-назад ,така ако включиш и на двете кутии на 1 скорост си увеличаваш въртящия момент двоино (може и да бъркам малко с момента ама със сигурност се увеличава) а ако влючиш и бавните не ми се мисли, .Общо взето това ми беше идеята ,даже мислех ако мога да дръпна двигателя по напред да не променям мястото на раздатката и да не се скъсява кардана,но общо взето се отказах защото не виждам защо ми е чак такъв въртящ момент и толкова ниска скорост.Ако се направи подобно нещо с хубави гуми и и да се опре джипа някъде ще счупи полуосите като солети. Между другото подобно нещо е правено то и от там ми е идеята -виждал съм Москвич с две скоростни кутии та даже и вървеше.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                Моля за идей и съвет-искам да сложа на УАЗика още една раздатка.Между двете радатки ще има малко карданче(от Нива или ГАЗ 69)и от втората раздатка ще излизат карданите към преден и заден мост.Естествено ще се налага да се удължи предният и скъси задният кардан.Ще се монтира допълнително на рамата греда която ще носи втората раздатка.Какво трябва друго да спазя при монтажа на раздатката?Ако се наложи и дойде голям ъгълът на задният диф-ще завъртя дифа малко нагоре и ще го карам с повече масло-може и друга пропка за наливане на маслото да се направи Ако нещо пропускам кажете защото в момента не мога да се сетя за друго.С монтажа на втората раздатка целя да е по бавна джипката и съответно по голяма проходимост Би ли издържала втората раздатка ако не е от ГАЗ 69 а сложа от Нива?
                А какво мислиш, че ще се случи на полуосите и диференциалите при яко натоварване?
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Само се питам закакво е цялата дивотия? Ако си мислите че ще повишите проходимоста - лъжете се. Въртящия момент трябва да го има но при някакви нормални обороти, а не пълзешком...все пак не правите асфалтов влекач. Има си доста баири в които само тяга съчетана със скорост помагат, там бавно не можеш да се качиш.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                    Само се питам закакво е цялата дивотия? Ако си мислите че ще повишите проходимоста - лъжете се. Въртящия момент трябва да го има но при някакви нормални обороти, а не пълзешком...все пак не правите асфалтов влекач. Има си доста баири в които само тяга съчетана със скорост помагат, там бавно не можеш да се качиш.

+1

И аз това попитах по нагоре,но явно някой се нуждае от трактор

Коментар

може човека да върти деференциали които не са от уаз.с големи гуми например от виетнамка.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                        може човека да върти деференциали които не са от уаз.с големи гуми например от виетнамка.
                        Прав си!

Но и в това "Упражнение" не виждам смисъл,но това е вече друга тема

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                          МНОГО ТОЧНО ГО КАЗВАШ НО НАИ ВЕРОЯТНО ЧОВЕКЪТ ИМА СВОБОДНО ВРЕМЕ Е АЙДЕ

Коментар

Аз точно затова се отказах от идеята ,няма смисъл от толкова малка скорост.А пък полуоските ще станат консуматив.

Коментар

A неможе ли да се преправи Уазовата като се вземе от Газ69 съотношението или валовете и зъбните колела
                              Вместо с две, с една но много бавна на "бавните",като ви трябва толкова голямо предавателно число
                              Поздрави
                              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X