Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почнаха магариите вече - съединителят увлича.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Почнаха магариите вече - съединителят увлича.

На всички мой УАЗки и тези на мойте приятели съм сложил феродов и диафрагмен притискателен диск от Варшава-Ниса-Жук. След това забравяш, че УАЗа има съединител. Включва като лека кола и потегля плавно без никакви притрисания. Провери да не се е спукала вилката на съединителя. Сменява се за минути на място.
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Ясене, ако ти трябва помощ - звънкай, на линия съм.
      С "Фармахим" - непобедим
      Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
        На всички мой УАЗки и тези на мойте приятели съм сложил феродов и диафрагмен притискателен диск от Варшава-Ниса-Жук. След това забравяш, че УАЗа има съединител. Включва като лека кола и потегля плавно без никакви притрисания. Провери да не се е спукала вилката на съединителя. Сменява се за минути на място.
        Ако УАЗката е с 24 двигател диафрагмения диск става точно, но ако е с 21 двигател на маховика се разпробива на кординат.
        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от salmanski Преглед на мнение
          Ами ако свободния ход е в норми, ако не се е изкривил някой лост от системата, ако не е крива вилката или почти да се е пробила, ако не се е разнитило феродото, ако диска се движи леко по шлиците и най накрая ако не си сложил прекалено дебели стелки, остава да увлича от мястото където лагерува входящия вал на скоростната кутия с маховика. Там е бронзова втулка и се смазва когато се смъква кутията.
          На УАЗките там не е бронзова втулка, а е лагер.
          УАЗ 31512 Мицубиши L 200

Коментар

Първоначално публикуван от cvetan petrov Преглед на мнение
            На УАЗките там не е бронзова втулка, а е лагер.
            Вярно, че беше лагер. Благодаря за поправката.

Коментар

Така. Лостовата система е в ред. Освен това, извън увличането, съединителят зацепва и отцепва нормално. Не се влияе и от обиране на луфта и натягане.

Притискателят е диафрагмен. При натискане, не успявам да видя преместване на притискателя спрямо маховика, но не знам и дали трябва да е толкова голямо това преместване, че да го видя. Проблемът е или в притискателя, или в лагера между вала на СК и маховика. Миризмата, която изпуска няколко секунди, след като поседи отцепен, не е точно феродо - повече ми прилича на грес, което пак говори в полза на лагера.

Едно е сигурно - ще се разглобява. Сега да видим кой.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Така. Лостовата система е в ред. Освен това, извън увличането, съединителят зацепва и отцепва нормално. Не се влияе и от обиране на луфта и натягане.

Притискателят е диафрагмен. При натискане, не успявам да видя преместване на притискателя спрямо маховика, но не знам и дали трябва да е толкова голямо това преместване, че да го видя. Проблемът е или в притискателя, или в лагера между вала на СК и маховика. Миризмата, която изпуска няколко секунди, след като поседи отцепен, не е точно феродо - повече ми прилича на грес, което пак говори в полза на лагера.

Едно е сигурно - ще се разглобява. Сега да видим кой.
                Може малко тъпо да прозвучи, ама да попитам.
                Колега нагоре беше споменал за стелките. И аз ядох подобно дърво. Даже ме баняха, че съм го споделил като вариант.
                А се оказа, че след поредната акция по почистване гумената стелка (10мм) се е напъхала под педала.

Коментар

УАЗ бе - какви стелки? Еле па с долните педали. Има 2мм балатум, но си го имаше и преди, а и съединителят като беше наред напълно отделяше 3-4см преди пода. Освен това, проблемът щеше да се повлиява от обирането на луфта при регулиране.

Коментар

да взема участие и аз със едно предположение виж коленовия вал да нее да има аксиално изместване И Аз съм същото

Коментар

От другата тема разбрах, че сте пооправили съединителя. Кажи какво му имаше?

Коментар

Всичко. Лагерът работил без луфт, на притискателя счупена кръглата пружина, на феродото - значимо износване. Пружините, които осигуряват хлабината на лагера, още ги няма - освен тази вътре, която е на самия лагер. Тия дни ще ги намеря.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Всичко. Лагерът работил без луфт, на притискателя счупена кръглата пружина, на феродото - значимо износване. Пружините, които осигуряват хлабината на лагера, още ги няма - освен тази вътре, която е на самия лагер. Тия дни ще ги намеря.
                          И кво следва от всичко изписано до тук?
                          Уласката неще писаници ами иска залягане с ключовете и отговорите са ясни!! И да не хукнеш по майстори!! Ако си го направиш сам утре въпросите ще са по малко!! Успех Чича ти Фъра!!!
                          Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                          Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Аа, Фъре, да си имаме уважението. Всичко друго как да е, ама пред блока съединител не мога да сменя. Не съм чак толкова як, че да вдигна една УАЗ-кова трансмисия от лежанка, с една ръка. На Нива ги можех тия работи, но известно време няма да имам Нива.

Коментар

Можеш ама не искаш ,какъв уазкаджия си.А ако си в гората тилилейска и няма комп!
                              Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Писах ти отзарана !!Досега са минали 11 часа!! До сега не само трябваше да си го отремонтирал ами и изпробрал даже!!

Това пред блокаааа... нее оправдание,мерак мерак муй маиката!!
                                Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                                Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X