Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фабрично коригирани неравности по купето на уаз с олово-калаена композиция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фабрично коригирани неравности по купето на уаз с олово-калаена композиция

Правя една 452 . Това там долу на снимката беше гадно намачкано и единствения начин беше рязане, изчукване и наново заваряване.
    Зачистих хууууубаво с флекса ,но не става.Мик-мака плюе, праска и не иска да заварява. Какво беше учудването ми когато установих че цялата оградена с червено област е покрита с олово-калаена композиция. Година на производство 1982.
    Интересно ми е някой друг натъквал ли се е на такива "корекции"
    Аз съм правил и други УАЗи но досега такова нещо не съм виждал.
    Прикачени файлове
    Уморените коне не ги убиват , нали ??

Re: Фабрично коригирани неравности по купето на уаз с олово-калаена композиция

Това си е стандарна процедура за китване на по-големи неравности при руските коли от това време. Има го описано в техническите ръководства на всички. Пише че ако е дебел слой кит пада, и затова се напоява този припой, който отгоре се шлайфа и полира. Може и да не е заводско, просто да е правено там в някой сервиз в съответствие с техническите изисквания. Навремето имах Волги и в книгата за ремонт и експлоатация съм го виждал това.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Аз съм го виждал в заводско изпълнение на москвич 407 - всички шевове бяха калайдисани.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

И аз съм го виждалл на форд 1958 година,но на руска кола - не .
        при това добре шлайфано и полирано.
        Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Имах НИСА от 62г и тя беше така, много интересни неща има по тия "чирепи" нали
          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Във "предполимерната" епоха това е била една много разпространена технология, всъщност единствената за репариране на метални повърхности. Дори не само за възстановяване, а и за първоначално фабрично оформяне на сложни заоблености, като бомбета на калници и др. Един автомонтьор с 40-ина години стаж в киноцентъра като поддръжка на автомобилния реквизит ми е разказвал, че от по една кола са сваляли до 100кг калай за да продават материала и после маскирали нещата със съвременен полимерен кит, но понеже на места слоя достигал до5-6см, ефекта бил поразителен и ги изловили.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

имаше едно предаване по дескаварито за една фирма която правеше къстам коли по поръчка .ама не помня името .та правиха тия хора от един мисля кадилак от петдесет и някоя година пълно възтановяване на купето.и местата на заварките ги калайдисваха.първо свалиха с горелка стария калай и сложиха нов. ама като гледах голяма игра падна с тоя калай. сетих се фирмата беше на ковингтън

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X