Първоначално публикуван от Венцислав Петров
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Редукторни мостове (здравина, надеждност и предавателно отношение)
Свий
X
-
Редукторни мостове (здравина, надеждност и предавателно отношение)
Най-добрия реглаж на преден и заден мостТагове: Няма
-
Re: Проект редукторна Уазка с двигател BMW
Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнениеМоите уважения Венци но мисля че тук си в грешка - усилието от към кардана е 2 пъти по голямо към колелата - не по малко но може и да греша .
А натоварването на кардана,раздатката и скоростите си е същотоsigpic УАЗ-452
-
Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнениеМоите уважения Венци но мисля че тук си в грешка - усилието от към кардана е 2 пъти по голямо към колелата - не по малко но може и да греша .
Коментар
-
Първоначално публикуван от jonyu Преглед на мнениеПриятелю от тук нататък се готви да чупиш диференциали като кибритени клечки ние сложихме на УАЗ двигател от Рено 2.5 дизел,вярно като самолет е но през месец два все някои мост е долу.И за този проблем има решение.sigpic УАЗ-452
Коментар
-
А колегата по-горе е прав. Усилието на кардана, скоростна кутия и раздатка е същото... Е почти същото защото редукторните мостове имат предавателно отношение 5.38 вместо 4.65 на обикновените...
Коментар
-
Е почти същото защото редукторните мостове имат предавателно отношение 5.38 вместо 4.65 на обикновените...
Мисля че тази разлика въобще не е за пренебрегване.
За мен не само полуоските но и двигател скорости раздатка са доста по предпазени от претоварване отколкото с обикновенните мостове.
Коментар
-
Венци, с редукторни мостове максималната скорост намаля ли се или се увеличава ?
П.с Всъщност разбрах за какво става въпрос, явно съм в грешка ... но и усилието не е 2:1 към никъдеНай-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеНамалява се... При еднакви други условия...Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеТочно така.Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Re: Редукторни мостове (здравина, надеждност и предавателно отношени)
Нещо не се разбираме, точно там е разликата - при редукторните мостове полуоската предава усилието не към колелото а към редуктора... От редуктора към колелото усилието се предава от друга ос която е закачена на голямото зъбно колело и заедно им казват гъбка... Нейната дебелина е два пъти колкото на нормалните полуоски...
Коментар
-
Re: Редукторни мостове (здравина, надеждност и предавателно отношени)
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеНещо не се разбираме, точно там е разликата - при редукторните мостове полуоската предава усилието не към колелото а към редуктора... От редуктора към колелото усилието се предава от друга ос която е закачена на голямото зъбно колело и заедно им казват гъбка... Нейната дебелина е два пъти колкото на нормалните полуоски...Знаех си че не е добра идея да споря с Венци за уазки и особено за мостове но просто не се сдържах
П.с А снимката наистина е много интересна, явно има още много да уча ...Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Re: Редукторни мостове (здравина, надеждност и предавателно отношение)
Уважаеми v0id, моля не така! Невеж не сте, те невежите всичко си знаят и с другите нямат нужда да говорят... Нали за това е този портал кой каквото знае да обяснява на другите...
А редукторните мостове са изключително интересна концепция, малко известни са и на път съвсем да изчезнат...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар