Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Dacia Duster вече се продава в България!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Dacia Duster вече се продава в България!

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
    За тия дето са ти набори мисля че всички са съгласни. Ама новите далеч не са толкова здрави. Да, по-луксозни и по-сигурни за пътниците, ама не и здрави като W123, W124
    За старите Мерцедеси не мога нищо лошо да кажа. Новите са малко калпави, но пак ги караме, че пък са комфортни и удобни. Наистина тук обаче говорим за друг клас автомобил и в друг ценови диапазон. Та да си дойдем на думата. На ниска стойност получаваш надежден и поносим автомобил, който наистина върши работа. Ако се вземе стойността спрямо, това което получаваш почти няма аналог.
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от 678 Преглед на мнение
      Отворих ценовата листа на Dacia Duster и попаднах на 1 страница на следното
      "Всички посочени версии на Dacia Duster без ДДС, притежават заводска хомологация N1 (3+1 места) и могат да ползват данъчен кредит по ЗДДС (възможност за приспадане на ДДС)"
      Няма ли някаква грешка?
      Само 3+1 места?
      Не няма грешка. Едно от условията да бъде "товарен" един автомобил е необходимо максималната маса на товара да е по-голяма от тази на пътниците. Това се постига, като се премахне средния колан на втория ред и колата става 3+1 места. При някои автомобили местата си остават 4+1, конструкцията позволява.
      Последно редактирано от misk; 23-03-10, 10:21.

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
        С повече от колкот можеш да си представиш.Години обслужвах таксиметрови компании в София..............и знам че Дачия живее 30 000 км.После жална майка на собственика.Мерцедеси има,които са ми набори,и които сервиз не знаят.Успех.

Радвам се обаче ,че има такива автомобили,защото все пак бедния Българин и румънец трябва да си купуват също коли.Надявам се да дойде време,да не сме беден народ и да караме истински коли.Всъщност вярвам че това време ще дойде и въпроса не е дали ,а кога.
        Не знам за коя Дачия говориш, но аз имам наблюдение върху няколко Логана 1.5dci , вече са на около 80-100 х.км. и нямат и не са имали никакви съществени проблеми или големи разходи по тях. Колите се карат всеки ден в София доста интензивно и доста се настъпват(смяна на накладки на 22-23х.км.) пазят се доколкото е възможно, но все пак са за да се карат и да вършат работа. Така че откъм здравина, разход на гориво и т.н. сме доволни, а за цената си е екстра освен това е висока и по-лесно минава през "кратери" и бордюри . Виж за комфорт не говорим неудобни седалки, "дървен" интериор, не е много стабилна и не спира хубаво, за често извънградско пътуване според мен е неудобна. Ясно е, че не е най- най- , но що се отнася за здравина/разход на гориво/надеждност не е никак зле, карат доста повече от 30х.км.

Коментар

Темата малко се отнесе.Май отиде на за и против Дачия,а не конкретно за Дъстър.Пък и няма как да е иначе понеже още нямаме реални впичатления от Дъстър.Лично аз нямам предразсъдъци отнодно марките,външно ми харесва и днес се записах за тестдрайв след официалното представяне на модела на 9 април.Модификациите 4х4 се очакват в края на юни.Вероятно Дачия-та няма да е това,с което я сравняват колегите по-нагоре,но пък който взема такава кола за такава цена предполагам предварително си дава сметка за това и е склонен на определени малки компромиси.

Коментар

Първоначално публикуван от ГАЗ69 Преглед на мнение
            ТЛично аз нямам предразсъдъци отнодно марките,външно ми харесва и днес се записах за тестдрайв след официалното представяне на модела на 9 април.Модификациите 4х4 се очакват в края на юни.
            Ще чакам да споделиш първи впечатления.
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

http://www.auto-motor-und-sport.bg/?...ntent&rec=6554

Коментар

Първоначално публикуван от misk Преглед на мнение
                Не няма грешка. Едно от условията да бъде "товарен" един автомобил е необходимо максималната маса на товара да е по-голяма от тази на пътниците. Това се постига, като се премахне средния колан на втория ред и колата става 3+1 места. При някои автомобили местата си остават 4+1, конструкцията позволява.
                Може да си прав за термина "товарен", но човекът пита за ползването на данъчния кредит по ЗДДС. Твърдението на хората от DACIA, че може да се ползва този кредит е подвеждащо. Прочетете внимателно това : http://www.evristika.eu/normativni/%...D0%BE-2009.htm
                Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
                  Може да си прав за термина "товарен", но човекът пита за ползването на данъчния кредит по ЗДДС. Твърдението на хората от DACIA, че може да се ползва този кредит е подвеждащо. Прочетете внимателно това : http://www.evristika.eu/normativni/%...D0%BE-2009.htm
                  Не е по темата за Дъстер, но е важно при покупката му, затова е добре да изясним "правото на данъчен кредит". От прочетеното не разбрах защо кола с N1 няма право на данъчен кредит и приспадане на разходите при експлоатация. Такива коли има регистрирани. Ето още едно мнение:http://capital.bg/avto/show.php?storyid=859772

Коментар

Съгласно § 1., т.18. от ДР на ЗДДС "Не е лек автомобил лекотоварен автомобил, който е предназначен за превоз на товари..."
                    Струва ми се, че ще има проблеми с доказването пред данъчните, че Duster-ът е предназначен за превоз на товари. Това ме притеснява. N1 по принцип е подвариант на товарен автомобил, но този сертификат не е цитиран в закона. При евентуален спор не е сигурно какво ще е определението на съда относно разпореждането на горния параграф. Ако законодателят е искал да "стимулира бизнеса" както се изразяват от "Капитал", би трябвало да бъде по-конкретен. А сега ето ти вратичка чрез която могат да "те порежат". Като ти дойдат на ревизия можеш ли да им цитираш публикация от "Капитал"?
                    И аз не съм сигурен, че съм прав и дано не съм, но трябва да се провери на по-високо ниво според мен. Лошото в нашите закони е, че търпят прекалено много тълкувания. Сякаш нарочно така ги правят...
                    Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
                      ... Лошото в нашите закони е, че търпят прекалено много тълкувания. Сякаш нарочно така ги правят...
                      нееее, не си прав.

Един мъдър закон трябва да съдържа в себе си възможността да бъде заобикалян

Коментар

Дачия.Дори на асвалт не върши работа или поне не след 30 000 км.Кой каквото и да ми говори,шкодата не е фолксваген,рекстъна не е мерцедес,дачията не е ...за справки питай патило.Аз от години наблюдавам хора ,които са си купували такива коли .Не им се подигравам разбира се.Имат си право на избор.
                        2007 година трябваше да си купя 2 коли за товарна цел.
                        След дълго обикаляне по автокъщите ми предлагаха някакви 6-8 годишни на цени от 9 до 11 000 лева. на по 500 000 км.
                        Избрах Дачия Логан - Ван (Баничарка)
                        В крайна сметка за 30 000 лева купих две чисто нови коли, едната с климатик.
                        Вече са изминали над 80 000 км и до сега никакви проблеми с нищо.
                        Удивен съм от ходовата част, не са мраднали като се има в предвид че ги товаря с железа минимум по 500 кг.
                        Максимамно съм товарил 1 050 кг.при добро разпределение на товара няма никакъв проблем
                        Със 800 кг съм ходил до Амстердам,от там до Лондон.
                        Цена - Качество от всякъде.
                        Мисля че и с Дъстер ще е така.
                        Чакам го да се появи за тест дрив и скачам в един.
                        Beta 525 RR
                        Mercedes G 280 i
                        Toyota Hailux 3.0 TD
                        UAZ 452

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                          Румънците го правят ей...Румънците където им се смеехме
                          Французите го правят Дюстър и двигателят и окачването са Нисан - нищо румънско няма!
                          BMW E 46 Sedan,

Коментар

Преди няколко дена се появи и първото интересно клипче на Duster в пресечена местност.

Коментар

С повече от колкот можеш да си представиш.Години обслужвах таксиметрови компании в София..............и знам че Дачия живее 30 000 км.После жална майка на собственика.Мерцедеси има,които са ми набори,и които сервиз не знаят.Успех.

Радвам се обаче ,че има такива автомобили,защото все пак бедния Българин и румънец трябва да си купуват също коли.Надявам се да дойде време,да не сме беден народ и да караме истински коли.Всъщност вярвам че това време ще дойде и въпроса не е дали ,а кога.
                              Не знам колега точно какво си обслужвал и какви 30к км.....но имаме две служебни и се карат само по пристанищата Варна Изток/Запад от момчета които все бързат. До момента едната е на 76к км. другата на 110к км. и са без забежки по ходова част и мотор. Криви джанти през ден е единственото нещо което правим по колите.

И аз смятам да скоча в един Дъстер 1.5 дци ..да се надяваме че, ще му сложат малко повече кончета пък може и чипче
                              --------------------------------------------------
                              [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                              [/FONT]

Коментар

Споко, нищо не е обслужвал защото все по-често се появяват Логани по на 200 000км без нищо сериозно като ремонт. Или може би тия са от Логаните с по 9 живота, като котките...
                                Но аз предлагам, понеже темата с Дъстера е крайно интересна, а и все по-интересна ще става модератора да изчетка мненията за Логана, който вече се доказа и не представлява интерес, още повече тука.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X