Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi (A6) Allroad MKI, '+' и най-вече '-'

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Audi (A6) Allroad MKI, '+' и най-вече '-'

При комшията скоро гледах две. Мъртвородена кола.
    На по стотина хиляди, отвсякъде текат масла, антифризи, вентилаторите горят, всичко скърца. Цените на частите приличат на телефонен номер. За да смениш водната помпа разглобяваш половината кола. Ден и половина само работа.
    Не виждам никаква тема за разговор.

Коментар

Ето и моите пет пари , ако важат . За двигатела дотук всичко е добре казано ( дизела) . Кратък извод - не взимай нафтова печка . Мотора за тази кола определено е бензинов - по голям ,по добре. Имал съм 2.7 би турбо 2 години ( ежедневно каране ). за Бензиновите двг. лошо не мога да кажа - зрави ,мощни и апетитни . Като минус - скъпо обслужване, и си хапват масълце.Обслужването важи за дизела също ( при този клас коли не може да е евтино). Ходовата част е рзлична от тази на А6 .Не само въздушното окачване , а и всичко останало (усилени са ,само визуално си приличат).Скоростната кутия ако е автомат ,гледай да не е мултитроник( по здрава и евтина за ремонт е). Възглавниците като ги сменях бяха по 800 лв бр. а компресора 2300 . Мит е ,че умират бързо .Моята беше на 6 години като започна да плаче за нови . За разхода всеки вика различно , ама и номерата на обувките са ни различни та : 17 - 22 литра ( за 2.7 ). Като цяло за мен това е кола с отлични качества , но наистина си иска повечко пари за подръжка. А и получаваш три в цената на едно - спортна кола ,лимо и при нужда сув. Успех при избора .

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
        И друг факт странен за мен-Ауди недоразвиха тази концепция.Новия олроуд си е най обикнованно комби куатро.Защо ли?
        Малко offtopic - Oбикновения А6 Авант е с клирънс от около 11см, новият Allroad, който е отново с въздушно окачване, е с 5 степени, като най-ниската позиция е 12.5 см, най-високата е 185мм, така че не е "обикновено" комби.
        Конкурентите в класа - Субару Аутбек е с към 20см просвет, XC70 доколкото може да му е конкурент също е с приблизителни стойностти.
        Per aspera ad astra.

Коментар

Яро, при толкова джипки, защо ти е 4х4 лека кола... Ако ти беше единствена кола е друг случай... Вземи си едно фау-ве 1.9ТДИ да ходиш на работа, а като караш извънградско ще си караш джипките...
          В петък даже и ремарке 500кг теглих с до 80кмч с пасата по "изчистените" улици - никакъв проблем като си с хубави нови гуми... а ще се вместиш в 7-8л нафта на 100км... да не говорим колко ще икономисаш от самата покупка...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз като просто момче научих някой дребни факти от живота (валидни за мен си), Мерцедес, БМВ и Ауди (Ферари, порше и компания не обсъждам) са коли за ЗАМОЖНИ Хора, струват много пари, Потдръжката им ми се вижда Кошмарно Скъпа, Явно съм Беден. Та се ориентирам към по "компромисни" Марки където Овърхеда за "Марката" е по-малък и получаваш Повече за Парите си (Отношение Цена/Качество).
            Но ти Яро си се Влюбил така, че пак ще попаднеш в Графата "Кеф цена няма" и пак ще страдаш (без лоши чуства само емпирични наблюдения).

Другото ми решени (отново чисто лично и до голяма степен продиктувано от заобикалящата ме "Инфраструктура", е само СУВ, а не Комби, но пак казвам на вкус и цвет...

П.С.
            А и обичам да виждам от високо, на далеко

Коментар

Не знам дали си се замислял да си вкараш такова Ауди от щатите, по-конкретно модела 2.7Т. Читав екземпляр е 9000-12000$ франко щатите. Тоест, около 20 000 лева докато си го докараш до БГ. Като съм пазарувал чаркалаци от щатите, винаги са били доста по-тънки от БГ.

Аз лично Ауди не съм притежавал, но от дълго време се оглеждам за А4-ка около 2003 седан. Но както казва alex_markov, ме е страх, че в даден момент ще изпадна в услуга на колата, вместо тя да ми служи. Ето малко отзиви за американското олроуд:

http://www.caranddriver.com/reviews/...ttro-road_test
              http://www.petitiononline.com/ARTIP/petition.html
              http://townhall-talk.edmunds.com/direct/view/.f0f7842
              http://repairpal.com/cars/audi/allroad+quattro
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
              ВАЗ 2131

Коментар

Моите 5 ст'инки

а разликата в цените е мнооого ст'инки
                Зима иде

Коментар

АУДИ 6 АЛРОУД

Има ли някой с преки впечатления от този автомобил.Интересува ме возене, проходимост обслужване ,здравина след 100000км.Въобще за и против.

Коментар

От: Audi (A6) Allroad MKI, '+' и най-вече '-'

Благодаря колега за пренасочването.Аз още не мога да свикна с новата визия на сайта,но тук се оправих бързо.Наистина има смущаващи мнения.Аз не съм конкретизирал но имах предвид модела с 3 литров тди мотор 233кс. Същия се монтира в КЮ7 ако не се лъжа. На Р.Р. възглавницата също е 800лв..Окачването би следвало да е по здраво от това на А6.Направо не мога да повярвам за това сравнение с АЛФА.По голям трошляк от А.Ромео не съм имал. Страхотен вървеж и спирачки но толкова се чупеше, че.....Да не разправям за ДВГ който се настройваше само на 2 места в София. Говоря за кола на 5-6 години.А за АУДИ на 3-4 години, автоматик 3 литра дизел ми е питането.

Коментар

Може би мненията ще са по конкретни ако споделиш и как ще ползваш колата...? За всяка кола има поляризирани мнения, и в повечето случаи това се дължи не толкова на качествата на самата кола ( предполага се че производителя има определна концепция за модела) , а по -скоро за това как се използва и какви са били очакванията.
                      Според мен е добре да дефинираш за себе си , с каква цел се насочваш към този избор, и след това да се съобразиш със мненията на тези ,които ползват колата по сходен начин със твоя. Случва се човек да си купи кола с едни очаквания, а в процеса на ползване да се окаже че колата не отговаря - нормално е човек да се разочарова и да гледа по-негативно,а ако подходиш със по малки очаквания, то ще останеш доволен..))
                      Не забравяай че живеем в България и освен самата кола има и други фактори - сервизно обслужване, цени на консумативи - добре е да се ориентираш за цените на официалния представител, и спрямо тях да предвидиш бюджет за обслужване,а ако намериш по -изгодни ( но и достатачно надеждни ) варианти - добре.
                      Аз също харевам това Ауди, но си купих Шкода Октавия Скаут...)) , съобразявайки се със моите възможности и със това къде живеем..
                      успех

Коментар

моля за извинение, не бях погледнал клиппчето ,че нета ми е бавен.., ползвам мобилен..., става дума за сравнението между Ауди и Шкодата...
                        друг път преди да пише ще преглеждам всички клипчета..)

Коментар

Първоначално публикуван от karate161 Преглед на мнение
                          моля за извинение, не бях погледнал клиппчето ,че нета ми е бавен.., ползвам мобилен..., става дума за сравнението между Ауди и Шкодата...
                          друг път преди да пише ще преглеждам всички клипчета..)
                          Преди време открих темата, не за да сравняваме Audi Allroad със Шкода Скаут, Аутбек на Субару или Волво XC70, а най-вече да поговорим конкретно за Ауди. За съжаление преки впечатления не се появиха. Добре е, че поне в интернет има не малко информация за това.

Относно забележката за експлоатацията - надали някой цели да ходи на сериозен офроуд с такъв автомобил. При всички положения говорим за комфортно пътуване по асвалт, най-много някое внимателно излизане по неравности покрай някой язовир или плаж и зимата на ски. Тоест би трябвало да са ясни детските болести на модела при такава екслоатация.

Коментар

Гледам интересна тема сте дискутирали, като накрая не се разбра нищо конкретно... Но след толкова време след последния коментар въпроса ми е какво си купи и до колко се оправдаха очакванията ти?
                            Vorsprung durch technik - Напредък, чрез техника
                            MAN, Mercedes-Benz & AUDI uber alles

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X