Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Peugeot 405Mi16x4/GRix4 изобщо всички 405 4х4.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Peugeot 405Mi16x4/GRix4 изобщо всички 405 4х4.

Има ли някой,който знае и може да ми обясни разликите м/у 4х4 системите на Mi16x4 и другите 405-ци (GRix4...). Знам,че Mi16x4 е фул-тайм,но на едно място пише,че минава през нормален междуосев диф,на друго ,че е със виско куплунг,на трето,че се включвало с копче от купето и тн. Има версии със торсен в задния диф и такива с 100% ел-вакум блокаж до 20км/ч. На кои версии се монтира хидропневматика на задния мост(ситроенско окачване)? Колко сфери има? Е ако някой може да хвърли малко светлина по въпросите ще съм му безкрайно благодарен,а сигурно и не само аз.
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

До: Peugeot 405Mi16x4/GRix4 изобщо всички 405 4х4.

При 405ците има два вида 4х4:

1) Тази която е монтирана на малките модели (всички без Mi16x4 & T16
    2) Тази която е монтирана на Mi16x4 & T16

1) Ръчен блокаж на централния и задния диференциал, с бутон вдясно от ръчната спирачка. Веднъж блокирано, компютъра решава:

а) При спряла кола, централният е блокиран. Тръгне ли, блокира и задния.

б) При скорости под 15км/ч и двата диференциала са блокирани.

в) При скорости над 25км/ч компютъра отключва диференциалите но помни че са били блокирани, и ги блокира отново слезе ли скоростта под 15км/ч.

Във всеки един момент може да се анулира блокажа с бутона.

2) Mi16x4 & T16:

Автоматично разпределяне с централно виско и заден торсен с автоматичен блокаж.

Източник, на френски
    Последно редактирано от Goblin; 17-11-09, 18:09.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Мерси много,ама наистина много. И тъй като загрявам малко бавно-няма парт-тайм,така ли? Всичките са фул-тайм,но Т16 и Mi16 са с виско и торсен,а другите фул-тайм чрез нормални дифове с възможност за заключване?
      Последно редактирано от Dino; 16-11-09, 22:45.
      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Фултайм. Задния мост при малките е от Ситроен ВХ 4х4. Хидравличен демек. Значи можеш да си повдигнеш задницата с бутон при нужда. При 16-ките не знам. А иначе май разликата е само че при 16ките управлението на блокажите е автоматично.

Коментар

Аха ясно,явно при Т16 и Mi16 виското е паралелно на дифа и играе като блокаж,отзад торсена си се блокира при нужда. А другото е 3 отворени дифа с въжмозност за блокаж на средния и задния. Ех тези франсета бе... Похвално! Иначе задния мост ако му работи самонивелирането не можеш да го караш вдигнато. Намерих някакво инфо за хидравликата-наистина от ВХ,но с една сфера и само отзад. Копчето за височината е само когато се пълни/проверява с оная зелена гадост LHM-хидравличното минерално масло.

П.П. Бях гледал service box-a за 405 и единственото,което намерих за 4х4 модела беше цената на раздатката- 8400лв. Днес,чисто нова,от Франция. Мисля,че няма човек тука дето да не може да приспособи нещо. 8 бона,*ати... Имах честа да покарам едно такова комби GRix4 зимата преди доста години и мога да кажа,че просто седи лепнало за асфлата. А комфорта,пък се чудех защо е толкова добро. Ама тогава нито знаех к`во е 4х4-то,окачвания и тн,нито ме е интересувало.
          Последно редактирано от Dino; 16-11-09, 23:18.
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Че то кое пежо не седи лепнало за асфалта
            Аз нямам против пежо, стига да е ново и служебно.

А иначе от всички тия изпълнения Т16 си остава класиката. Доста рядка кола, произвеждаха я само две години, и така си и остана. Ми16 х4 с оправени повечето кусури откъм мощност. Официални 200 коня, с овърбуст 220к.с. Като заковеш газта ти дава 20 коня отгоре за 30 секунди. Ако ти потрябват веднага - просто пускаш газта и я прегазваш пак.

Това и Рено Сафран битурбо са си сред най-интересните френски коли. Но бая вода изтече от тогава...

Коментар

Така е,прав си. 205,405,Safrane и може би Xantia са наистина хубавите френски коли от близкото минало,а май и най-издръжливите в последните 15-на години. Сега са се стреснали доста PSA и уж вдигат качеството и тн,но да видим. То вече думата качество е нещо много странно. Повече гледат колко било меко таблото,а не колко време „живее“ колата. От Т16-ката има само 1001 цивилни бройки. Общо 1061 произведени,60 за френската полиция. Иначе тая кола и до ден днешен има малко еквиваленти и достойни съперници. Малко носталгия изпитвам като говоря за онези години на Пежо,има някаква сила,някакъв дух в онези модели. И нищо чудно де,ако не беше 205-та сигурно сега ни Пежо,ни Ситроен щеше да има. Ако си намеря читаво комби GRIx4 ще го взема без да се замислям,обаче ще му сложа едно 2.0HDi ,от първите -с турбина,но без кулер-90к.с. После един кулер и след това Le Grand retro Voyage. Ама нещо май минах в друг раздел на форума. Имам чувството,че ако тук почнат да произвеждат 405 или 406,както в Иран и Египет,ще има много добра печалба. Все пак сравнително издръжливи и Made in Bulgaria.
              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                ...Иначе тая кола и до ден днешен има малко еквиваленти и достойни съперници...
                Бих казал точно обратното. Като почнеш с Косуърд изпълненията на Форд, турбинираните изпълнения на Опел... По-могъщите немски фирми също са се представяли подобаващо. Япончетата, италианските бегачки... Не е като да няма аналози като клас автомобил, мощност, пълноприводно задвижване или съвкупност от всикчките.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Прав си,исках друго да кажа,но не успях. Няма нищо. Може би е това,че другите нямат своя чар,поне аз не го виждам,докато това все едно ти се усмихва. Но да не забравяме кой е правил дизайна!!! Иначе има и други мн. добри машинки. Алфа и Ауди отпадат веднага-точно 205/405 ги „изхвърлят“ от WRC. Форда е добър,за Опела нямам вЧепетления.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Колкото и да са хубави, аналози не само имат, но и доста от тях ги превъзхождат.

Т16-ката нямаше екивалент като комбинация лукс/размер/спорт, това да. Нито косуорта, нито интегралето, нито японците бяха с такива размери и комфорт (субару легаси не вървеше толкова, то беше единственото с такива габарити), а в непроменен вид (без тюнинги и раздувки), сравнени кола за кола излезнали от магазина, Т16-ката не им отстъпваше.

Но сафранката горката беше слаб конкурент в сравнение с колите в които се мереше - мерцедеси, баварци и подобни. А във Франция струваше с 8000$ по-скъпо от А8-цата която тъкмо беше излязла на пазара. Болкааа

Коментар

А то и Vel Satis-a беше така,ама много бързо го спряха от производство.

Айде лека.
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Велсатиса си се продаваше до преди три месеца. Виж авантайма загина геройски. Но поне живее втори живот в евтините фантастични филми. И в добрите, като Children of men.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Велсатиса си се продаваше до преди три месеца. Виж авантайма загина геройски. Но поне живее втори живот в евтините фантастични филми. И в добрите, като Children of men.
                          Аааааа,у нас ли ?!?!!?!?!?
                          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Във Франция. Последните години само в дизел версия. Каква е била политиката на българския вносител не знам. Не вярвам да е поддържал складова наличност на това "нещо".

Коментар

На мен ми харсева,има нещо много странно в изчанчения му дизайн (на Вел Сатиса),което го прави симпатично. Прилича ми на малко детенце. Верно ще се зачудите как това грозноватото ми прилича на малко детенце,ама... К`о да се пра`и. Изобщо за всички коли мога да намеря на какво ми приличат,фантазията ми още работи. Но да не се отклоняваме толкова от темата,знаете ли нещо друго за любимото ми хх5 Пежо?
                              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X