Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене Rexton 2.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трудно палене Rexton 2.7

Здравейте колеги, на студен двигател доста трудно пали, когато загрее пак една идея повече върти. Ако изгася и веднага завъртя пали, както трябва да запали. Когато се изгаси от двг се чува нещо все едно протича нафта нанякъде. Сменил съм горивен филтър и ръчната помпа за обезвъздушаване с оригиналната. Като го купих тази помпичка се втвърдяваше при напомпване, но спря да се втвърдява и затова е смених, но и с новата е същото и колкото и да помпя не се втвърдява. Като запуша изхода на излишната нафта на гор. филтър помпата веднага става твърда. Свещите съм ги мерил 0,5 ома и 5-те, релето включва изключва. Някои казват да сложа невъзвратен клапан. Какво бихте ме посъветвали?

Най-вероятно пада налягането в горивната рейка. Ако на нея има механичен регулатор на налягането , трябва в него да е проблема.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

На самата рейка има датчик за налягането. На самата помпа има ел регулатори.

Коментар

На самата рейка има датчик за налягането. На самата помпа има ел регулатори.
        Случи ми се веднъж да ползвам спрей, защото нямаше палене и запали отряз. Другото което се сещам, е че при форсиране на място на загрят двг изфорсира до 3200об. и повече неможе.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2019-12-29-11-29-25-792_com.android.chrome.jpg
Прегледи:386
Размер:122.0 КБ
ID:6541109

Коментар

Pressure limiter , горе в десния ъгъл , това е механичен ограничител на налягането/клапан/ , най-често той е причината за трудно палене след престой.

Коментар

Да може би в него да е проблема, защото при над 100км/ч понякога при подаване на гас изобщо не реагира или много мудно. Изобщо има си един /лаг/ даже и при потегляне, замисля се, и после гас. Но това не е всеки път.
            Мога ли да почистя датчика за наляга със спрей за обезмасляване и да го замеря?

Коментар

Първоначално публикуван от nick84 Преглед на мнение
              Аз за тези цели ползвам винаги "ацетоновите спрейчета"-за почистване на карбуратори ,но и обезмаслителните (за почистване на дисковете на спирачките) ще свършат работа. Продухване с въздух и проба.....

Коментар

Първоначално публикуван от nick84 Преглед на мнение
                Да може би в него да е проблема, защото при над 100км/ч понякога при подаване на гас изобщо не реагира или много мудно. Изобщо има си един /лаг/ даже и при потегляне, замисля се, и после гас. Но това не е всеки път.
                При мен е на самата рейка , и от него излиза маркуч за излишното гориво. Изваждам маркуча и го затапвам , на клапана нанизвам друг маркуч и го поставям в бутилка , ако при празен ход на двигателя от маркуча не тече , значи клапана е изправен. Трябва да погледнеш и датчика за входящия въздух , ако е зацапан , двигателя е доста муден при подаване на газ.

Коментар

Здравейте колеги, проблема е в дюзите. И петте са извън корекция, като едната е била много зле. Ремонтираха 3-те най-зле, другите две този месец (те само са почистени) и поне проблема с паленете се реши. На студен, топъл двигател пали перфектно за сега

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X