Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VOLVO XC90-ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: VOLVO XC90-ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ

Първоначално публикуван от svetlio111 Преглед на мнение
    Предложения от типа, че по-добре 5 годишна "маркова" кола от колкото чисто нова друга са за хлапетиите от гимназията.

айде само да не си говорим смешки, щото това май е оправданието на всеки втори с нова кочина на лизинг

За Волвото само искам да кажа на кандидат купувача, че същото на около една година може да се намери в Щатите струва двадесетина хиляди долара, сам си направи изводите, всичко до което се е докоснал форд е станало ужасен китайски боклук, или ягуар дизел 2.1, комби ви звучи прекрасно, при форд момчета не е важно качеството а цената
    бате и ти разбрал-не доразбрал дай да пишем ягуар нямат 2.1 двигател. дизелите са 2.0 и 2.2.

Коментар

Въпреки, че мина толкова време пак ще си напиша мнението.
      На волво да уринирам на гумата и ще закъса.
      XC90 е вичко друго, но не и офф-роад машина. Да това е по-високо комби с цел да е по-проходимо и със сигурност е по-проходимо от комби.
      Марката никога не се е занимавала с итински джипове, а винаги е наблягала на качеството и сигурността.
      Това е семейна кола напревена да предпазва хората в нея.
      Компактни размери на двигателя за да се избегне при сблъсък преминаването му в купето, заздравена конструкция, всякакви системи за безопасност и тн.
      Преди да дадете 80-160к можете да прочетете брошурката малко или някое клипче на topgear да гледате.
      За съжеление нямам XC90, но съм го карал по заледен участък и разбрах за какво става въпрос - уникално стабилен!
      Имах чувството, че беше залепен за пътя. Във всеки завой намирах удоволствие много маневрен и пъргав.
      Какво му трябва повече на човек за да посещава тъщата, освен ако не сте я пратили в екватора?
      За мен лично перфектния фамилен автомобил, само да не чупи много, че тия от форд квото пипнат развалят.

Коментар

Първоначално публикуван от acer Преглед на мнение
        За мен лично перфектния фамилен автомобил, само да не чупи много, че тия от форд квото пипнат развалят.
        Добре че все пак не го правят в заводите на Форд. Едно поне е сигурно - Volvo XC 90 не се аутсорсва никъде извън Шведско.
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Освен скоростната кутия, някакви проблеми повече?
          Говоря за първия модел 2003-2004 та и новите.

Коментар

Не съм съвсем сигурен, но май детските болести са отстранени в новия (200 модел. Нещо ме кандардисват да ида да си го доставя от Дубай безмитната зона...
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Добре че все пак не го правят в заводите на Форд. Едно поне е сигурно - Volvo XC 90 не се аутсорсва никъде извън Шведско.
              То стига, че Форд са замесени!
              LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
              LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
              [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Баща ми кара XC90ка и имам доста впечетления от него. Много лъскаво, много екстри, хубаво вози и е стабилно на 10 см сняг и......стига толкова. Аз карам Киа Соренто и мога да кажа, че е светлинни години пред волвото относно offroad. Та на волвото не му е мястото в тоя форум, поне според мене. Не се сърдете

Коментар

Миналата година и баща ми се метна в едно такова с Д5 185к.с. Карал съм го само 1 път на сняг и лед със зимни гуми. Беше спрял в неразринато място-няма вадене, копане с лопата и бутане здраво. Като излезе от снега по утъпкания и заледен път се държеше много, много добре, докато не дойде време за спиране-гумите губят сцепление.
                  А баща ми се нави от моето S80 бях му го дал да ходи в чужбина и макар, че му се издъни хидравликата, с майка ми много го харесаха и XC90 вече е при наш'те от м.11.2007 г.Не пиша за него защото до сега нямам инфо, иначе екстрите по него са ужасно скъпи, допълнително поръчани.
                  Баща ми се нерви, че гори много но според БК за 5 000 км. до сега не е нулиран 11.1л./100км. смесен разход, с автоматично включване на подгревател. За сега друг - освен високата цена няма. Но извън пътя и случайно даже не е излизало. Исках го от баща ми, ама не го дава. Още му е новичко и свидно.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

От близо 6 месеца карам ХС 90 с 2.9Т -272кс.Колата е перфектна за дълги пътувания в страната и чужбина.Става да ходиш и за риба ако не е много кално все пак е с шосейни гуми.За градско с този мотор ако си състезател на светофарите си почти винаги пръв.За извън асфалта е лека трагедия.Изключително сигурен автомобил че при катастрофа ме бъзикат приятели че може да загинеш от задушаване от многото възглавници от колкото от травма. Разхода на бензин е нормален за този автомобил извънградско 8.5-12.5л/100км в зависимост от скоростта.Скоро врътнах една обиколка в България В.Търново - Банско - Несебър - В.Търново - 10.2л/100км.Дължината на маршрута е около 1300км с разходките около градовете-Рилски манастир и т.н..Градско резултатът е 15-18 л/100км при почти пенсионерско шофиране и ако си първи на всеки светофар в София постигнах разход 31 л/100км.Тези стойности са засечени от зарежданията а не по бордкомпютъра който изкривява стойностите в двете посоки.Съществуват модели от американския пазар с 2.5Т-210к.с. само с предно предаване.
                    Извод изключително сигурен и бърз автомобил за всякакви условия на шосето сняг,поледица и т.н.С този мотор дори изпреварванията над 150-160км/ч не са проблем.Изключително непригоден за офроуд.Сериозни разходи за гориво и обслужване.

Коментар

То май по-малкия му брат xc-70 изглежда по проходим
                      Прикачени файлове

Коментар

От: VOLVO XC90-ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ

Здравейте, имам нужда от помощ при избора на джип

И аз имам абсолютно същата дилема Hyundai Santa Fe 2007 или Volvo XC90 2003 - моля за съвет дали дизел или бензин, среден разход за поддръжка, основни недостатъци на моделите и евентуално ценово изражение на решенията им.
                        Като цяло имаме нужда от голям градски джип, който да ползваме като семейна кола при почивки в българия и чужбина, екскурзи и да ходя на риба през уикенда така, че не се нуждаем от сериозна офроуд машина а по-скоро от голямо комби
                        Дайте съвети за поддръжката, колко би ми струвала годишно консумативи, евентулални проблеми по окачването и турбото и всякакви други коментари биха ми били от полза.
                        Напълно наясно съм, че повечето от вас намират тези две коли за паркетници, но смятам, че биха ми свършили работа за това за което ми трябват, личния ми фаворит си остава Toyota Land Cruiser 97 3 diesel, но такъв по-натам

Предварително ви благодаря за коментарите, съветите и помоща ви!

Коментар

acer, да ме прощаваш , ама волво се славят с производството си на 4х4, макар и приключило много отдавна. Ако ти е интересно виж volvo laplander, valp или tgb303 или 202. TGB 303 е серийно с портални мостове , механична лебедка , понякога с извод от раздатката за допълнителен кардан за задвижване на моста на ремаркето. Звучи интересно , а?

Коментар

Сигурно съм си купил някакво друго волво, щото за 9000+ км още не съм закъсал???
                            Един път пробуксува повечко като вадих Кораба /предните гуми на трева, задните в тиня/ - отначало спря, но като дадох умерено газ избуксува, нахвърля всичко отзад с кал и излезе... Ако някой има интерес, може да ми види темата за ХС70 в "общи приказки"... ХС90 е със същия мотор и скорости, а е доста по-тежка /+400-500кг/ и това ме накара да се откажа от него...

Предимства - комфорт
                            Недостатъци - като ново е много много скъпо...

Сравненията с Кия Спортидж и т.н. са меко казано смешни - по-миналия месец направих едно пътуване до Прага и обратно да дръпна една лодка - 2900км за 48 часа... Що не се пробвате със спортиджа да го направите и после да си говорим
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Толкова е лошо XC70 модел 210, че кожата и салона след 400К километра изглеждат по-добре от TOYOTA LK D-4D на 50К. Много жалко, че колегите във форума са наистина експерти, които се държат, като хлапета.

Коментар

Колеги, знаете ли къде може да отида на тест драйв на уаз хънтър, лада нива и офф-роуд камиони от рода на краз и зил ако въобще има такова място в България? Мислех си, че някой може да е направил такъв автопарк и да радва хората и да си докарва прилични доходи от този тип услуги?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X