До: Не искам Дефендер, УАЗ или Тойота - САМО ЛАДА!
Аз пък съм карал, макар и малко. В оригиналния си вид е потискащо неподходяща за кал и каквото и да било хлъзгаво или стръмно. Но подлежи на подобрения. Например натоварване с пътници и багаж. Ако няма налични пътници и багаж, не един шофьор на Лада е събирал камъни от канавката - това променя поведението на колата с много. Хубавите гуми също са полезни, но това всички го знаем.
Абе по селските и горските пътища често се виждат такива неща, ама там хората от малки ги обикалят тея пътища дето се вика всеки храст около пътя го знаят и със всичко могат да минат. Иначе една дърварска случка отиват познати с една газка да натоварят дърва и на отиване през една рекичка газката празна и минава ама на връщане натоварена или ги е дострашало или не са можали да минат, и дървата долу газката от другата страна, дървата от другата страна, пак товарят и продължават.
Ето още едно потвърждение на думите че проходимостта е изцяло в главата с оглед на 4х2 офроуда и закачките на някои потребители http://vbox7.com/play:0469f343 даже и това съм написал за комент там
Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
feikot@abv.bg
Обратно дороги - НЕТ !
Преди години, когато лятото ходихме на СБА-то минавахме от другата страна, на буните, защото плажа беше по-як. Най-често ходихме аз, дядо, баба и леля, но и майка и татко са идвали. И всички бяхме в един ВАЗ 2105! А пътя до долу е около 60 градуса наклонен, вече изронен от всички коли, които са минавали оттам! понеже не ни се слиза още 300 метра пеша, до долу слизахме с колата. Надолу няма никакъв проблем, както сме 5-6 човека колата слиза без никакъв проблем!
Прайм си плажа, нали дядо лови рибка и колгато идва времето да тръгваме, всичкия багаж го слагаме в багажника и дядо ( винаги казваше: Гледайте сега дзверо как изкачва баиро) или татко (зависи на кой му се кара ) остава сам в колата и я изсилва от долу и колата се кача без проблем! Имало е хора с коли с предно предаване, които не могат да изкачат тоя баир, а пък нашия задноприводен ВАЗ си го кача без зор. Така че, освен че проходимостта е в главата, тя също така е вътре в съветските машини!
Поздрави!
Коментар