Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не искам Дефендер, УАЗ или Тойота - САМО ЛАДА!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не искам Дефендер, УАЗ или Тойота - САМО ЛАДА!

Колеги,

Забравете всички тунинхи...
    Забравете гуми, джекове, лебедки!
    Забравете блокажи и лифтинги!

... Защото идва всепреминаващата и неспираща

ЛАДА!!!

Не Нива, най-обикновена Лада!

Вчера бях в гората по работа, в южната част на Пирин. Там път няма, водата е направила канали и горския път е станал - безпът! Навремето е било път за обслужване на граничната полоса и сега чат-пат минават ловджии и някои туристи.

Качих се до нужното място с джип, без блокажи, но с много внимателно избягване на ужасите по пътя.

Стигнах до върха и реших да се полюбувам на красивата гледка и изведнъж гледката стана още по-красива!

От другия подход на пътя (също толкова разбити и оффроуд), безгрижно се катереше една Лада. Двама безгрижковци бяха решили да съкратят пътя с около 20 км и да преминат напряко...

Явно не знаеха какво ги чака надолу, но не се отказаха и започнаха да слизат по урвите и чукарите. Горката Лада се дрънкаше като на умиране, но не заседна!

Карах няколко километра зад тях и най-накрая на относително добрия път ги оставих да се блъскат из камъните! Дано са се прибрали!

Но извода е, че не ни трябват разни жипки, а само ЛАДИ!

Т.
    Прикачени файлове
    Good guys drive Land Rovers!

До: Не искам Дефендер, УАЗ или Тойота - САМО ЛАДА!

Това за подеден път доказва - най-проходимият автомобил е прежаленият.

п.с. аз само прежалени имам.

Коментар

Крайно време е да се направи форум и за 2x4 offroad-a.

Коментар

може би е служебна
        . LRE Bulgaria.
        RRC SE V8 91г.

Коментар

Не, бяха двама симпатяги - вероятно баща и син. Решили да не заобикалят планината ами да цепят през нея. Чули, че имало някакъв път дето съкращавал разстоянието и хайде газ по него!

В интерес на истината ладата изглеждаше добре охранена и поддържана. С червени дамаски по седалките, без ръжди и петна от боядисване, абе - кокона!

Т.
          Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Ето и една случка от мен,не с Лада но си заслужава
            Пътя към парка за танцуващи мечки - Белица,месец май.
            Гумите са летни,както се забелязва и вали гаден дъждец.
            Случката не е за ербаплък,какво може да направи колата,а заради липса на информация.Тръгнахме с нея и трябваше да стигнем до горе,а после и да се върнем.На следващия ден вече се качвахме с бус 4х4 Тойота или Нисан,нямам спомен.
            Факта е,че при внимателно каране отидохме и с върнахме БЕЗ щети.11 км за около 50 минути....
            Но са незабравими погледите и физиономите на тези от стопанството...и на няколко джипара.Един с Нива и друг с G класа.
            Странното е,че на връщане,срещу нас ,посока парка, буквално летеше стрийт тунингован голф по тоя път...

Аудито не е куатро.
            Прикачени файлове
            Пътят е целта.

Коментар

LADA 2104 Сетих се като видях коловозите.
              Каква кола, какви спомени, какво чудо.
              С нивови пружини отзад. Къде сме минавали и то без да е прежалена. Струва ми се нормално, за лада това което си видял

Имам един запис на камера от един риболов с баща ми. Жена ми снимала докато прекарваме колата до мястото за палатка. Действието се развиваше на Батулийската река. Да спомена, че баща ми е бивш пилот от ВВС. Е няма такова чудо няма такова хладнокръвие. Разгледа пътя около 10-15мин. и каза: ще стане. Как ще стане? Бе то пеша не може да се върви ти колата?? Ще падне в реката па и да не падне гледай какви камъни и клони старчат!! Той вика, само трябва да се разтовари. Палатки, и т.н....
              На поляната където бяха паркирали и няколко джипа се събраха около20-30 души да гледат как ще потрошим колата в реката. Копах ме с лопати, хвърлях ме камъни, сечах ме паднали дървета за да направим път и да позапълним ями. Лудница. Работа за около половин-един час. Четирима братя сме. Трябваше да се минат около 500-700м. Половината в реката.
              Седна, запали иии... мина без да спира, отвсякъде. А ние, един се увесил на колата за противотежест, други .... абе мани. Хората взеха да снимат, свиркат и пляскат Жена ми пък снимала, че нямало да повярват и като гледах после е не е истина колкото и да съм пристрастен.
              Последиците бяха следните от двете преминавания ( нали има и обратен път). Малко деруги и средното гърне се беше поизвадило, така и така тотално изгнило.

Филмчето е на hi-fi 8mm., не знам как да го сваля на PC. Беше преди доста време. Камерата е стара.
              Пийте червено вино! Дава здраве.
              А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Филмчето е на hi-fi 8mm., не знам как да го сваля на PC. Беше преди доста време. Камерата е стара.
                [/quote]Във всяко уважаващо себе си фотоателие се прави тази услуга /прехвърляне на касета върху СД/.
                Тази земя, по която тъпча сега,
                тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                тази земя – не е моя земя,
                тази земя, простете, е чужда.

Коментар

И все пак това е Лада и темата за хвалбите е на друго място.И не виждам какво е значението ,кой я кара,пилот,космонавт или горски.Тя ще мине от там където минават и другите Лади,а там където не може,започват другите машини.

Коментар

Проходимоста обикновено е в главата.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
                      ....Не Нива, най-обикновена Лада!

Вчера бях в гората по работа, в южната част на Пирин. Там път няма, водата е направила канали и горския път е станал - безпът!
                      Потвърждавам. Същото място, южната част на Пирин, не че нямаше път ама имаше сериозни препядствия по пътя които не бяха за лек автомобил.
                      Но след 40-50 минути каране на 2-3 бавна, най отгоре видяхме червена Лада. Беше без номера и собственика каза че от години я кара само по тези места.
                      Прикачени файлове
                      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Проходимоста обикновено е в главата.

Много ми допадна тази приказка.
                        Ясно е, и че някои знаят как да я използват. Дори им плащат за това.
                        r_vardarov
                        И все пак това е Лада и темата за хвалбите е на друго място.И не виждам какво е значението ,кой я кара,пилот,космонавт или горски.Тя ще мине от там където минават и другите Лади,а там където не може,започват другите машини.
                        Има значени кой кара колега, има.
                        Последно редактирано от Гергин; 26-12-08, 12:18. Причина: правописна грешка
                        Пийте червено вино! Дава здраве.
                        А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Ако няма такава тема защо не си спретнем една ,,Откъде минах без 4 х 4" например. Ще е забавно , но само да не стимулираме лудите глави да си ги изпочупят
                          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                          LZ1EMS

Коментар

И аз да се включа във хваленето на ладите, имам 21011 Жигулско купе с двигател на лада 1300s. Който е от Казанлък ще разбере за какво говоря.Пътя до язовир копринка без проблем (има там разни съседи,с витари,единия е закъсвал 2-3 пъти) но за мене никакъв проблем, и вчера ентусиазиран от снимките във темата "Представяне на нашчте джипки" отидох на офроуд и аз ,до казармата в нивите.Кал лепкава и гнусна,колата потува 3-4 пръста,само газ (умерено за да не буксува) и никакъв проблем, на едно място скочих около 60-70 см. С гуми Michelin пчелна кутийка съм зимни, просто няма спиране баба жига.Не знам този път там какъв е що е, но не вярвам и моята да не се качи.Да поясня че е без никакви подобрения по ходовата част.Само двигателя аз го човъркам от време на време,и лети

Писали сме едновременно със емануилис, аз съм с две ръце за темата,но трябва да е осветена от модератор. И снимки доста ще кача !
                            Последно редактирано от feikot; 26-12-08, 12:46. Причина: допълнение
                            Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                            feikot@abv.bg
                            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Току що се връщам от Дунава/лов на патици/ и за голямо мое учудване ,а и на колегата Кокоф едно жигули беше стигнало почти до реката.
                              Спрях да ги попитам какво са уловили/защото бяха рибари,не ловци/ и си мислех,че ще изчакат да замръзне за да излязат от блатото.Да ама не!
                              Жужка си тръгна подир нас и чак не ми се вярваше,че ще издрапа до асфалта-е издрапа.
                              Та така е-който го може и с жигули го може!
                              Чавдар Владимиров
                              0887/912075
                              Ленд Ровър Диско 1
                              Самуад в проект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X