Наистина въпросът ми няма общо с офроуда обаче вече ми омръзна от ... "майстори" а виждам че в нашият форум има доста компетентни хора които биха могли да ми помогнат.
Имам следният проблем с колата - Рено Невада - комби 1.7 бензин /не че не е карано като джипка де ама това е друг въпрос
/
История на проблема
Започна да ми се губи антифриза , първо ми се загубва парното а после започва да замръзва изпарителя на газавата уредба.
"Майстор" - гарнитурата ти е прегуряла /колата никога не е прегрявана
поне откак е в мен/ и трябва да се смени - следва смяна, шлаф на главата смяна на гумички регулиране на клапани и т.н/ - проблема остана
Единственото което установих беше таене от радиатора, залепих го - проблема остана.
Ходих при втори "майстор" който ме обеди че охладителната системе на тази кола работела под налягане и затова радиатора неможел да се лепи, смених го - мисля че спря да се губи течност или поне така ми се струва обаче проблема си остана.
Като обезвъздуша системата тръгва нормално
Първо вървеше 200 - 300 км и после пак - парното изчезва изпарителя в лед.
Сега вече 30 - 40 и спира
Моля помогнете с някой съвет
*Незнаех точно в коя тема трявашедапусна въпроса но не намерих поподходчща. Ако съмсгреши съжалявам
Имам следният проблем с колата - Рено Невада - комби 1.7 бензин /не че не е карано като джипка де ама това е друг въпрос

История на проблема
Започна да ми се губи антифриза , първо ми се загубва парното а после започва да замръзва изпарителя на газавата уредба.
"Майстор" - гарнитурата ти е прегуряла /колата никога не е прегрявана

Единственото което установих беше таене от радиатора, залепих го - проблема остана.
Ходих при втори "майстор" който ме обеди че охладителната системе на тази кола работела под налягане и затова радиатора неможел да се лепи, смених го - мисля че спря да се губи течност или поне така ми се струва обаче проблема си остана.
Като обезвъздуша системата тръгва нормално
Първо вървеше 200 - 300 км и после пак - парното изчезва изпарителя в лед.
Сега вече 30 - 40 и спира
Моля помогнете с някой съвет
*Незнаех точно в коя тема трявашедапусна въпроса но не намерих поподходчща. Ако съмсгреши съжалявам
Коментар