Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с двигател - Рено Невада 1.7 бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с двигател - Рено Невада 1.7 бензин

Наистина въпросът ми няма общо с офроуда обаче вече ми омръзна от ... "майстори" а виждам че в нашият форум има доста компетентни хора които биха могли да ми помогнат.

Имам следният проблем с колата - Рено Невада - комби 1.7 бензин /не че не е карано като джипка де ама това е друг въпрос /

История на проблема

Започна да ми се губи антифриза , първо ми се загубва парното а после започва да замръзва изпарителя на газавата уредба.

"Майстор" - гарнитурата ти е прегуряла /колата никога не е прегрявана поне откак е в мен/ и трябва да се смени - следва смяна, шлаф на главата смяна на гумички регулиране на клапани и т.н/ - проблема остана

Единственото което установих беше таене от радиатора, залепих го - проблема остана.
    Ходих при втори "майстор" който ме обеди че охладителната системе на тази кола работела под налягане и затова радиатора неможел да се лепи, смених го - мисля че спря да се губи течност или поне така ми се струва обаче проблема си остана.

Като обезвъздуша системата тръгва нормално
    Първо вървеше 200 - 300 км и после пак - парното изчезва изпарителя в лед.

Сега вече 30 - 40 и спира

Моля помогнете с някой съвет

*Незнаех точно в коя тема трявашедапусна въпроса но не намерих поподходчща. Ако съмсгреши съжалявам
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

Виж цвета на пушека от ауспуха, пък ще го мислим ...

Коментар

капачката на радиатора сменихте ли

другите ми предположения са на тема спукана глава, блок ... лоши работи
      drive alive

Коментар

Ми сега като е топло не съм забелязал да дими

Иначе като е по студено си е бял ,колата не гори масло или пък да смесва водата с маслото

Няма видим пишек от ауспуха

Раиатора е сменен целият заедно с капачката - моят е от типа без разширително казанче а отстрани имапо дебела пластмаова тръба от кадето се налива
        088455338две
        Джамбазов 2010г..

Коментар

Щом вече не губи охладителна течност, очевидно е че от някъде системата не е херметична. Може да е от няколко места, но най-добре да се види на място, тук ще прочетеш много хипотези, и доста от тях ще имат доста логическа обосновка, но докато не се види нищо не е сигурно уви.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

go go go

Аз вече и с тази мисъл взех да свиквам
            обаче има ли начин да разбера кое точно е щото ще ми стане много тъжничко ако сменя главата например и проблема си остане
            088455338две
            Джамбазов 2010г..

Коментар

Е, за кво да сменяш главата, тя водата може да тече през пукнатина направо в цилиндъра. То така, ако смениш мотора и всичките накачени по него чаркове сигурно ще спре.

Коментар

диагностиката на този проблем е проста като боб, странно е че 'специалистите' при които си ходил не са го свършили преди да ти сменят гарнитурата.

има лакмус, който открива наличието на изгорели газове в антифриза, това е безотказан метод или ги има или ги няма
                drive alive

Коментар

на мен по ми прилича на проблем с термостат ако има такъв
                  за да е термостата трябва да е хем да зягрява хем да духа студено от парното

Коментар

Ммм ... Изпарителят за газа не е ли в малкия кръг?

Коментар

едвали, принципно нормалните коли имат два кръга на парното, голям и малък, малкия е направо от двигателя, преди термостата, зада може човек да си сгрее измръзналия задник няколко минути след, като запали колата
                      drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                        Ммм ... Изпарителят за газа не е ли в малкия кръг?

именно, затова в коли с АГУ неможе да се стоплиш веднага
                        drive alive

Коментар

Нормалните коли имат не парно а въздушно, така че както запалят двигателя, така имат жега в кабината. Разни японски, Пандата на Фиат ... Е, вярно не може да се използва парното за допълнително охлаждане на двигателя. Още по-тъпото е че никъде по моргите няма такива топлообменници.

Коментар

недей да объркваш човека, неговата кола не е такава
                            drive alive

Коментар

аз не знам кола с един кръг на охладителната система
                              но подобен проблем съм имал с вектра просто термостата заяждъше колата вдигаше кам 90 100 градуса и не отваря а парното зашпчва да духа студено като причината е в хереметичната система на охлаждане на тези автомобили когато е затворен двг няма как да всмука вода от радиатора и така водата в казанчето на праното се охлажда но не постъпва нова нищо че двг е на 100 градуса
                              поне това е мовто обяснение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X