Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Townace - влюбих се, а сега на къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota Townace - влюбих се, а сега на къде?

Уважаеми колеги,
    Моля да ме извините, че започвам темата в този форум, но не зная къде има по-компетентни хора. Та така, семейството ми се увеличи внезапно и драстично с две бебета и Витарата взе да отеснява. Попаднах на обява в Mobile.bg за такова возило - миниван на Toyota, базиран като че ли на Hiace,обявен като Previa, но всъщност е Townice, 1990 год., 2000 см3, 111 к.с., Турбо Д, автоматик, 4WD, купища екстри. Днес отидох, погледнах я и ми хареса. Идеален ван за петчленно семейство. Цената е поносима, десен волан. Но на въпроса:
    - Двигател 2 литра, Турбо, 111 к.с. - ако го има на някои модели джипове, какви са ви впечатленията? Проблеми? Особеностти? Как да разбера дали не се е издухал, като никога не съм карал дизел?
    - Автоматична скоростна кутия? Проблемни ли са? Има позиции P-N-D-2-L. Какво означават последните две?
    - Ходова част, раздатки, хъбове? Как по дяволите е устроено и има ли проблемни възли? Как да го тествам адекватно на асфалта?
    Ако някой има познания за този модел автомобили, моля да помогне.

До: Toyota Townace - влюбих се, а сега на къде?

Да не би да имаш близнаци? Ако е така , да са ти живи и здрави!!!

Коментар

Ами механично доста здрава кола. Да разбереш дали е свършил мотора се процедира като на всеки дизел. Много е трудна за подръжка защото мотора е в средата, достъпа е като вдигнеш седалките. Агрегатите, алтернатор, помпи разни, са изнесени напред и отделени от мотора. Вози добре, не върви много, ама това е субективна преценка. Има една такава със счупен мотор, ако те интересува нещо повече и по подробно питай. Това си е превия но това е името за европейския пазар, за другите пазари си има други имена. Или може и да бъркам, имаш ли снимка на колата?

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Ами механично доста здрава кола. Да разбереш дали е свършил мотора се процедира като на всеки дизел. Много е трудна за подръжка защото мотора е в средата, достъпа е като вдигнеш седалките. Агрегатите, алтернатор, помпи разни, са изнесени напред и отделени от мотора. Вози добре, не върви много, ама това е субективна преценка. Има една такава със счупен мотор, ако те интересува нещо повече и по подробно питай. Това си е превия но това е името за европейския пазар, за другите пазари си има други имена. Или може и да бъркам, имаш ли снимка на колата?
        Благодаря, колега. Рових се в английските сайтове, но така и не разбрах дали е на базата на Previa, Hiace или Litace. По снимки не прилича на никоя от тях. По нашите сайтове за авточасти не излиза. Ако има нещо за смяна какво се прави? Как да разбера дали скоросттите са в ред? Ако я взема, ще я снимам и ще питам по-подробно. Тази, която имаш със счупен мотор точно Townace ли е?Благодаря.

Коментар

Ами тя е за ремонт при мен, ама утрепи ме не мога да се сетя какъв беше модела, на базата на превията е тази която е при мен, ама не се сещам ти за какво ми говориш. Затова исках снимка, за да видя поне модела. Автоматика се проверява като всеки друг автоматик, аз не бих взел такав екзотика защото подръжката става филм, колкото и да е здрава тая тойота хубавото все някой ден свършва и се налага да се иде в сервиз, а за такава екзотика обикновенно частите са само от оторизирания сервиз, да не говорим че доста майстори ще се учат на нея защото няма да са виждали такова чудо и няма да имат литература за него. По добре за тия парици си купи една стандартна колица и си я карай. От това което си написъл съдя че няма да си я правиш сам. Аз също си купувам само екзотики, искам да съм различен или различното ме привлича, ама повечето неща си ги правя сам и за собствено удоволствие.

Коментар

Ами тя е за ремонт при мен, ама утрепи ме не мога да се сетя какъв беше модела, на базата на превията е тази която е при мен, ама не се сещам ти за какво ми говориш. Затова исках снимка, за да видя поне модела. Автоматика се проверява като всеки друг автоматик, аз не бих взел такав екзотика защото подръжката става филм, колкото и да е здрава тая тойота хубавото все някой ден свършва и се налага да се иде в сервиз, а за такава екзотика обикновенно частите са само от оторизирания сервиз, да не говорим че доста майстори ще се учат на нея защото няма да са виждали такова чудо и няма да имат литература за него. По добре за тия парици си купи една стандартна колица и си я карай. От това което си написъл съдя че няма да си я правиш сам. Аз също си купувам само екзотики, искам да съм различен или различното ме привлича, ама повечето неща си ги правя сам и за собствено удоволствие.
            [IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Desktop/Toyota/31197534228851539_1.jpg[/IMG]
            Надявам се, че успях да пренеса снимката. По-принцип много се бях запалил, исках да я направя само бебевоз, но започвам да размислям.

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
              [IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Desktop/Toyota/31197534228851539_1.jpg[/IMG]
              Надявам се, че успях да пренеса снимката. По-принцип много се бях запалил, исках да я направя само бебевоз, но започвам да размислям.
              Ами не си я пренесъл
              Прати ми я на dimitar_dzhambazov, това ми е скайпа, и аз не съм много на ти с тия снимки, колегите са го обяснявали милион пъти как става ама май съм много тъп

Коментар

Екзотика, трудна за поддръжка. Карах такава /Превия/ бензинова. За да се сменят свещи се разглобява половината карантия. И куп други неприятности. По-добре си вземи SUV.
                Лично мнение

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                  Екзотика, трудна за поддръжка. Карах такава /Превия/ бензинова. За да се сменят свещи се разглобява половината карантия. И куп други неприятности. По-добре си вземи SUV.
                  Лично мнение
                  Имам си Витара дълга база, обаче кажи ми как се събират вътре трима големи плюс две бебешки столчета. Иначе размислих за тази Toyota и май се отказвам.

Коментар

Имам си Витара дълга база, обаче кажи ми как се събират вътре трима големи плюс две бебешки столчета. Иначе размислих за тази Toyota и май се отказвам.

Ммда-а, казус! Ако съм на твоя хал бих търсил запазен VW-мултиван, OPEL-Vivaro или MB-Vito. А най-добре джип с трети ред седалки.
                    Успех в избора!

Коментар

Има позиции P-N-D-2-L.

бреии колега тва задна нямали бре.
                      би трябвало даса: P-R-N-D-2-L

L- е само първа скорост, а на 2 включва до втора скорост за заледени участаци стръмни изкачвания и спускания и тнт.....
                      boko
                      Jeeep---KIA
                      https://www.facebook.com/autoboko/

Коментар

Първоначално публикуван от bokostz Преглед на мнение

бреии колега тва задна нямали бре.
                        би трябвало даса: P-R-N-D-2-L

L- е само първа скорост, а на 2 включва до втора скорост за заледени участаци стръмни изкачвания и спускания и тнт.....
                        Мерси за информацията. Мислех, че L е нещо като понижаващите предавки.

Коментар

Колега, ти ходи ли да гледаш бусчето?
                          Сподели впечатления, аз също търся нещо подобно.

Коментар

Ами не си я пренесъл
                            Прати ми я на dimitar_dzhambazov, това ми е скайпа, и аз не съм много на ти с тия снимки, колегите са го обяснявали милион пъти как става ама май съм много тъп

По логически път - това е снимката:
                            http://i.mobile.bg/photos/3/big/31197534228851539_1.pic

http://i.mobile.bg/photos/3/big/31197534228851539_2.pic

http://i.mobile.bg/photos/3/big/31197534228851539_3.pic

http://i.mobile.bg/photos/3/big/31197534228851539_4.pic

http://i.mobile.bg/photos/3/big/31197534228851539_5.pic

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                              Колега, ти ходи ли да гледаш бусчето?
                              Сподели впечатления, аз също търся нещо подобно.
                              http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?top...539&f1=details

Това изглежда е обявата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X