Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със загряване на Рено Сценик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със загряване на Рено Сценик

Въпреки, че автомобила не е 4х4 искам в нашия си форум да потърся решение на проблема.
    Колата е Рено Сценик 2.0i 16V 2000г.
    Проблема е, че загрява прекалено много. Ето и малко предистория
    В началото на лятото си напълних климатика, колата няколко дни си загряваше нормално. След това ми направи впечатление, че при пуснат климатик и градско каране, стрелката (стрелката на скалата, която показва температурата) започна да се покачва над средното положение на скалата. Изключвайки климатика стрелката се връщаше на средата на скалата, където трябва да бъде. Започнах да пускам климатик само на извънградско, където колата се движи достатъчно бързо, че да се охлажда и пак внимавам къде е стрелката. И така до есента.
    След това няколко пъти се е случвало при дълги изкачвания пак стрелката да отива едно или две деления нагоре, но появи ли се спускане или равно, за по-малко от минута се нормализираше.
    От около две години знам, че радиатора ми е спукан, като му доливам антифриз или йонизирана вода 1л. за два-три месеца.
    Тъй като ми предстои дълго пътуване и идват зимни месеци, реших да сменя охладителната течност, защото не знаех колко вода и колко антифриз е останало в охладителната система. По препоръка на сервиза сложихме добавка, която да спре теча. Сервиза е на 50 км. от София, докарах я оттам, на следващия ден карах доста градско, колата си загряваше нормално.
    Обаче на по следващия, пак градско, със загряването на колата, стрелката започна да се покачва, като въобще не спря на средата, а продължи да се покачва. Перката до радиатора си се включва, когато стрелката е малко над средата на скалата, което според е мен е нормално.
    Започнах да си регулирам положението на стрелката с включването на различни степени на парното.
    Върнах се пак до сервиза да видим какъв е проблема и там мериха, пипаха радиатора, колко се нагрява, колко се охлажда и заключиха, че не преминава достатъчно течност през него, поради което трябва да се смени.
    Днес го сменихме с нов. Но за съжаление проблема, не само не се реши, а стана и по-сериозен. Колата загрява чувствително повече.
    Понеже мога за закарам колата чак след три дни в сервиза. Поради няколко причини, засега не мога да сменя сервиза и затова искам да ви попитам.
    - Някой имал ли е подобен проблем и някой знае ли защо се получава така

От: Проблем със загряване на Рено Сценик

Ох, тези добавки. Яко си се прецакал. Не знам защо не ги забранят....
    Термостат и водна помпа. Ако имаш късмет е едно от двете.
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

Капачката на разширителното казанче/радиатора. От там се започва по принцип. Не се връзва с климатика, но пак се Рена съм имал същите симптоми и след смяна на капачката всичко си дойде на мястото.
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

Коментар

Значи. Трябвало е първо да измерите антифриза.. Добавките, както казва Джими са кофти работа.. Концентрат антифриз има и други свойства.. Разяжда и прави язви където може.. Според мен проблема е в термостата.. Обезвъздушихте ли добре системата? Парното как е? Огледайте за течове цялата система.. Проверете антифриза на какви градуси е и ако са високи, източете и долекте вода..
        Джими, защо казваш и водна помпа? Затягащ лагер? Износени лопатки?

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
          ................ защо казваш и водна помпа? Затягащ лагер? Износени лопатки?
          Някои помпи са с пластмасови турбинки и от времето и температурата се пукат и превъртат към оста.

Коментар

Ренде загрява от липса на налягане в охладителната с-ма, тоя сервиз има ли стенд за измерване на налягането или само на пипане го карат, че аз даже жената не я избрах само на пипане, камо ли кола.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
              Капачката на разширителното казанче/радиатора. От там се започва по принцип. Не се връзва с климатика, но пак се Рена съм имал същите симптоми и след смяна на капачката всичко си дойде на мястото.
              Какво има общо капачката на разширителният съд, та тя е обикновена като от пластмасова туба.

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
              Ох, тези добавки. Яко си се прецакал. Не знам защо не ги забранят....
              Термостат и водна помпа. Ако имаш късмет е едно от двете.
              Дали е възможно да са ми повредили водната помпа с добавката. А тя е cs10p от търговски сайт е но тук и се виждат характеристиките

Коментар

Капачката въобще, ама хич, не е от пластмасова туба. Има клапан в нея, за разлика от тубовата. Абе дълга история, изпитана на собствен гръб.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ми капачата не е много обикновена.. Има си и тя функциите.. Тия рендета гадно.. Зацепва се ангренажа от дясно на ляво, ако не се лъжа. Френска му работа.. Ама морише на термостатче..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                    Значи. Трябвало е първо да измерите антифриза.. Добавките, както казва Джими са кофти работа.. Концентрат антифриз има и други свойства.. Разяжда и прави язви където може.. Според мен проблема е в термостата.. Обезвъздушихте ли добре системата? Парното как е? Огледайте за течове цялата система.. Проверете антифриза на какви градуси е и ако са високи, източете и долекте вода..
                    Джими, защо казваш и водна помпа? Затягащ лагер? Износени лопатки?
                    Антифриза е нов, разреден е с вода, за течовете вече споменах, парното работи, обезвъздушено е.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    Ренде загрява от липса на налягане в охладителната с-ма, тоя сервиз има ли стенд за измерване на налягането или само на пипане го карат, че аз даже жената не я избрах само на пипане, камо ли кола.
                    Сервиза е добре оборудван, но специално на радиатора само на пипане го караха.

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                    Някои помпи са с пластмасови турбинки и от времето и температурата се пукат и превъртат към оста.
                    Може и така да е, ама пък точно сега да се случи при смяната на антифриза и слагането на добавката?

Коментар

А ся се замислих.. От тия дъждове и тая влага доста коли пристигнаха в сервиза.. Я земете издърпайте де що има букса по мотора и я напръскайте с кпнтактен спеей.. Пиша от тел и правя грешки. Извинявам се..0

Коментар

Вярно, че капачката е по-особена, сега ходих да я огледам.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0003.jpg
Прегледи:1
Размер:92.0 КБ
ID:5629992 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0004.jpg
Прегледи:1
Размер:64.7 КБ
ID:5629993
                        И ми направи впечатление, че днес като видях, че загрява, антифриза беше по средата между минимум и максимум. А сега след като колата е изстинала антифриза е слязъл до чертичката на минимум, нормално ли е?

Коментар

Да.. Това в разширителен съд..

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
                            Дали е възможно да са ми повредили водната помпа с добавката.
                            Да. Също и термостата.

Коментар

А забравих.... и да смениш сервиза.

ПП. И защо не отворим тема "Сервизи в които да не ходим"? Което сигурно ще представлява 99.23% от общия брой.
                              Последно редактирано от Jimi; 20-12-14, 23:44. Причина: я
                              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                              Drag Grand Canyon Daily
                              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                              LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                              X