Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем включване 4х4 корандо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем включване 4х4 корандо

Джипа е корандо 2001 година 2.3 тди та проблема е че светят лампите 4H и 4L като въртя копчето не става нищо проблема с вакумните хъбове е решен с ръчни такива
    .Като го взех ми казаха че са откачвали някоя букса но дали е сложена после незнам гледах при скоростите и раздатката не ми се виждаше да е откачено нещо , при самото копче също е мушната буксата . Някой ако има идея дали може и от блокирало моторче на раздатката да е Благодаря предварително.

От: Проблем включване 4х4 корандо

Че не им разбирам на тези коли е факт, че не съм пипал "Корандо" е факт, ама "въртя копчето не става нищо" дефинирай "нищо"
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Имам впредвид че явно когато светят и двете лампи копчето не работи . преди когато не беше мой но съм го карал и като завъртя на 4H лампата замигва и и предното се включва

Коментар

Друго?

Коментар

Първоначално публикуван от svstanoev Преглед на мнение
          Джипа е корандо 2001 година 2.3 тди та проблема е че светят лампите 4H и 4L като въртя копчето не става нищо проблема с вакумните хъбове е решен с ръчни такива
          .Като го взех ми казаха че са откачвали някоя букса но дали е сложена после незнам гледах при скоростите и раздатката не ми се виждаше да е откачено нещо , при самото копче също е мушната буксата . Някой ако има идея дали може и от блокирало моторче на раздатката да е Благодаря предварително.
          Като мине време -забравям,но съм ги ровил тия "корейци" и си спомням ,че в единия случай предния мост(ляво,дясно колело) се включваха от вакумен цилиндър монтиран на моста,а в другия случай вакумните механизми са в лагерните главини.Приемаме ,че вашите са от втория тип и принудителн са зацепени шлицовите муфи на главините. За да решите от къде е проблема, Ви трябва един крик и обезопасяваща опора.
          Вдигнете едното предно колело(обезопасете) и го завъртете, като гледате кардана от предния мост до раздатката, който трябва да се върти, ако е зацепен ръчния хъб. Проверете и другото колело- също трябва да се върти. Ако нямате въртене на кардана- хъба не е включен.
          Ако тука всичко е нормално,проблема е , че вакумния механизъм на раздатката- не включва кардана за предния мост. Следва преглед на електрическата и вакумната система. Помогни си сам-евтино,трудно ,но вдига с---------о.

Коментар

Ръчния хъб е купуван допълнително и е зацепва на 100% значи проблема е някъде от раздатката тия дни ще залягам отдолуда търся проблема че до 10тина дни ше завали и ще е срам да буташ джип макар и корейче

Коментар

Първоначално публикуван от svstanoev Преглед на мнение
              Ръчния хъб е
              Само един ли е сменен?

Коментар

Двата са сменени !

Коментар

Свали моторчето, включи х4 на ръка и кажи какво става?

Коментар

Пробвай като включиш на 5-та скорост в неподвижно състояние.При потегляне включва.

Коментар

А защо гадаете като има самодиагностика. При светещи и двете индикации има проблем по електрониката.Свързваш пин 2 и пин 6 с мост и гледаш миганията-

Коментар

Здравеите имам същия проблем като на колегата [COLOR=DimGray ]svstanoev[/COLOR] и двете лампи светят преди няколко дни нямаше проблем последно преди седмица го пробвах и беше ОК.
                        Вчера го покарах и първото което видях беше това.
                        Отидох до една ливада и разбрах че двоиното не тръгва без значение как въртя копчето.
                        Моля да помагате с мнения, а колегата ако е разрешил проблема да сподели как.
                        Очаква ме път и съм доста притеснен да не стане проблем някъде, а може и да ми потрябва някъде.

Корандото е 2000г. 2.9 д.
                        Последно редактирано от CarTest™; 07-12-15, 20:59.

Коментар

Първоначално публикуван от korando1 Преглед на мнение
                          Здравеите имам същия проблем като на колегата
                          Ако си с вакуумните хъбове, виж дали стига вакуум до тях по маркучите, това им е слабо място.

Коментар

Първоначално публикуван от korando1 Преглед на мнение
                            Очаква ме път и съм доста притеснен да не стане проблем някъде, а може и да ми потрябва някъде.
                            Продължавам да не им разбирам на "Корандовците", но ако си от Сф-то може да наминеш да му се пулим и да се чешем по главите......

Коментар

Хъбовете съм ги ремонтирал сам бяха постоянно зацепени защото някой си некадърник не е имал желание да ги оправи те са наред от скоро лятото ги правих. Проблема е че светнаха двете лампи които попринцип светят когато е завъртяно копчето на двойното с бавните скорости.
                              Те светят а то е на положение само задно движение, а когато го завъртя включва само бавните.
                              Някой не е ли правил диагностика там с мигането на лампичката как се разчитат миганията.
                              Странното е че преди няколко дни го пробвах да видя дяли бачка понеже доста време не го бях пускал и всичко беше ОК .
                              Единстеното което се сещам да съм правил по джипката е да сменя за малко акомулатора за да запаля после на работещ мотор си върнах моя. Възможно ли е от там нещо да се е прекоцило?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X