здр.Имам вапрос,ако някой ми помогне ще сам много благодарен.Отворих всичко за което се сетих,има ток на всякаде,едната полуоска беше излязла и я оправих,моторчето на раздатката сащо работи, но забелязах че вилката която влиза в раздатката се варти много лесно и се чудя дали това е проблема.Благодаря предварително
Сваляй скоростната кутия и раздатката и гледай. Ама и да видиш какво е счупено, не се сещам как ще я ремонтираш на разумна цена. Търси втора ръка скорости и раздатка или продавай колата на части. И как така полуоската е излязла?
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Раздатъчната кутия е два типа - с трипозиционно управление на 4х2 4х4 бавни 4х4, т.нар. полупривод (халфтайм) или пълноприводна - с междинен диференциал и двупозиционно влючване 4х4 и бавни 4х4. Съветът ми е - потърси моторче от раздатка, монтирана на същия вид кола - с постоянно 4х4 или с парттайм 4х4. Двигателят е без значение. И пишете от къде сте, няма да дойдем да ви изпием бирата и да ви опразним хладилниците, можем само да помогнем за решаване на проблема.
Последно редактирано от kulishev; 09-07-12, 16:41.
И аз имам един проблем с тая раздатка, мусото ми е с 3 позиции на копчето за двойно 2H 4H и 4L, 4H си има, тоест работи но 4L няма. Двете ми лампи светят постоянно на таблото за 4H и 4L а в книжката като чета това значи, че има проблем някакъв. Иначе сменихме цялата кутия и раздатка и пак сущия проблем 4х4 бързи имa, бавни пак няма. Някакъв съвет от къде да търся проблема ?
И аз имам един проблем с тая раздатка, мусото ми е с 3 позиции на копчето за двойно 2H 4H и 4L, 4H си има, тоест работи но 4L няма. Двете ми лампи светят постоянно на таблото за 4H и 4L а в книжката като чета това значи, че има проблем някакъв. Иначе сменихме цялата кутия и раздатка и пак сущия проблем 4х4 бързи имa, бавни пак няма. Някакъв съвет от къде да търся проблема ?
Сменена раздатка и отново блокиране на бавните скорости? А моторчето на раздатката същото ли е ? Диагностика в сервиз с модул за Санг Йонг правихте ли ? В Сливен го закачат в Бош, предполагам, че и на други места имат софтуер и кабел.
Коментар