Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Permanet 4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Permanet 4

Значи като смениях висиящите лагери,го въртиях виското и не се върти лесно,да не казвам трудно.Проблема е че нямам друго виско и невиждам от къде може да се намери при положение,че тези Алфи не са повече от 5 в България.

Коментар

Първоначално публикуван от alfista Преглед на мнение
      Колата е доста рядък модел Перманент 4,има много 4х4 ама не са с виско и задното може да се пуска само на хлъзгаво.Колата ми е с 4 еднакви гуми вие за некъв аматиор ме взехте май.Аз си мисля , че е от вискосъединителя,защтото всичко друго е изправно и при високи скорости и оборти няма вибрации.Задното се зацепва от ел.магнит които се управлява от Еку.
      Я ми го обясни,това,последното,моля...Къде е тоя магнит?В скоростите?
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

От друга кола или джип не става ли ?
        Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Магнита (3) е отзад на скоростите ето:
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от alfista; 02-04-07, 23:31.

Коментар

Немога да разбера защо отговорите ми се появиават след 10 -15 минути.

Коментар

Докато намериш читава муфа си изведи едно ключе, с което да управляваш зацепването на задното и го включвай само когато реално ти трябва, защото ще я прецакаш.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

По принцип задното не може да се изключва,но аз съм му хванал цаката подавам на еку-то сигнал за грешка и то си го изклюва.

Коментар

Единственият ти шанс да си възстановиш автомобила в оригиналната му конфигурация /но не срещу 2500лв./, май е морга в чужбина. Ако нямаш познат джамбазин обаче, който да ти докара скоростна кутия, а трябва да ходиш само за това, цената пак ще е доста висока. Освен това няма никаква гаранция, че ще попаднеш на изправна, а диагностиката, особено на демонтирана ск. кутия е практически невъзможна. Един разумен компромис - според мен - е да си намериш оттук една нормална ск. кутия /4х4 парттайм/, ще ти излезе не повече от 100лв. Е автомобила ти вече няма да е от тази рядка модификация - "перманент 4", но ще си е 4х4!!!
                  За съжаление от моите чаркалаци отдавна нищо не остана, иначе бих ти дал една кутия без проблем.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Нещо не ви разбирам,скоростите са ми перфекни,след ремонт са,ел.магнита също е изправен,не вярвам от него да е вибрацията,по скоро е от виското, то е м/у двата кардана,ел магнита е за да изключва задното при спиране да не се товари трансмисията излишно или ако колата се тегли на колесар за единия мост само.

Коментар

Вискомуфата при теб играе ролята на междуосев диференциал. Именно защото се е спекла се получвават вибрациите при завиване. Колелата изминават различен път и няма какво да компенсира тази разлика. Нищо общо с колесари и спиране..
                      Провери дали не е същата муфата от дедра интеграле има вероятност да стане, макар че наблюденията ми са, че при италианките частите на стават от червена на синя кола от същия модел)

Коментар

Първоначално публикуван от alfista Преглед на мнение
                        Нещо не ви разбирам,скоростите са ми перфекни,след ремонт са,ел.магнита също е изправен,не вярвам от него да е вибрацията,по скоро е от виското, то е м/у двата кардана,ел магнита е за да изключва задното при спиране да не се товари трансмисията излишно или ако колата се тегли на колесар за единия мост само.
                        Тази муфа не е ли в ск. кутия?
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Не е в скоростите - на кардана е

Коментар

Това виско като го гледам какво е дълго и тънко като дакел маи само от лека кола ще стане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X