Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Система за помпане на гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Система за помпане на гуми

Колеги, имам една идея за помпане на гуми на ГАЗ 69 с ел. компресор и изводи към гумите, като на УРАЛ и ЗИЛ 131. По спомен на УРАЛа имаше възможност за регулиране на налягането на гумите по време на движение и в зависимост от терена. Смятате ли че тази моя идея е осъществима и за ГАЗ 69?

До: Система за помпане на гуми

Не искам да попарвам надеждите ти ама за да стане ти трябва система която позволява предаването на въздух по полуоските като зил 131 ,газ66 ,урал 375 или другия вариянт като бъгито на шлесер маркуч до капачката на колелото и от там към гумата . Търсих схема но не открих ако някой има ръководсто или книга за устройството на ЗИЛ или ГАЗ разгледаи и ще разбереш .
    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Имаше някъде във форума снимки на такава система монтирана точно на ГАЗ69. Успех, няма невъзможни неща щом има желание.
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
        Имаше някъде във форума снимки на такава система монтирана точно на ГАЗ69. Успех, няма невъзможни неща щом има желание.
        Когато някой ентусиаст направи централно помпане и контрол на налягането в гумите, след това три дни да ходи гладен и жаден. После идва при мен и три дни ядем и пием на корем аванта! Еле пък на преден задвижван мост...

Аз имам една идея, но струва 4х35=140 лева: купувате четири апарата за мерене на кръвно налягане "Омрон" и ги монтирате върху джантите отвън. Купувате и една торба батерии АА.

Коментар

Виждал съм такава система за помпане на автовози Мерцедеси Актрос,на които не минава въздуха прес полуоските.Стакова усройство ще ти е най лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
            Не искам да попарвам надеждите ти ама за да стане ти трябва система която позволява предаването на въздух по полуоските като зил 131 ,газ66 ,урал 375 или другия вариянт като бъгито на шлесер маркуч до капачката на колелото и от там към гумата . Търсих схема но не открих ако някой има ръководсто или книга за устройството на ЗИЛ или ГАЗ разгледаи и ще разбереш .
            И аз доста се рових но не немерих как точно става и да ли е възможно да мине през полуоските на стандартните дифеве на газката.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
              Когато някой ентусиаст направи централно помпане и контрол на налягането в гумите, след това три дни да ходи гладен и жаден. После идва при мен и три дни ядем и пием на корем аванта! Еле пък на преден задвижван мост...

Аз имам една идея, но струва 4х35=140 лева: купувате четири апарата за мерене на кръвно налягане "Омрон" и ги монтирате върху джантите отвън. Купувате и една торба батерии АА.
              Колега на УРАЛа и ЗИЛа си работеше безотказно по мой спомени. Но пук гумите им бяха с по 3 балона пак по спомени може и да греша.

Коментар

Спираме да гадаем и да се надяваме на чудо, и започваме да се интересуваме от ЦСПШ (Централизованная Система Подкачки Шин).

Коментар

Като гледам,в колко часа е зададен въпроса,мисля че ентусиазма,трябва да е голям.
                  Иначе системата я има...на разни камиони.
                  Ето едно мнение от подходяща тема,с подходящ линк...
                  Първоначално публикуван от Sev Преглед на мнение
                  И на мен ми стана интересно как се предава въздуха към главините,та намерих това http://www.uralst.ru/doc/ural_4320/rukov_1.pdf
                  на страница 163 има разрез и описание.
                  PDFа е 3.2МБ !
                  Дано да съм бил полезен.
                  Дано и аз съм полезен
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Не, тая система не е хубава. Като се разбортира една гума, без въздух остават всичките. Което се и случва.
                    По си струва да се гледа Зил-157К, там има отделни кранове за всяко колело.
                    Освен това не си струва да се избира осов шибър, заради ниската му надеждност. Трябват напречни заслонки.
                    И главния, всъщност нерешен проблем - компресор с достатъчен дебит при приемливо тегло.

Коментар

Те тука има малко инфо за х'американки...

http://auto.howstuffworks.com/self-inflating-tire2.htm
                      http://auto.howstuffworks.com/self-inflating-tire4.htm
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение

Копнея да го видя това на ГАЗката.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение

Ето къде бил ключът от палатката! Помпат се редукторни колела. Тогава е лесно да се подведе въздуха съосно!

А в другия случай е като картечница на изтребител с ДВГ - патронът да минава през коляновия вал!

Коментар

Естествено. Я виж кво става иначе в главината, и колко трябва да е голяма, за да мине нещо през нея.
                            От тия без бордовите редуктори, и не през главината, година е слагано на БТР-152В. Тръбите са отвънка, по бордовете, с подвижни колена. Естествено не става, и е махнато.
                            Работата е там, че на всички от БРДМ-ите и нататък, главините са херметични за да не се мокрят спирачките, и системата за помпане с маншони вътре, някак живее. Иначе не би.

Коментар

И аз си мислех да е с отделен винтил за всяка гума, както е при УРАЛа. А да ли ел. компресор ще може да ги захрани?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X