Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преден мост пълен с грес

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преден мост пълен с грес

Днеска реших да проверя къде как са маслата по мостове и скорости раздатки.Заден мост и скорости нормално масло.Преден мост и раздатка пълни с смес от Нигрол и гресДа го сменям ли или да карам така?Джипа ще се движи 90% извън пътя.И в раздатката има бая луфтове та по гъстичко нема да течеИ се чудим как да го извадя от моста трябва греене с пърлачкатаДайте акъл
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

До: Преден мост пълен с грес

Така са ги церили за да не вият. Според мен сменяй всичко наред иначе тоя бъркоч не знам как ще се държи зимата.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Izwinawai `e pi6a na latinica,kompa nema bg.bukwi.Ne pipai ni]o i karai smelo i az taka karam ot godini.Slaga se pogasto maslo i gres 6toto propuskat semeringite.I ne slu6ai hora kadeto ne karat Gaz-69

Коментар

Аз съм карал, Москвич 412 поне 100 000км с такава смес и до последно нямаше никакви механични износвания или проблеми.
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Карай си спокойно без да сменяш нищо. Преди 20 дни разглобявах предния мост на един ГАЗ 69 за монтиране на блокаж и той беше пълен с грес и масло заедно. По короната и пиньона и лагерите нямаше никакво износване. От 20 години карам УАЗка линейка и целия ни автопарк 2 Волги, 2 Латвий и 2 УАЗки вървят точно с такава смес и до сега не са се чупили.
          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

+1
            0осем9осем7шест0осем7едно
            Миро

Коментар

Стария, нищо ново, много машини вървят и ще продължават да вървят с грес в трансмисията
              Просто с тая смес спират течовете, затове се прави така...
              На едно приятелче текезесарката от както се помня е с грес в раздатката и задния мост, джипа се подлага на постоянни издевателства и още нищо не е сдало по трансмисията.

Коментар

Когато бях войник, една ужаска имаше и волнонаемен шифьор, та той си я беше напълнил с 1/1 грес и масло, никога не протече и проблем не даде, така че явно е печеливша формула при тези автонобили.
                Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Някога карах служебен Москвич по тоя начин. Така ми го беше оставил предшественика ми. Една година го карах и така си го издадох. Нямаше никви ядове.
                  Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                  -----------------------------------------------
                  Питието определя съзнанието....
                  -----------------------------------------------
                  0887770735

Коментар

Аз съм пълнил скоростна кутия на москвич със загрята грес и масло.греста като изстине се сгъстява и нямах ядове в продалжение на три години,така го и продадох москвича.карай спокоино поне няма да тече и да остане на сухо.
                    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

На волгата навремето така спрях теча и виенето от диферинциала сменях фланци семеринги нищо не помогна и накрая сипах улита ЕП 90 и литол 24 горе долу в равни части теча спря виенето намаля значително .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Пиша тук за да неотварам нова тема но днес събрах предният мост с касета блукажна и сега искам да сложа грес и масло заедно но се чудя за пропорцията
                        0885 297985,мтел-Радо
                        0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Ради,точна пропорция няма,слагай колкото прецениш,и моя мост е с грес и масло,

Коментар

Днес побиколих града да питам стари маистори дето са били по даповете и ТКЗС-та и АПК-та и всички единодушно ми казаха че не се слага грес в дифа а само масло защото има два отвора за масло което минава за да смазва двоиния лагер на пиньона и е възможно да бъдат запушени от греста.И после аз се замислих че точно когато разглобих дифа греста беше полепнала по стените на дифа и затиснала дупките.Аз не знаех че има тези дупки но при миенето и чистенето на ръкавите ги намерих и отпуших
                            0885 297985,мтел-Радо
                            0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Няма лошо да пълниш и грес. Лошото е, когато стигнеш до положението да пълниш с трици и дървени стърготини. В прочем, това е крайният вариянт. Преди него е този с греста. Стандартен ГАЗ 69 със силови издевателства едва ли ще му счупиш нещо. Толкова е слаб, че не може и да се счупи. Дали само с масло или масло+ грес, въпрос на личен избор. И с двете ще върви. Съмнително ще бъде, когато потръгне на асфалт със скорост 70-80..., малко по-дълго.

Волгата 24 със грес в трансмисията, ако никога не вдигнеш повече от 80, няма да се повреди. Виж, като я подбера със 120-130-140- обзалагам се, че за 2 часа ще бракувам целия трансмисионен бункер, заедно със силовия агрегат.
                              Последно редактирано от Тодор Живков; 02-12-09, 00:22.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X