Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проект Hot Rod на база Газ3102 и Джуган

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проект Hot Rod на база Газ3102 и Джуган

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
    Да има конструкции с щанги и ресьори и са точно за Хот роди.
    Ако окачването на щангата към рамата е горе долу на една линия с предното окачване на ресьора няма да има никакъв проблем с геометрията.
    Аз ли нещо не разбирам, или....... За каква щанга се говори? Ако е успоредна на ресьорите, ще блокира движението на моста! Кво правим? А за щангите от Нива, не съм против като конструкция, но не с оригиналните щанги. Като знам, че на Нивата с тоя мотор се разпъват втулките на щангите и тампоните са консуматив, не ми се мисли колко ще искарат с големия мотор. Ако се направят нови щанги, а да се копира окачването съм съгласен.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Щангите успоредни на ресьора при достатъчна дължина, няма да блокират движението на моста!
      Представете си предната чистачка на автобус с двойно рамо.
      Целта на това уражнение е следната:
      Задния мост при големи натоварвания с въртящ момент има стремеж да се завърти окло оста си.Така се получва едно допълнително огъване на ресьрите при което фланеца с карето се суче нагоре надолу. Забелязвали ли сте го?
      При камионите това е пренебрежимо малко поради дебелите и твърди листове на ресьорите.Но при Хот родовете конструкцията е олекотена,затова и ресьорите (когато се използва такова окачване)са по-тънки.От друга страна поради големите мощности и въртящите моменти са големи и ефекта на усукване е на лице.
      Прекалено внимание обърнахме на тая конструкция.Това е само един вариант.Ако човека се спре на нея ,ще я обсъждаме.

Коментар

Според мен със задни ресьори ще е по-просто( разбирай надеждно). Визията ще е по-ретро, но това се връзва с кабината.
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Хрумнаха ми някакви неща за предния калник и задната част и ги нахвърлях набързо:
          Прикачени файлове
          LZ1GYY
          0898 436 956

Коментар

Колеги, съгласен съм с вас, че по добре визуално стои с максимално изтеглен назад мост. Но визията на 3102-ката е измамна, защото големината на задния калник е много завишена - не ми е останало време да взема точни размери, но горе долу е това -Натиснете снимката за да я уголемите

Име:volga-new.GIF
Прегледи:1
Размер:18.4 КБ
ID:5093497
            Както казва Цецо - 50 см са горе долу, но в тях влиза и половината гума. Единственото нещо, което ме притеснява, е дали ще има достатъчно дължина рамата от "буханка", тя май беше по дълга от джиповата. В смисъл, че като се сложи кабината трябва да има достатъчно място за калника зад нея.
            Вижте сами отново как изглеждат отзад наште машини - Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4asti shasi i kupe.jpg
Прегледи:1
Размер:101.1 КБ
ID:5093506, макар и с ресьори. А и както казва Жоро - "ще е по-просто( разбирай надеждно)". Много неща прегледах и прочетох, но везните накланят към ресьорното окачване. Все пак не е окончателно още.
            Гого, надявам се и до това да стигнем - външен вид. А с линка който си дал като че ли ще се откажа от проекта......
            Този уикенд съм на вилата и ще смятам и меря и мисля.........
            Поздрави!!
            Когато нямаме това, което ни трябва,
            ни трябва това, което имаме!

Коментар

Първоначално публикуван от misho5kov Преглед на мнение
              ... А с линка който си дал като че ли ще се откажа от проекта......
              Това не го разбрах
              LZ1GYY
              0898 436 956

Коментар

Първоначално публикуван от gere Преглед на мнение
                Това не го разбрах
                Смазваща им е обстановката, материалите, техниката.....
                Подтискам се някак си.....
                Поздрави!!

Коментар

Точно такъв багажник си представях, както го е нарисувал Гере!Такива са били на колите през 20-те години на 20-и век. Супер!
                  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първо поздравления за страхотното начинание.И да дам и аз моите 20ст.,защо не помислиш за варианта да се вземе редовен Рейндж Ровер Класик с V8 мотор и запазвайки 4астта от щита с номера на шасито да му се налепят ламарините от кабината на джоги.Пак не е много в рамките на закона,ама може да мине като оптичен тунинг един вид и ще се кара с документите на Ровъра,необходимо ще е само преди цялата работа да се иде все пак до технотеста за да се направи товарен с 1+1 места.Плюс това ще ползваш рамата с готово пружинно окачване,като можеш да оставиш схемата с 4х4 или да минеш само на задно като махнеш предния мост.Цените им са вече доста добри има такива класици за по 3500лв.в Мобилето.
                    Последно редактирано от BulAf; 06-03-09, 00:26.

Коментар

Дизайнът, предложен от Гере много ми харесва. И решава проблема удълженото шаси заради ресьорите.
                      0886 854 174

Коментар

Колега искам и аз да те поздравя за проектта, който си замислил!
                        Понеже и аз съм собственик на волга ГАЗ 2410 и си я карам всекидневно, мисля че задното окачване на волгата е много добро и стабилно. Все пак всекидневно минавам по две детелини по път за работата и още две на връщане и всеки път влизам с вратите напред , така че ако имаше нещо да се чупи по задното окачване, до сега да се е счупило, но до сега нищо не е мръднало (дано не дърпам дявола за опашката в момента )
                        Освен това чета темата с най голям интерес, понеже аз се интересувам от поставянето на ГАЗ-ков 8-ак в коша на волгата

Поздрави и още веднъж успех с начинанието!

П.С. И айде качвай вече снимки или поне кажи до къде си стигнал
                        Колокото по-як е джипа - толкова по-търсен е трактора... :twisted:

Коментар

Ето малко вдъхновение за проекта. Не е Джуган, ама става.
                          Прикачени файлове
                          Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                          VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Първоначално публикуван от misho5kov Преглед на мнение
                            А с линка който си дал като че ли ще се откажа от проекта......
                            Този уикенд съм на вилата и ще смятам и меря и мисля.........
                            Поздрави!!
                            Здрасти. има ли някакво развитие по проекта или си се отказал вече. Поздрави.
                            Визия без действие е красив сън.
                            Действие без визия е кошмар.

Коментар

Първоначално публикуван от sidekick Преглед на мнение
                              Здрасти. има ли някакво развитие по проекта или си се отказал вече. Поздрави.
                              Колега, не съм се отказал, просто проектите ми излязоха от реалното време. Сега се боря с двигателя на джипа, а иначе съм си взел рама, ходова част, уговорил съм един газков мотор, но вероятно ще опитам да го "инжектирам " и него...... Като имам нещо реално ще пиша....
                              Поздрави!!

Коментар

Мерси за инфото, и успех с двигатела на джипа
                                Визия без действие е красив сън.
                                Действие без визия е кошмар.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X