Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проект Hot Rod на база Газ3102 и Джуган

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проект Hot Rod на база Газ3102 и Джуган

Tова е много по-здраво. И вози много по-добре.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение

За возенето може и да си прав ама за здравината силно се съмнявам.

Ресьорите попринцип ще стърчат малко грозно и гадно назад,отделно на това рамата трябва да е по дълга за да има къде да се захванат. Ето за това идеята с пружините е по удачна и "красива" защото се иконимисват 50 см до бронията. Поне лично на мен ми харесва гумите да са доста близо до бронията.
      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
        Колега, не разбрах кое е по здраво - ресьора или пружината??
        Цецо, виж на тази снимка в по голям размер, имат повече от 50 см. до края на рамата. Може би са имали нещо друго в предвид??
        Последно редактирано от misho5kov; 01-03-09, 14:11.
        Когато нямаме това, което ни трябва,
        ни трябва това, което имаме!

Коментар

И според мен с ресори задницата е доста по изкочила назад, но в никакъв случай не го намирам за по-грозно.
          Ако това ще спести на Мишо средства и труд по-добре да остави волговото окачване.
          Успех в начинанието Мишо.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:%C8%E7%EE%E1%F0%E0%E6%E5%ED%E8%E5_006.jpg
Прегледи:1
Размер:65.7 КБ
ID:5092692
          Красимир Йотов

Коментар

Явно не ме разбра какво имах впредвид.

Виж сега твойта снимка и снимката на колегата под твоя пост.Е кое ти харесва повече На мен лично рамата на твойта снимка защото е по прибрана и не седи така като на камион например. За мен този начин е по красив и за това бих го претпочел и аз ако правех такова нещо. С ресьора винаги ще имаш такова пространство отзад.Колкото и къси да са те. Също така загледай една волга къде са и гумите и къде ресьорите.Пак ще се получи нещо подобно като на снимката на колегата.

Коментар

Разбрах те още преди, наистина е по красиво така. Но за здрвина и устойчивест не съм убеден, а и ме притеснява това, че ще се увъртя в неща, дето са сериозни, а нещо не са ми много ясни!!! Вероятно ще се наложи да копирам нещо готово и изпитано!!

Коментар

За Hod Rod визията е от първостепенно значение и мисля,че си струва да се потърси подходящото окачване за да се прибере задницата.
                Ето още един вариант:

http://www.hotrod.com/projectbuild/1.../photo_15.html
                LZ1GYY
                0898 436 956

Коментар

Първоначално публикуван от misho5kov Преглед на мнение
                  Разбрах те още преди, наистина е по красиво така. Но за здрвина и устойчивест не съм убеден, а и ме притеснява това, че ще се увъртя в неща, дето са сериозни, а нещо не са ми много ясни!!! Вероятно ще се наложи да копирам нещо готово и изпитано!!
                  Мисля,че няма да е толкова трудно както смяташ ти. А най лесния вариант е да прекопираш една лада или една нива и си готов. само може едни по здрави пружини да сложиш.Например от 123-ка. Знам ли.На мен ми е в главата и бих го направил с пружина ама в твойта глава какво е незнам Дано поне успееме да ти помогнем в разсъжденията

Коментар

Колеги, много ценя идеите Ви за проекта!!! Много ми помагате, не искам да откривам топлата вода!! Веднага се заемам да проверя как стои въпроса с ладо- нивовото то окачване!!

Коментар

Него го дадох като пример. Попринцип не е кой знае колко сложно. Ценното донякъде е,че се продават щангите и би могъл да си ги купиш и да използваш готовите детайли-така ще спестиш хем време хем пари щото гаранция да изработиш нови е по скъпо. Само ме питеснява дали волговия мост няма да се окаже прекалено тежък за тези щанги и да се явят в един момент слаби. Трябва да се провери нивов мост колко тежи и да се направи някакво грубо сравнение.

Коментар

Задното ладово окачване е с напречна щанга.Това не е много добре поради страничното изместване на моста.Но Хот рода няма да е с прекалено големи ходове,така че става.Другия вариант с диагоналните щанги се използва при Хот родите,но там пък ме притеснява възникването на напрежения между шангите поради различните им дължини и точки на окачване за рамата.Но пак поради малкия ход,да речем че могат да бъдат пренебрегнати.
                        Но дори да използваш ресори,горещо ти препоръчвам да сложиш пак по една надлъжна щанга.Моста ще заспи.
                        Ако ползваш ресори,най вероятно за да изглежда добре,ще се наложи да импровизираш отзад нещо като каросерия на пикап-така наречените в щатите trucks.
                        Колкото до кабината,пак гледам различните снимки и сравнявам.Че е снишена е ясно.Но не мога да хвана че е удължавана.На руската снимка от началото и снимката която е дал колегата,ако вземем за база задния ръб на капака на двигателя се вижда че и в двата случая този ръб е по средата.Не знам...?

Коментар

Разгледай добре тази снимка......тук чудесно се виждат всички доработки по кабината.
                          Поздрави
                          Красимир Йотов

Коментар

На мене лично не ми допада този тип окачване с Жигуловите торсионни щанги на спейсарския мост, поне да са като предните на Хънтара там вече ще е по-здраво
                            А за кабината, Мишо помисли да няма предни калници или поне да не са дългите стандартни Зилови, а като на последната снимката или още по скъсени според гумите
                            Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

И аз не харесвам идеята за ладо-нива окачване. Не е важно колко тежи моста за да се оразмерят щангите, а каква мощност има моторът и колко тежи машината. При всички случаи и двигателят ще е по-мощен и хот-рода вероятно ще е по-тежък от ладата. Ако се ползва такъв тип окачване, ще е добре да са от нещо съизмеримо по маса и мощност. А за ресьори едновременно с щанга за първи път чувам. Има ли такава комбинация? Според мен такава не би трябвало да работи заради различната геометрия при движение на моста. Независимо от хода /голям или малък/ поне теоретично не бива да се залага грешка.
                              Прекроеното шаси със сигурност не е толкова здраво, колкото в оригналният му вид. Ако само с тези заварки е останало, според мен просто е направен един добре изглеждащ макет. Височината би могла да се намали с по-изправени ресьори и колела с по-малък диаметър. А дали не може да се използва дъното на Волгата вместо шаси от уазка и с колко би се намалила височината в този случай? Трябва да се мери.
                              Последно редактирано от Иван/Ivan; 03-03-09, 19:31.
                              0886 854 174

Коментар

Да има конструкции с щанги и ресьори и са точно за Хот роди.
                                Ако окачването на щангата към рамата е горе долу на една линия с предното окачване на ресьора няма да има никакъв проблем с геометрията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X