Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запитване за гуми!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Запитване за гуми!

Здравейте колеги,
    имам две гуми тракторен шар, които са карани и доста поизносени , ако ги сложа отзад а от пред купя чисто нови същия размер дали ще има проблем за раздатката новите са с доста по голям диаметър?

Поздрави на всички!!!
    Иван Сапунджиев
    УАЗ 31512
    0888677388

До: Запитване за гуми!

Аз мисля че няма да имаш проблем колега.Аз като теб сложих чисто нови от пред а от зад ми бяха почти на конците само се забележаваше че има граифер и нямаше проблен.Но като карам по асфалт веднага го изключвам двоиното защото там е по трудно приплъзването и може да замине нешо.
    0885 297985,мтел-Радо
    0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Аз не бих ги сложил.
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Не е проблем на мека и рохкава настилка, там където лесно и без тормоз може да превърта гумата, защото едните ще имат различна скорост на въртене от другите.
        Но на по-твърди настилки, да не говори за чист и сух асвалт всичко ще се отрази на раздатка и диференциали... зъбчатките се натоварват адски много и за постоянно и ако караш дълго време така ще стане голяма пакост по трансмисията.
        (За справка влезте в Ленд Ровър форума и прочетете темата за раздатките на Фриилендъра да видите хората какви проблеми имат с трансмисийте от блокирането на виско муфата от което се получава един постоянно включен парт тайм, ама там е проблема е фабричен, защото виското се сдухва за 100тина хил.км и с времето зацепва напълно, а хората не го знаят)
        Особено ако го товариш машината хич не е препоръчително, че тогава и на черен път сцеплението е голямо, а дори да е сухо(което е проблема) на места се налага да се кара на бавни т.е. и на предно

Коментар

Сложи ги на кръст и нямаш проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
            Сложи ги на кръст и нямаш проблеми.
            Със закъсването ли
            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Тракторните,не закъсват никога.Просто почиват малко докато дойде трактора.

Коментар

Ремонта на повреда в трансмисията е по-скъп от две гуми, а ти залагаш повредата така и е въпрос на време кога ще ти дойде до главата.
                0886 854 174

Коментар

Ако ги сложиш на кръст няма повреди,карал съм много години така ,щото предните ги яде по-бързо ,и купуваш две гуми по-пано.И в момента едната предна ми е чисто нова но пък за сметка на това счупих заден диф,където гумите бяха еднакви.

Коментар

В неделя на лова бях с тях да ви кажа чесно доволен съм в кал до главините върви безпроблемно !!!Предното го включвах само където беше дълбока калта но мисля да ги качвам само в сняг и кално време а през другото ще си карам с летните! Само не съм доволен че при сраничен наклон-поднасят!!

Весели празници на всички!!!
                    Иван Сапунджиев
                    УАЗ 31512
                    0888677388

Коментар

Ако ги сложиш на кръст няма повреди,карал съм много години така ,щото предните ги яде по-бързо ,и купуваш две гуми по-пано.И в момента едната предна ми е чисто нова но пък за сметка на това счупих заден диф,където гумите бяха еднакви.
                      Това е абсолютно неправилно и води до много повреди, освен руснаците да са направили някакъв космически диф и ние да не знаем за това

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                        Със закъсването ли
                        Тракторните,не закъсват никога.Просто почиват малко докато дойде трактора.

Румене, Цецо е прав.
                        Под закъсване има предвид не тракторните гуми, а това че като са на кръст - една нова с една изтрита, винаги изтритата боксува, а грайферната почти никога не зацепва и по тоя начин се губи ефекта от новите гуми... разбира се това е в случайте когато няма блокаж на дифа.
                        Също при това положение няма никаква опасност за дифове и раздатка както и Румен отбеляза.
                        Незнам обаче ако имаш автоматични шперове(БТРски) как това каране, с различни по диаметър гуми, ще им се отрази... И дали разликата в скороста на въртене няма да зацепва блокажите... Тогава вече ще е страшно за полуоските и за шпера(но не и за пиньон и корона), особено на асвалт

Коментар

Другия вариант е.Продава старите купува две нови и пей сърце.Иначе две по две ще подаде някъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                            Румене, Цецо е прав.
                            Под закъсване има предвид не тракторните гуми, а това че като са на кръст - една нова с една изтрита, винаги изтритата боксува, а грайферната почти никога не зацепва и по тоя начин се губи ефекта от новите гуми... разбира се това е в случайте когато няма блокаж на дифа.
                            Също при това положение няма никаква опасност за дифове и раздатка както и Румен отбеляза.
                            Незнам обаче ако имаш автоматични шперове(БТРски) как това каране, с различни по диаметър гуми, ще им се отрази... И дали разликата в скороста на въртене няма да зацепва блокажите... Тогава вече ще е страшно за полуоските и за шпера(но не и за пиньон и корона), особено на асвалт
                            Разликата в диаметъра на гумите лява дясна зацепва веднага блокажа и всичко става на сол.При голяма разлика в диаметъра на гумите двете полуоски не се въртят равномерно,от там идва цялата беля.При това положение блокажа се задества и на сух асвалт.
                            Gaz69.Suzuki SAMURAI 0887006977

Коментар

Ако има разлика в диаметрите на двете гуми касетата на дифа ще работи постоянно,колкото по-голяма е разликата толкова по бързо ще свърши тя жизнения си път.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X