Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачен апарат странен шум

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спирачен апарат странен шум

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Чудесна информация. Следващият път като сменям накладки ще търся такива. Сега предните ми не са руски, но не знам точно какви са - купих ги от НАР, като ми казаха, че били по-добри от руските. Струваха към 22 лева. Да попитам - скърцането в задните спирачки при спиране може ли да е в следствие от деформиран барабан, защото поне по това което виждам от прозорчето за проверка на накладките, все още има феродо.
    Скърцането е, като все още има феродо, но е ментак(оригинален) и опечено.
    После е стържене.

Коментар

Хмм, може и менте да е. И е вече на 40 000 км и отгоре. Май е време за смяна. Някой сменял ли е задни накладки скоро и имате ли препоръки за марка?
      Александър

Коментар

Съгласен съм с колегата krasivl.Дрънченето,тропането и неприятните звуци идват от менте накладки.Също така препоръчвам да се сменят и клинчетата,който държат лапата на апарата.Не взимайте нови оригинални от магазина,пълен боклук са.В железарски магазини има стоманизирани прътове,който се продават на метър.Новите от магазина са по-тънки,дори и от оригиналните износени.

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
          Колеги взимайте си качествени наклатки, отначало слагах руски цена 8,10,12лв. проблеми задържане шум и лошо спиране, сменях ги като носна кърпичка. В момента съм с Master HPT Remsa разликата е огромна много добро спиране,просто няма база за сравнение цена около 40лв.
          В този ред на мисли искам да попитам от къде мога да си поръчам такива накладки. Може и от друга марка естествено, но да са качествени и да спират. В нашия вилает има само руски или с неустановен произход.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

И аз искам да чуя конкретно място на закупуване. Иначе почва едно търсене...

Относно шума - при мен тракането намаля значително, да не кажа че спря, след като ми регулираха луфта на конусните лагери.
            Александър

Коментар

За София - Автоцентъра на Технопарт на Симеоновско шосе 36 или магазина на Евро 07 на гърба на завод "Витоша" на Хладилника.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Ако може телефон или интернет страница за поръчка от провинцията...

Коментар

Написваш EURO 07 в Гуглето и ти излиза страницата им. Не съм сигурен, че приемат единични поръчки, но имат магазин и във Варна и други градове.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                    Написваш EURO 07 в Гуглето и ти излиза страницата им. Не съм сигурен, че приемат единични поръчки, но имат магазин и във Варна и други градове.
                    Е това вече е полезна информация за всички нивоводи. Благодаря!

Коментар

Един колега предлага тука в форума ако те интересува
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=43470

предните накладки са 26лв/Ferodo и 20лв/италиански.
                      Последно редактирано от ribar4eto; 24-06-11, 21:50. Причина: цена
                      0898707872-Здравко

Коментар

Да питам и аз нещо - при по-рязко свирене чувам някакво свирене, мисля от дясно се чува. Не мога да преценя дали не е просто просвирване на гумите, но ми се струва, че идва от спирачките. Предполагам накладките (някакви испански от НАР ги купих) си отиват, но са сменяни преди 10 000 км. Иначе колата спира много добре, не носи на никъде.
                        Александър

Коментар

Доста често явление са менте накладки,не само при нива ами и при останалите марки коли.

Коментар

Намираш някоя по-тиха уличка с добър наклон. Сваляш стъклата на вратите, пускаш по инерция да речем от 40км и слушаш какво подсвирква или поскърцва при натискане на спирачките. Обикновено менте накладките, които се изпичат, скърцат при по-рязко спиране в горещо време. Последното го казвам от личен опит с две коли БМВ и Шкода.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                              Да питам и аз нещо - при по-рязко свирене чувам някакво свирене, мисля от дясно се чува. Не мога да преценя дали не е просто просвирване на гумите, но ми се струва, че идва от спирачките. Предполагам накладките (някакви испански от НАР ги купих) си отиват, но са сменяни преди 10 000 км. Иначе колата спира много добре, не носи на никъде.
                              Най-добре прегледай дисковете и накладките - там ще си покаже. На моята Нива вече 2 пъти проверявам предните накладки дали са за смяна (на 25 и сега на 35к), но не са мръднали (дисковете - също). Нямам обяснение...
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Слагайте си колеги хубави наклатки.
                                Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X