Първо.Добър вечер!Колеги от известно време се чуваше един доста,доста дразнещ шум в предницата на нивата.Констатирах че спирачниаят апарат има малък луфт,и от там идва тоя "грозен" звук,едно такова цъкане направо бърка в мозъчната система.Въпроса ми е имал ли я някой подобен проблем,как даго премахна.Общо взето само,като се замисля само по нивата само това ми създава проблеми,странните шумове.Цялата тая дандания от спирачния апарат се съпровожда от неизвестен шум под таблото,отделно пластмасата,която даржи кората над багажника отиде фира при ползване на нивата по предназначение.Неми пречи да си карам с тия шумове,но е хубаво дасе вземат мерки за премахването им.Моля колеги,помагайте за спирания апарат,аз таблото ще го разкостя тези дни.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Спирачен апарат странен шум
Свий
X
-
От: Спирачен апарат странен шум
Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнениеПърво.Добър вечер!Колеги от известно време се чуваше един доста,доста дразнещ шум в предницата на нивата.Констатирах че спирачниаят апарат има малък луфт,и от там идва тоя "грозен" звук,едно такова цъкане направо бърка в мозъчната система.Въпроса ми е имал ли я някой подобен проблем,как даго премахна.Общо взето само,като се замисля само по нивата само това ми създава проблеми,странните шумове.Цялата тая дандания от спирачния апарат се съпровожда от неизвестен шум под таблото,отделно пластмасата,която даржи кората над багажника отиде фира при ползване на нивата по предназначение.Неми пречи да си карам с тия шумове,но е хубаво дасе вземат мерки за премахването им.Моля колеги,помагайте за спирания апарат,аз таблото ще го разкостя тези дни.Последно редактирано от Янко Желязков; 06-06-10, 23:58.
-
При моята Нива, след смяна на предни накладки, се е случвало да се появи шум - дрънчене на метал. След като улегнат, шумът изчезва.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Първоначално публикуван от Петър Митрев Преглед на мнениеКато сте почнали със спирачки дайте и аз да питам.Едно от буталцата на спирачния апарат не работи и ми се износва накладката на криво.Как се отстранява това.Не знам точно кое от буталата е.Land Rover Discovery II 3,9 V8
Лада Нива 21214 1,7i
Коментар
-
Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнениеВариантите са два сваляш апарата и сменяш блокиралото бутало или след, като разбереш кое бутало е блокирало да налееш някаква промивна течност в маншончето wd 40 или спирачна течност също става, чакаш малко да се разядат гнилочете и почваш. Поставяш някакъв елемент било то чук или някакъв профил на здравите, работещите бутала за да не излязат докраи, помпиш и с помоща на инстумен прибираш свободното т.е. болното буталце обратно и така докато не ти хареса. Не забравяи да смениш маншона после а и можеш да сложеш няколко капки масло в новия с цел да предотвратиш повторно блокиране.
Коментар
-
Добър вечер!Колеги,да си имам един въпрос.Лада нива защо няма скоба/тел(поне аз незнам точно как се казва)да придържа предните накладки да не подксачат и да тропат.Шума започна да става здразнещ,неможах да издържа свалих да огледам какво е положението.Хвърлих ниватана пак на пружинките на лапата.Сложих нови,но проблема си остана,така на око,като разклатих целият апарат се мърдаше/играеше,хвърлих вината на щифтовете,защото се бяха изтънили на местата където минават през лапата,а по средата си бяха в почти нормална дебелина.Заиграх се и си направих от закалено/стоманизирано желязо в магазина имаше точната дебелина,като отворите на лапите и апарата.В едната част заварих малка гайка,която играе ролята на ограничител,от другата страна заострих края на щифта да може да влезне по-лесно,разпробих дупчица са телче.Всичко стана повече от перфектно,останах много доволен от работата.Спирачния апарат спря да се клатушка ту в ляво,ту в дясно,ту нагоре,ту надоло.Изпълнен с радост,че гадното тропане/тракане го няма,подкарвам си аз колата и остановявам,че тракането е намаляло,но все още си трака.Открих главния виновник по заобиклния път,но нищо поне съм доволен от свършената работа и отстраняването на това недоразомение.Щифтовете,който държат лапата толкова се бяха изтънали,че са готови да се скъсат.Въпроса ми е има ли Нивата подобна "ТЕЛ",като другите западни машини,даже и Жигулата го има това,и някой пишман майстор преди мен да я е изхвърлил,като за по-лесно или е Руска недодяланост и такова чудо липсва.
Коментар
-
Част от оркестара спря,след горната интервенция.Шума намаля драстично,остава въпроса с накладките как да се реши да не подскачат и те.Колеги давайте идеай,дали от друго руско чудо може да стане,примерно самара или от по-модерните лади?
Коментар
-
Колеги взимайте си качествени наклатки, отначало слагах руски цена 8,10,12лв. проблеми задържане шум и лошо спиране, сменях ги като носна кърпичка. В момента съм с Master HPT Remsa разликата е огромна много добро спиране,просто няма база за сравнение цена около 40лв.Няма невъзможни работи.Тел.0888344659
Коментар
-
Чудесна информация. Следващият път като сменям накладки ще търся такива. Сега предните ми не са руски, но не знам точно какви са - купих ги от НАР, като ми казаха, че били по-добри от руските. Струваха към 22 лева. Да попитам - скърцането в задните спирачки при спиране може ли да е в следствие от деформиран барабан, защото поне по това което виждам от прозорчето за проверка на накладките, все още има феродо.Александър
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар