Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте съвет.

На твое място първо бих разглобил. Не се сещам какво в диференциала ще чатка при натоварване. Да не се окаже, че си само за полуос.

Коментар

Ето снимки на за неприятните звуци. Оказа се, че са се изронили малките зъбчетки в дифа не им знам името не че има значение какво е.
      Аз отново съм на линия.
      Прикачени файлове
      Land Rover Discovery II 3,9 V8
      Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Добре де, как го постигна?

Коментар

С много зор, бяхме четерима с багаж по терен, които изрично ми казаха ,че не става за нива. Но аз не съм се отказал ще се пробвам пак но с по малко пасажери и багаж.
          Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

За първи път виждам счупен ладов диференциал.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
              За първи път виждам счупен ладов диференциал.
              Аз за втори-първият беше моя на Жигулито.Строших го за около 20мин.буксуване при изпуснати на 0.5атм. гуми Медвед в яка кал и трима човека отзад.Моят,обаче го извадих буквално в насипно състояние.Жалко,че нея вечер нямах фото-това беше 2007г. преди да купя Нивата....спомени,спомени.

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
                С много зор, бяхме четерима с багаж по терен, които изрично ми казаха ,че не става за нива. Но аз не съм се отказал ще се пробвам пак но с по малко пасажери и багаж.
                А с какви гуми беше,сериозен ли беше баира,най-вероятно е имало и големи неравности и автомобилът е подскачал?Ако имаш снимки на терена няма да е лошо да ги видим колега.

Коментар

Гумите ми са доста агресивни а терена каменист сух и с много сериозни канавки, пътят е направо измит от снеготопежа.
                  Прикачени файлове
                  Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Гумите ми са доста агресивни а терена каменист сух и с много сериозни канавки, пътят е направо измит от снеготопежа.
                    Да сериозен път с доста голяма денивилация.Гумите ти май са Кумхо или се лъжа...

Коментар

В такива условия помагат блокажи на диференциалите (по-добре частични) и по-сериозни амортисьори.

Коментар

Да гумите са Кумхо и се представят идеално.
                        Баира си заслужава денивелацията е близо 1500 метра за 6 или 7 км преход, ще се пробвам пак средата на лятото, понеже не ми е близко и си е разход. Що се отнася до блокажите, сериозно се замислям за шпер поне на задния диф но се чудя дали няма да почна да сменям всичко около дифа през седмица.
                        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Да гумите са Кумхо и се представят идеално.
                          Баира си заслужава денивелацията е близо 1500 метра за 6 или 7 км преход, ще се пробвам пак средата на лятото, понеже не ми е близко и си е разход. Що се отнася до блокажите, сериозно се замислям за шпер поне на задния диф но се чудя дали няма да почна да сменям всичко около дифа през седмица.
                          В точно такива ситуации помага. Е, донякъде. Не позволява на колелата да се развъртят истински, преди да паднат на земята и с цялата си инерция да ударят трансмисията. От друга страна, полуосите получават на моменти двойно.

Коментар

Еи това двоиното ме спира.
                            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Трудно преценям денивелацията от снимките, ама като разглоби диференциала имаше ли много стружки? На колеги, като ги отворихме, на нови ниви вътре имаше да не ти описвам колко метални стружки. Абе сякаш някой в забода нарочно ги е слагал. Нивите са служебни, няколко са и след това на всички като ги разглобиха имаше стружки в диференциалите. Незнам защо. Такава им е марката ли нешо се рони ли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X