Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте съвет.

Днес тръгнах да катеря към хижа "Добрила" Стара планина обаче по средата на изкачването нещо в задния мост изчатка и се наложи да се върна с подвита опашка. Да споменавам ли, че калота се движи на собствен ход без включен блокаж но като се натовари моста на изкачване примерно започва да чатка. Въпроса е следния ако махна задния кардан ще има ли проблем да мина около 700 км. Благодаря.
    Land Rover Discovery II 3,9 V8
    Лада Нива 21214 1,7i

До: Дайте съвет.

Махай го включвай блокажа и газ. Но, после да си го оправиш.
    Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
      Днес тръгнах да катеря към хижа "Добрила" Стара планина обаче по средата на изкачването нещо в задния мост изчатка и се наложи да се върна с подвита опашка. Да споменавам ли, че калота се движи на собствен ход без включен блокаж но като се натовари моста на изкачване примерно започва да чатка. Въпроса е следния ако махна задния кардан ще има ли проблем да мина около 700 км. Благодаря.
      Ако колата ще се кара по нормален път не е проблем да я ползваш за кратко време само на един мост-примерно както пишеш ти 700-1000км.Ако,обаче се предвиждат използване на бавни и катерене на стръмни участъци въобще не те съветвам да разчиташ само на предното предаване-най-малкото,че няма да стигнеш до никъде.А не е изключено да останеш и без предно,ако баира е сериозен и гумите са ти от по-рошавите.Иначе пак казвам-за асфалт и по равното временно е допустимо.Успех.

Коментар

Няколко пъти съм се прибирал без преден или заден кардан, веднъж - повече от 1000км карах така. По пътя няма проблеми, само не го тормози много на първа ниска.

Коментар

Един познат ловец от години си кара Нивата без преден кардан чак до падането на снега. Не одобрявам това, но не съм го чул да се оплаква от повреди.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Благодаря за съветите днес вече се пребрах, изминах с разбит диференциал 1100 км от които 500 по горски пътища. В момента като се движа особенно в завои задния диф издава звуци подобни на топкова мелница. Имам чувството, че утре като го отворя ще изпада на парчета но няма значение важното е че ме пребра. Поразходих се малко из магазините тук във Варна и тая машинария се оказа доста скъпа около 600 лв. добре ,че имам приятели в един металекс че го взех за 30 сега ще трябва да черпя.
            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Благодаря за съветите днес вече се пребрах, изминах с разбит диференциал 1100 км от които 500 по горски пътища. В момента като се движа особенно в завои задния диф издава звуци подобни на топкова мелница. Имам чувството, че утре като го отворя ще изпада на парчета но няма значение важното е че ме пребра. Поразходих се малко из магазините тук във Варна и тая машинария се оказа доста скъпа около 600 лв. добре ,че имам приятели в един металекс че го взех за 30 сега ще трябва да черпя.
              Предполагам,че си предвидил предавателното число и си взел такъв със същото,като на стария.

Коментар

Да предавателното число е 11/43 или по народно казано лада 1600
                Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Ти все пак преброй предния, да не стане някой фал.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Ти все пак преброй предния, да не стане някой фал.
                    Е разбира се че ще ги преброя, между другото на короната на дифа са щамповани предавателните числа и модела 2121 или 2107 или тама какъвто е.
                    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Е разбира се че ще ги преброя, между другото на короната на дифа са щамповани предавателните числа и модела 2121 или 2107 или тама какъвто е.
                      И това е достатъчно, ако има откъде да го видиш в предния.

Коментар

И това е достатъчно, ако има откъде да го видиш в предния.
                        Утре ще я отворя и ще разбера за какво става въпрос.
                        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Утре ще я отворя и ще разбера за какво става въпрос.
                          Дано да излязат лесно полуоските,че на моята едната направо ми "извади нервите" преди известно време.Трябваше да сменям лагера на полуоската,обаче той така яко беше заял в ръкава на моста,че ваденето ми отне цял ден.Добре,че намерих обратен чук,иначе определено нямаше да се справя.Дано и твоите полуоски да не са заяли така,че иначе ще ти се вземе акъла.Другото нещо е че много често дифовете втора употреба вият доста-в повечето случаи старите Лади са карани на "изживяване" и масла не са следени,нито за наличност на такива,нито за качество.Дано твоят диф да си го взел от свой човек и всичко да е наред.Успех.
                          Последно редактирано от Янко Желязков; 10-05-10, 17:15.

Коментар

С едната май няма да има проблеми

Коментар

С едната май няма да има проблеми
                              Недеи така бе Яска аз мисля да мина само с диф.
                              Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X