Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко Научна фантастика за раздатката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Малко Научна фантастика за раздатката

Колега,за какво ти е Нива без бавни или блокаж на междуосовия диференциал.Там е поне малкото,което е "джипско" в Нива а ти искаш дасе простиш с него???,по добре се прости с колата-един съвет не се занимавай с глупости,щом казваш че ти "вие" много,по-добре я провери за лагери нещо смени маслото,но не прави такива упражнения.Само ще си осложниш живота и ще се натоварваш за неща,които са маловажни.По-добре направи шумо изолация,доста по лесно и по евтино от твоя замисъл-няма лошо в това което си замислил,щтом си го замислил значи имаш излишни пари за харчене,вкарай ги в нещо смислено-но точно това не е

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
      все повече почват да дават мнения.НЯМА ТИХА РАЗДАТКА.
      Ами то като няма да даваме мнения да вземеш сам да си пишеш и отговаряш колега, може пък форума да стане по интересен и полезен за останалите хора, ония без мненията.
      Land Rover Discovery II 3,9 V8
      Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Определено няма да стане нищо с това да се прави нова раздатка.
        Разработката и ще струва колкото нова нива-ако не и повече.

Коментар

Има тихи раздатки! Но не и при Нива. Според мен единственият начин е насаждане на раздатка от истински автомобил.
          Проблемът е, че в случая трябва да full time, защото иначе клечките за зъби, набедени за полуоски ще се строшат скоропостижно. Това свежда избора до няколко кутии. Паджеро със суперселект или фултаймска Фероза, която, обаче няма бавни. А нива без бавни.... ще трябва и друг мотор

Това с ангренаж от двигател звучи несериозно. Разликата между верига за раздатка и ангренажна се вижда с просто око.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            С колко точно?
            незнам.ти повече си учил.по малко мехонични загуби имат.за подредени кутии също си чувал.

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
              Ами то като няма да даваме мнения да вземеш сам да си пишеш и отговаряш колега, може пък форума да стане по интересен и полезен за останалите хора, ония без мненията.
              не искам да те обидя бре.стана ми смешно че твоята е безшумна.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                не искам да те обидя бре.стана ми смешно че твоята е безшумна.
                Не че съм се обидил особено но не следиш темата не съм казал, че е безшумна а че е станала по- тиха.
                Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
                  А как стои въпроса с раздатките след 2001г. с по-малките зъби. Има ли някой с впечатления от към виене?
                  Ето какво казват руснаците /страница 4/ по въпроса:
                  http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/o...10_03_2010.pdf
                  Only after the last tree has been cut down,
                  Only after the last river has been poisoned,
                  Only after the last fish has been caught,
                  Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Така, днес си взех раздатка от нива след 2001г. Тези я слагам и ще видя как е положението с нея, очаквам да е много по-добре. След като тази която е на колата в момента ми е излишна мога да пробвам да направя нещо с нея.

Коментар

Така, днес си взех раздатка от нива след 2001г. Тези я слагам и ще видя как е положението с нея, очаквам да е много по-добре. След като тази която е на колата в момента ми е излишна мога да пробвам да направя нещо с нея.
                      Продай я. Търсят ги.

Коментар

Научната фантастика с идеята за раздатката приключи днес. Какво се случи? От мобилето както писах в предния пост си взех раздатка от Нива 2003г. Както и очаквах беше точно този модел който ми трябваше, с по-малките зъби. На старите зъбчатките на бързите са 35 зъба, а на новите са 39. На външен вид е перфектна, но изненадата беше вътре. Не знам с какво масло е карана, но имаше чернилка навсякъде, нещо като нялеп. Лагерите разбира се никви ги нямаше и ги смених с нови SNR френски. Както и нови пиньони вътре в диференцияла, старите бяха изядени и имаха луфт, този луфт се предава по полуоската към фланеца и от там към кардана и почват едни вибрации. Сипах пълна синтетика и я качих на колата.
                        Както каза колегата mkenzie Раздатката не се чува абсолютно. Има шум от лагерите на СК.Найстина има голяма разлика само от разликата в зъбите. Сега вече колата става абсолютно пригодна за спокойно караане. Това са най-заслужаващите 350 лева, които съм дал за Нивата досега.
                        Бих препоръчал на всеки, който го дразни раздатката с нейното виене да се спаси с нова след 2001г. С оглед на постигнатия резултат идеята с веригата отива в миналото, както и старата раздатка отива на ваканция в гаража.

Коментар

Задължително направи нещо по въпроса със захващането на раздатката към купето, да не береш ядове някъде по горите.
                          Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
                            Задължително направи нещо по въпроса със захващането на раздатката към купето, да не береш ядове някъде по горите.
                            Ако подът не е изгнил няма да бере.Моята,въпреки че е 14 годишна подът и е здрав и си я карам още със стандартното захващане-само дето съм сменил хилавите шпилки 8мм.,които я държат с болтове 10мм. и това е.Карам така вече около 40 000км. и няма ядове.

Коментар

А! Ето значи кой ще ми даде раздатка, която да се опитам да преобразувам с резервни части към новия модел.

Коментар

Бих препоръчал на всеки, който го дразни раздатката с нейното виене да се спаси с нова след 2001г.
                                Да бе сигурно...моята е 2008 и не бих казал, че е безшумна.Незнам ако приемаш, че тези след 2001 са тихи какви ли биха били по-старите.Честно казано не съм се возил на по-стара нива...но и от други съм чувал, че били по-шумни от моята.Та искам да кажа да не си мислят хората, че като дадат 350 лв. и ще се случи чудо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X