Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ааааа, скорости...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ааааа, скорости...

да забравил съм да го вмъкна скорустната кутия е 5-степена

П.С.-какво имаш в предвид ако е за маслото то препоръчай ми някой марка ама да не е от най-скъпите аз си е джърткам с ЕР-90
    0898707872-Здравко

Коментар

Първоначално публикуван от ribar4eto Преглед на мнение
      да забравил съм да го вмъкна скорустната кутия е 5-степена

П.С.-какво имаш в предвид ако е за маслото то препоръчай ми някой марка ама да не е от най-скъпите аз си е джърткам с ЕР-90
      За два литра ще се охарчиш. 5-степенната е капризна за масло, а точно EP90 няма GL4 и е смърт за синхронизаторите. От българските, правилното е Приста Ultragear 75W90.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Кое за колко продават?
        5 степенната кутия.

Коментар

Това масло на приста 85-140 не е прекалено гъсто за СК. Аз на раздатката бях сложил такова и докато загрее от 1-ва на 2-ра като включа колата силно намаляваше скоростта. А и отделно от по-гъстото масло ще се вдигне и разхода. В момента в СК съм налял Мобил 75-90 и колата си върви перфектно.

Коментар

5-степенна модернизирана

http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/t.../kpp/n_kpp.htm
            такава кутия серийно монтирана на ваз няма поставена.

Коментар

За два литра ще се охарчиш. 5-степенната е капризна за масло, а точно EP90 няма GL4 и е смърт за синхронизаторите. От българските, правилното е Приста Ultragear 75W90.
              как 5 степенната ще е капризна към маслото като частите са същите като 4 степенните.с много малка разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                5 степенната кутия.
                Не помня, между 700 и 1500 - отдавна се интересувах.

такава кутия серийно монтирана на ваз няма поставена.
                Всички от 2002 нататък. Може и да бъркам с 1-2 години. Нивите след тази година нямат системни проблеми със скоростите.

как 5 степенната ще е капризна към маслото като частите са същите като 4 степенните.с много малка разлика.
                5-степенната загрява много повече заради продължителното движение на 5 скорост и заради наличието на повече подвижни детайли. Това я прави по-взискателна към температурната стабилност на маслото.

4 предавка е директна и внася много малко топлина в кутията, но като имаш 5 предавка, рядко ползваш 4 задълго.

Коментар

Не помня, между 700 и 1500 - отдавна се интересувах.

Всички от 2002 нататък. Може и да бъркам с 1-2 години. Нивите след тази година нямат системни проблеми със скоростите.

5-степенната загрява много повече заради продължителното движение на 5 скорост и заради наличието на повече подвижни детайли. Това я прави по-взискателна към температурната стабилност на маслото.

4 предавка е директна и внася много малко топлина в кутията, но като имаш 5 предавка, рядко ползваш 4 задълго.
                  веднъж ме пита какво значи правилна работа с кутията.където трябва ще включваш по малка предавка и няма да мъчеш НИВАТА на 5. така няма да загрява много

Коментар

веднъж ме пита какво значи правилна работа с кутията.където трябва ще включваш по малка предавка и няма да мъчеш НИВАТА на 5. така няма да загрява много
                    И това не е вярно. На 1,2,3 и 5 загрява еднакво. Студена е само 4. А ако няма да включвам 5, за какво ми е тя?

Коментар

И това не е вярно. На 1,2,3 и 5 загрява еднакво. Студена е само 4. А ако няма да включвам 5, за какво ми е тя?
                      защо е студена 4 .5 ще я вклучваш на равно или леко надолнище.

Коментар

Защото е директна. Няма прехвърляне на мощност през зъбни двоици. Отдаваната в СК топлина не зависи от надолнище или коя точно предавка ти хрумне да включиш, а само от моментната мощност на двигателя и дали предавката е директна или не. В една СК може да има само една директна предавка, в някои и една няма. В Лада е четвъртата.

Коментар

в СК температурата на маслото е еднаква за всички предавки защото са в един корпус.имах впредвид ако се движеш по нанагорнище на 5 много ясно че ще прегрее.трябва да се подбират предавките според терена.

Коментар

Добре де, правиш ли се, че не разбираш какво пиша?

Коментар

Разбирам какво пишеш и несъм съгласен с това че кутията прегрява и за това дава дефекти.Ако 5 предавка беше сложена по времето на СССР частите щяха да бъдат качествени.В последните години лада се сглобяваше и в ТУРЦИЯ.А както всички знаете след ГОРБАЧОВ руснаците почнаха да издишат в автомобилостроенето от към качество.

Коментар

5-степенната кутия обективно прегрява и това може да се покаже с просто измерване. Температурата излиза извън спецификациите на повечето масла и тривиално стига около 160 градуса целзий лятно време по магистрала.

п.п.
                                Максималната скорост на равен терен при Нива се постига на 4 скорост, независимо, дали има 5 или не. Тъй че нищо не пречи и на 4 да си караш, ако прежалиш преразхода и шума.

И кога и къде в Турция е сглобявана каквато и да било Лада?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X