Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ааааа, скорости...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ааааа, скорости...

Чисто нова (според продавача) скоростна кутия при мен изкара около 60000км. Хъркаше на втора още на 3000км. Това малко разваля моя план "каквото пипна, да не повтарям".

Имам Жигули откъдето да сваля 4-степенна кутия. Я кажете различната греда от Жигулито ли се взема или си е нивовска?

До: Ааааа, скорости...

Тайно и под секрет да ти кажа , пак съм безработен....ама тихо, другите да не разберат, че неможеш се дореди .....та първо "Абарт турбо" мотора да сложим (към 130 коня "Нивата" шъ фърка), после ако трябва и автоматик от "Фиат Крома" ще и нашием .....Само си представи "Нива" автоматик
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Тайно и под секрет да ти кажа , пак съм безработен....ама
      Що така?
      Пак ли пре.....бушка?
      Последно редактирано от Yaro; 13-04-10, 09:55.

Коментар

Тоя Фиат не беше ли с предно предаване?
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Тайно и под секрет да ти кажа , пак съм безработен....ама тихо, другите да не разберат, че неможеш се дореди .....та първо "Абарт турбо" мотора да сложим (към 130 коня "Нивата" шъ фърка), после ако трябва и автоматик от "Фиат Крома" ще и нашием .....Само си представи "Нива" автоматик
          Дай да правим по-разумни планове.

Първо да оправим ПОРЕДНИЯТ теч на антифриз от другата Лада, за да има с какво да се пътува, докато ремонтираме Нивата. После ще сменим скоростите на Нивата, пак с ръчни. Даже 4-степенни, както се очертава. После да отворим чоковия мотор и да изгоним мишките от него. После особено убедително да НЕ му сложим турбо, докато го сглобяваме. После да опитаме да го напъхаме в коша и да установим, че Нещо Някъде опира, не пасва, трябва да се реже, огъва, стругова. Докато пасваме да установим, че подът пак се е отпорил и да разширим проекта с по-цялостно временно изкърпване. Да адаптираме по-добри седалки, да удължим ходовете на окачването, да сложим ръчни блокировки на осевите диференциали, да изрежем калниците за 32" гуми... все реални, изпълними неща.

А ти - турбо, автомат... За какво са ми 130 магарета, като автоматикът ще удушава 50 от тях, ама за зоб ще се редят всичките 130?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Чисто нова (според продавача) скоростна кутия при мен изкара около 60000км. Хъркаше на втора още на 3000км. Това малко разваля моя план "каквото пипна, да не повтарям".

Имам Жигули откъдето да сваля 4-степенна кутия. Я кажете различната греда от Жигулито ли се взема или си е нивовска?
            Щом преминаваш на 4 ст.кутия купуваш от магазина "греда за закрепване на 4ст.кутия за Нива".Освен това и тампона е различен,така че и него взимаш от старата Нива и всичко заспива.Гредата и тампона от 5ст.не пасват без преправки с 4степенната."Хилавата" греда от Жигулито пък хептен не пасва на Нивата.Така,че греда+тампон за 4ст.кутия на ВАЗ 2121.

Коментар

Колеги,днес гледах гуменото каре/тампон на шеви нива.Доста по масивно е от на Нива 1.7.та се чудех дали става на става на обикновенна нива.

Коментар

Точно пък с гуменото каре какъв яд си имал?

Коментар

Не,не-да чукна да дърво до сега ядове от гуменото каре не съм имал,просто един мой познат има магазин за руски части.Като ги гледам гумените карета наредени на рафта и почват с жигулско,нивово и шеви нива-а разликата е огромна,утре ако имам време ще мина да цъкна една снимка на 3та карета да може дасе придобие представа.Аз лично до сега не съм виждал гуменото каре дасе разбие

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                    Колеги,днес гледах гуменото каре/тампон на шеви нива.Доста по масивно е от на Нива 1.7.та се чудех дали става на става на обикновенна нива.
                    Става,но цената му е малко солена.При нас е 38лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                      Не,не-да чукна да дърво до сега ядове от гуменото каре не съм имал,просто един мой познат има магазин за руски части.Като ги гледам гумените карета наредени на рафта и почват с жигулско,нивово и шеви нива-а разликата е огромна,утре ако имам време ще мина да цъкна една снимка на 3та карета да може дасе придобие представа.Аз лично до сега не съм виждал гуменото каре дасе разбие
                      Когато остарее просто се нацепва сериозно и в последствие се пръска на парчета.

Коментар

Колега,цената не е важна-стига да е надеждно .Кашкавалка се справя доста добре поне за сега,след "пакоста" с самозапалването,не съм имал ремонти по нея,започвам да съм скептично настроен за мненията-Лада нива се чупела за добър ден.

Коментар

А бе тия гумени карета как ги правите? На моите Ниви те се разбиват преди шарнирите...
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                            А бе тия гумени карета как ги правите? На моите Ниви те се разбиват преди шарнирите...
                            Или там от където ги взимаш са калпави или не са ти в съосие раздатката и скоростите.
                            Land Rover Discovery II 3,9 V8
                            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Ясене,щом имаш под ръка 4 ст.кутия хич не се замисляй и направо я слагай.В никакъв случай не искам да казвам голяма дума,но откакто сложих на моята Жигулска кутия се "родих".Както съм писал и преди предавките-/1-ва,2-ра,3-та/ са по-къси и това се отразява отлично при каране извън пътя.Мисля,че тая 5ст.кутия дето я "натресоха" руснаците през 1994г. до голяма степен орони престижа на марката,изграден с годините благодарение на модела 2121 с 4ст.кутия и по-бавни дифове.Честно казано за мен от класическата Нива-2121 по-добра няма, и може би и за в бъдеще няма да има.
                              Последно редактирано от Янко Желязков; 13-04-10, 18:19.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X