Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой може ли да ми обясни действието на регулатора на спирачките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

и обратно в реалността - говорехме си за регулаторите на задните спирачки . тука, незнам защо им казват proportional valve или пропорционален клапан. през седмицата се забавлявах с едни такива, та ето и моето предложение - младежа дето е на зор може да пробва да сложи от ван вояджър, след '97. доста добра конструкция, елементарна и безотказна. разгледах им устройството внимателно (без духане ) и ми хареса как са направени.
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

То хубаво от вояджър ама тука където и да се обърнеш все вояджъри виждаш Дай някоя по-разпространена марка!

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
        разгледах им устройството внимателно (без духане ) и ми хареса как са направени.
        Щом е било без духане, значи не си вникнал достатъчно! Не се приема! Като му подухаш малко - тогава се обади

Коментар

Абе ей, ще ви се невиди и хм...Верно вика Стефан ахтунгисти!!!
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Щом му викат пропорционален клапан, значи са говорили за конструкция с пропорционален клапан. Значи че закона за управление на потока е пропорционален. Значи че отношението между изменението на входната (тя и управляваща) величина и изходната (тя и управляваната) се определя от простото тройно правило в математиката, то и пропорционален закон във физиката. Възможно най-простата конструктивно схема за управление. И все още разумно управляема, понеже вече е бърза, но все още достатъчно груба, не влиза тутакси в пререгулиране, може да се кара на ръка и допуска луфтове, неточности и непрецизна настройка. Със съвсем същото нещо завиват мотокарите, Ф-1 и рок кроулерите)
            Може да е например линейна - като в контурите на съединителят и спирачките. Колкото на входа - толкова на края. Може да е квадратична да кажем - тогава вече става много бърза, но малка грешка в управлението води до грешка на квадрат в изпълнението. Тогава веднага се налага да се сложи следяща система и итерационна система за корекция на управлението, дори то да идва от прецизионна система а не от крака на човека. Иначе бързо се стига до пререгулиране. По този механизъм падат от гредата хората, които се страхуват от високо, велосипедистите и мотоциклетистите на равен прав участък, и кво ли не друго.
            Абе май написах пълна каша((( Ако на някой му е интересно, ще изпия още една кофа кафе и ще пиша пак(((

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Щом му викат пропорционален клапан, значи са говорили за конструкция с пропорционален клапан.
              Абе май написах пълна каша((( Ако на някой му е интересно, ще изпия още една кофа кафе и ще пиша пак(((
              не, защо, беше ми интересно, макар че, странно защо имах някаква представа за какво иде реч

а първото изречение е просто БЛЯСЪК
              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Да бе, да. Я ти напиши нещо на по-малко от една кофа кафе, да те видя няма ли да стигнеш до високия сюрреализъм. С елементи на архипрецизионизъм и дублизъм. И други сигурно некви умни работи.
                Ше идем некой ден да се утепем с глава у стената(((

Коментар

Моят го чистих няколко пъти.Накалям ли я няколко пъти и пак спира да работи.Маса главобелие ми създаде , то небяха помпи , маркучи , цилиндри, накрая го махнах и сега имам супер спирачки.На хлъзгъв асвалт няоткривам почти никаква разлика разлики
                  "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
                    Моят го чистих няколко пъти.Накалям ли я няколко пъти и пак спира да работи.Маса главобелие ми създаде , то небяха помпи , маркучи , цилиндри, накрая го махнах и сега имам супер спирачки.На хлъзгъв асвалт няоткривам почти никаква разлика разлики
                    Някога направих същото с Нива и при нормално спиране нещата изглеждат по-добре. При екстремно, особено на хлъзгаво задницата упорито иска да мине отпред...
                    Регулаторът е важен - може да ти спаси живота и този на някой друг.
                    Не правете глупости и не съветвайте и другите.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Последния път, като се смях толкова, беше, когато четях Параграф 22 на Джоузеф Хелър. То и смислово горното не е по-различно де ....
                      Само да добавя, че имах навремето Лада 2104 и като и махнах от келешлък това нещо, бях и по покрив, и челно блъснат. Та мисълта ми е щом е нещо руско, не го пипай, само го сменяй с ново при всяко пълнене на резервоара ...

Коментар

Re: Някой може ли да ми обясни действието на регулатора на спирачките

Яворе,не знам докъде стигна с "бегачката",но ще си позволя един съвет.Не махай регулатора.На него идеята му е добра ,само че му пречи руското изпълнение.Проблемът на регулатора идва оттам,че всъщност той работи рядко и затова клеясва.Освен това не е защитен добре от прах и кал.Гуменото маншонче което го покрива е една от най-дефицитните авточасти за Нива(поне в София).Никой частник не се хваща да ги прави,защото матричката е сложна,а я продаде 300 бр.,я не.Прочети какво казва колегата по-горе,че без регулатор при рязко спиране задницата се опитва да мине отпред.Точно така е,и аз съм го изпитвал.Друг въпрос е,че е хубаво да го смениш с някакъв западняшки.Това да.
                        И последно:аз на твое място при такава преработка на Нивата,бих сложил дискови спирачки и на задните колела.Има много добро описание на този "тунинг" в руския сайт за Нива.И аз се надявам да го направя някой ден.
                        Ако сменяш регулатора,не изхвърляй торсионната щанга.Тя прилича на обикновено арматурно желязо,но всъщност е от много добра стомана.Аз съм си направил първокласно шило от нея(за наместване на пружините на задните накладки).
                        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Разбира се че няма да го махам.Исках да чуя мнението на по-опитни хора и те си казаха думата.Ще пробвам да го защитя някак си.
                          Дискове отзад за сега нама да слагам защото искам да пробвам така как ще е.Пък и за какво ли са ми спирачки...

Коментар

И на мен майче това чудо не бачка.... Имам Pajero с ръждясали задни дискове и незнаех със сигурност дали е от тая машинка, ама като чета тука - нема от какво друго да е. Някои има ли идея на Pajero тоя регулатор дали се разглабя/ремонтира или направо требва нов?? Ама в никакъв случай според мен не требва да се маха това - щом го слагат на 99.9% от автомобилите значи "има нещо...."
                            Don't hunt IF you can't kill
                            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X