Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой може ли да ми обясни действието на регулатора на спирачките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Я сега съм ви набарал и двата "специалиста" накуп! Кажете на Гранда защо ПОНЯКОГА блокират задните колела/колело при натискане на спирачката?

Коментар

Щот нещо не ти е наред. Да не говорим че ABS-а трябва тогава да включва веднага...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Аз въобще не съм бил тука! Гранд не го познавам, гражданино следовател.
        Не, не, на руските проблемът не им е регулирането, ами противопраховата защита. Тя е калпава и като пусне мръсотия, то заклинва. И или все едно го няма, или реално няма задни спирачки. Пък нали е на калпаво място, все нещо се намира да я скъса. Бе, жип, кво искаш.
        Регулируемите май Йори ги е изследвал по марки и модели, та сигурно ще знае да ти каже от кво е най-добре да съдереш.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
          Щот нещо не ти е наред.
          Ти си гении!!! Как се сети!?

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            Кантара увеличава дебита на спирачна течност към задните спирачки когато колата се "натвари". Задницата ни рядко "кляка" за това и клеясва.
            Махал съм го на много коли. Причината е тревиялна - блокира и спирачки отзад ЙОК. При коли с барабанни спирачки отзад без кантара определено е по добре. Спира по бързо и стабилно дори без АБС. Като правихме Лади за ралитата го махахме задължително.
            Евентуално проблеми има при лошо поведение на спирачната система изразяващо се в различно време и сила на реакция при четирите колела по отделно. Което и с кантар е същото но без него е по силно изразено.А с четири дискови спирачки още повече.
            Пътя до предните спирачки е по кратък така че ако всичко е наред трябва да започнат да спират винаги преди задните.
            Стига бе човек,тъкмо ме убедиха да не го махам и се появяваш ти .Много обичам мнения на хора които са "практици".За съжаление всички до сега са само такива .Ще го мислим!!!

Коментар

Просто залегни отдолу и виж как е направен - нищо сложно няма.
              Аз ли да залягам . Че аз по цял ден съм отдоло. Знаиш колко съм му духал докато разбера как работи.

Коментар

Пътя до предните спирачки е по кратък така че ако всичко е наред трябва да започнат да спират винаги преди задните.
                Е те това е почти пълно копие на изказването на ефрейтора на танковия полигон. Запитан защо при изстрел на танка на отсрещния баир първо виждаш изстрела а после го чуваш отговорил: "Защото очите са ти по-напред от ушите!" Пламене изказването го оставям без коментар, дано се сетиш сам какво си написал
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Аз на Нивата съм махнал така нареченият "кантар" на спирачките и съм значително по-доволен без кантара.Спира много по-добре-може би защото съм и свикнал знам ли-но според мен е по-добре без него.

Коментар

Яворе няма ко да го мислиш. Врътни две тръбички на струг и виж кво става.

Коментар

Аз ли да залягам . Че аз по цял ден съм отдоло. Знаиш колко съм му духал докато разбера как работи.
                      Аааа! Ахтунг! Не си признавай бре човек!

Коментар

То всичко ми е разглобено.Един тройник и е готов байпаса.

Коментар

Е те това е почти пълно копие на изказването на ефрейтора на танковия полигон. Запитан защо при изстрел на танка на отсрещния баир първо виждаш изстрела а после го чуваш отговорил: "Защото очите са ти по-напред от ушите!" Пламене изказването го оставям без коментар, дано се сетиш сам какво си написал
                          Ши тъ пусна в Блясъци еи

Коментар

Може и коланите да си махтеш, таман ще се пребиеш по-мераклийски. А вие като давате такива акъли се надявам после да не бягате от отговорност когато стане белята.

Коментар

Ши тъ пусна в Блясъци еи
                              Абе ти пусни твоето на което е посветено това. Щото така с късия и дългия път ще стигенем и до класиката "Ръководителят включи шалтера, и тока бавно и тържественно потече по жиците!"

Коментар

Вие пък сега вземете се скарайте.
                                Всеки има глава на раменете си да мисли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X