Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обороти на двигател 1.7i Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Обороти на двигател 1.7i Нива

Това подгряване за колко време става. В смисъл при подаване на контакт се включва помпата, а подгряването на таралежа в това време ли става или трябва да се изчака още като на дизел. Опитвал съм и след още 15 секунди но пак е същото.

Коментар

Не знам на каква логика работи, но пък си мисля, че не е ставало чак толкова студено, че таралежът да има значение. Някои нарочно си го изключват.

Коментар

Все едно е дали я паля сутрин в гаража или навън. Пали само без газ и с много въртене. Да разбирам, че трябва да търся друг проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от atanasovtr Преглед на мнение
          Все едно е дали я паля сутрин в гаража или навън. Пали само без газ и с много въртене. Да разбирам, че трябва да търся друг проблем.
          Нормално е да пали само без газ. Наистина ли са 3-4 секунди по часовник?

Коментар

Когато се пуска на студен двигател върти точно толкова. При топъл двигател запалва веднага. Сменил съм и маркуча за сервото, за да съм сигурен, че не засмуква въздух от там.

Коментар

И какво като въртиш 3-4 секунди-и на моята сутрин и чувам стартера за долу горе такова време,въпреки че съм с нови свещи и филтри.Поне при нас в Ямбол преди две седмици беше -20 и е нормално да не пали от "четвърт".А и в големите студове и маслото и акумулатора имат решаваща роля кога и дали изобщо ще стартира мотора.Иначе лятото си пали сутрин на момента.Просто Зимата са повече факторите,обуславящи надеждното стартиране на мотора и е нормално ЛЕКОЗАВИШЕНОТО време на работа на стартера.Ако обаче се наблюдава наистина продължително време на въртене на стартера-повече от 6-8 секунди значи има проблем.Но за 3 секунди не мисля,че трябва да се кахърим.Айде май станахме много прецизни....секунди,стотни...
              Последно редактирано от Янко Желязков; 17-02-10, 00:49.

Коментар

Повече от една цяла секунда аз не въртя никоя кола на стартер. Решавам, че има проблем.

Коментар

В никакъв случай не е нормално толкова въртене, поне моята до -10 пали директно (но с дръпнат до край смукач естествено). Ти обаче си инжекция и сигурно нямаш ръчен смукач?!?

Е при температури надолу вече нещата естествено, че се усложняват драстично.

Коментар

Моята пали по същият начин,когато е студена.Топла ли е пали само като пипна ключа.А за диагностиката пробвахме с кабел за лада,но компютъра не можа да се върже.Яд ме е да я карам така,защото на 2-3 пъти ме оставя в напечени моменти без мощност като и подам газ,но не знам какво да я правя вече.Мислех да и сменям всички датчици,но има един който е доста скап и се отказах засега.Казаха ми че в Монтана има сервиз на нар мисля и май ще се ходи дотам.

Коментар

Здравейте колеги. Монтирах газова уредба на Нивата. Сега вече изчезна това заглъхване на мотора и ускорението е плавно и добро. Остана обаче проблема с високите обороти на празен ход когато е в движение. Откачих кабелите на датчика от скоростната кутия, но отново е същото. Някой има ли нови идеи по въпроса. Някой сменял ли е такъв датчик, в смисъл къде може да се намери и на каква цена.

Коментар

Откачих кабелите на датчика от скоростната кутия, но отново е същото.
                        Датчика се намира на раздатъчнта кутия. На скоростната поне на моята има само датчик за задна скорост!
                        Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

А при запалването на студен двигател е необходимо въртене на стартера около 3-4 секунди, това нормално ли е. Благодаря за мненията колеги.
                          Сред като стартерът завърти, чукни рязко и късо педала на газта - вероятно ще запали веднага.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Утре ще опитам да запаля по този начин. Имал съм преди доста години друга лада карбуратор, но палеше веднага.

Коментар

Откачих кабелите от датчика за скоростта на раздатката на Нивата. Оборотите вече са нормални. Може ли някой да ми каже на какво влияе този датчик и какво може да се случи когато е изключен

Коментар

Нищо лошо няма да стане.

Погледнах за друго, но видях и това - инжекционните Ниви по идея поддържат в движение малко по-високи обороти на празен ход. Не зная защо го правят, но датчикът е само за това. В движение, обаче, не се очаква да поддържат над 1300. Защо твоята развърта до повече, не мога да измисля. Това не зависи от нищо извън компюъра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X