Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обороти на двигател 1.7i Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обороти на двигател 1.7i Нива

Здравейте колеги. Моля, който знае нещо по въпроса да сподели или да помогне. Купих си Нива 1998г с двигател 1.7 моноинжекция. Имам следният проблем. Първо двигателят няма разномерна тяга (като подадеш газ първо заглъхва). Второ когато автомобилът е в движение, и освободиш от скорост оборотите на двигателя са винаги 1500 - 2000. Когато спре на място оборотите падат до около 1000. Предполагам, че това е свързано с някой от датчиците, но не зная с кой. Сменил съм термостата и датчика за температурата.

До: Обороти на двигател 1.7i Нива

Газ има ли?
    Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Моята е също моноинжекция и прави АБСОЛЮТНО същите "чалъми",които описваш ти.Карах я само 1000км. на бензин и още на следващия месец и сложих газ-така вече 2 години и 50000км. нямам проблеми-колата набира плавно,няма го това заглъхване като на бензин,след което да следва рязко набиране,нормализира се и работата на празен ход-още при освобождаване от скорост оборотите падат на 1000-1100.Общо взето бензина го ползвам само профилактично и като ми свърши газта.Просто май модела 1.7МИ е такъв,защото и от други колеги чувам оплаквания.Иначе пък са пъргави и на светофара е кеф-на никой не пречиш.

Коментар

Имах подобен проблем на бензин. Сменях си карбуратора и се появи след това. Като натиснеш съединителя се изфорсирваше. Като превключиш на 4 и махнеш педала от газта се ускоряваше още няколко секунди. Оказа се, че лостчетата на газта опират и немога да върнат до края. Това е моят опит по случая

Коментар

А карбуратора го смених, поради наистина странната работа на бензин. Немога да обясня всичко, ама върви, върви, спре, почине си и пак тръгне. Не помня дали мислеше като дам газ де.

Коментар

Същият проблем имах и аз откачих датчика за движение на раздатачната кутия и сега всичкое нормално оказасе че е повреден пробвай и ти датчика с трите кабела.Покарай малко и виж какъв резултат ще има пиши

Коментар

Моята нива е 1,7моноинжекция на GM и имам същите проблеми,само че го прави и на газ!Като и подам по-рязко газ и заглъхва и ако държа газта набира едва-едва.Ако подавам плавно газ е нормално ускорението.Понякога като я паля и пука във филтъра.Смених и кабелите и свещите с чисто нови,ефект няма.А няма и майстори във нашия Видин със стенд за този модел.Ако някой може да помогне ще черпя много!

Коментар

За този тип мон. инж.GM.трябва да е ОПЕЛ.

Коментар

Мисля че Нивите с карб.нямат дачика за движение на разд.кутия той дава инф.към комп.и на газ не влияе.Може от там да е проблема откачиго и пробвай на бензин често дава проблеми може да е ударен или скъсано кабелче

Коментар

Моноинжекцията се разчита с парче кабел и инструкция, която май avcho беше сложил някъде тук. Ако не, трябва компютър за ГМ/Опел с кабел за Лада, на който накрайникът е различен от Опелския.

Мудното потегляне е масов проблем за тази чудесия, по мои сметки е виновен MAP-сензорът. Той, за улеснение, е и най-скъп. Може и да е просто от неплътност и засмукване на въздух отнякъде.

Ако го прави и на газ, вероятно газта има отделен проблем. Или все пак имаме засмукване на въздух.

Коментар

А при запалването на студен двигател е необходимо въртене на стартера около 3-4 секунди, това нормално ли е. Благодаря за мненията колеги. Виждам, че явно проблема с оборотите не е само при мен. Нямам монтирана газова уредба, но мисля да монтирам. Ще опитам с Вашите предложения и отново ще пиша за резултата.

Коментар

А какво означава това за разчитане с парче кабел. Аз не успях да намеря сервиз за диагностика.

Коментар

Първоначално публикуван от atanasovtr Преглед на мнение
                          А при запалването на студен двигател е необходимо въртене на стартера около 3-4 секунди, това нормално ли е.
                          Не е нормално. Там заподозрените са нагревателният таралеж в колектора и датчикът за температура.

А какво означава това за разчитане с парче кабел. Аз не успях да намеря сервиз за диагностика.
                          Пъха се кабелче в две дупки на куплунга за диагностика. Броят се миганията на лампата на таблото. После се гледа в таблица.

Коментар

Датчикът за температурата съм го сменил и резултатът е същият. Този таралеж подгрява ли се и електрически.

Коментар

Датчикът за температурата съм го сменил и резултатът е същият. Този таралеж подгрява ли се и електрически.
                              Точно електрически се подгрява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X