Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива 1.9Д

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лада Нива 1.9Д

Има и експортни модели на "Нива".Вносителите може и да имат повече информация за тях!

Источник

ВАЗ 21215 "Нива" 1,9ТД
    с 3/5 врати.
    Експорт за Италия
    Двигател:FIAT CMD с Турбокомпресор.
    Обем-1930см/3.
    Мощност-100кс.с при 4200об/мин.
    Въртящ момент-196Нм при 2500об/мин.
    Тегло (на стандартно окомплектован двигател)-130кг.
    Максимална скорост-150км/ч.
    Минимална скорост-1,5км/ч.
    Среден разход на гориво-7,2л/100км.
    Трансмисия-5 степенна скоростна кутия,постоянно задвижване на четирите колела,2 степенна разпределителна кутия с блокировка на междуосевия диференциал.
    Брой места включително водача-5.
    Полезен товар-450кг.
    Маса на тегленото ремаркето (със спирачки)-1400кг.

Разлики от стандартна "Нива"
    Хидроусилвател за волана.
    Механика-LUX AISIN (Япония)
    Раздатка-полуавтоматична-с електрозадвижване.
    Отключващ се преден мост.
    Самоблокиращ заден диференциал.
    Скоростна кутия.
    Усилени хъбове.
    стар нов

Допълнителни екстри:
    Климатик.
    Електролебедка.
    Автономен предстартов подгревател.
    Двуредни лагери на изходните валове на раздатката (Бархатная раздатка).
    Синхронизатор за раздатката.
    ШРУС-карданни валове.
    Количеството разум на планетата е постоянна величина,а населението непрекъснато се увеличава.

Коментар

Първоначално публикуван от 4x2 Преглед на мнение
      Има и експортни модели на "Нива".Вносителите може и да имат повече информация за тях!

Источник

ВАЗ 21215 "Нива" 1,9ТД с 3/5 врати.
      Експорт за Италия
      Двигател:FIAT CMD с Турбокомпресор.
      Обем-1930см/3.
      Мощност-100кс
      Aха хубави нивички ама това с фиатовия двигател незнам точно кой си го съчини на тази както и на онази която ми е в гаража двигателя е от концерна пежо/ситроен и няма нищо общо с фиат номера му е XUD-9 дано и другата информация да не е толкова лъжлива като тази защото на повечето лади монтираха двигател от опел 2.0-16 клапана 150кс говорим за заводски монтаж.
      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
        Aха хубави нивички ама това с фиатовия двигател незнам точно кой си го съчини на тази както и на онази която ми е в гаража двигателя е от концерна пежо/ситроен и няма нищо общо с фиат номера му е XUD-9 дано и другата информация да не е толкова лъжлива като тази защото на повечето лади монтираха двигател от опел 2.0-16 клапана 150кс говорим за заводски монтаж.
        Колега никой не е написал,че няма "Нива" и с двигател от Пежо.
        Ето го и него

Пълното наименование на двигателя е-XUD-9L. Още през 1993г на част от предвидените за експорт "Нива" е монтиран дизел XUD-9L от Пежо.
        Първата "Нива" с турбо двигател XUD-9SD (твоята е с този двигател),слиза от конвейра на-9 септември 1998г.
        Автомобилите на които е монтиран имат обозначението ВАЗ 21215-10:

Някои от частите на двигателите на "Пежо-Ситроен-Фиат" са унифицирани,и въпреки това има двигатели с различни характеристики.
        Това за монтирания от ОПЕЛ двигател,не го разбрах много.
        Монтирван е на 2110-доста добри характеристики има наистина.
        Ако имаш в предвид нещо за мощност!?
        Има модели ВАЗ на които е монтиран ванкелов двигател с доста голяма мощност-за нуждите на КГБ,ама там почти всичко е различно от серийна ЛАДА.
        Последно редактирано от 4x2; 02-02-10, 00:17. Причина: премахване на снимки-не отговарят на истината.
        Количеството разум на планетата е постоянна величина,а населението непрекъснато се увеличава.

Коментар

Да ти поясня на лявата снимка нивата е с двигател на пежо XUD-9.
          На дясната е с двигател на фиат не му знам на изуст модела ама си личи ,че е бая наскопосана гаражна зглобка.
          Демек наопаки са имената и снимките.

Sofrace Offroad Team

Коментар

Демек наопаки са имената и снимките.
            Да,наопаки бяха...И аз се загледах вчера,в лапата за тампон(в случая не служи за нищо),над капака на ангренажа(имах стар Ситроен BX дизел).Направи ми впечатление и горивния филтър с мембранната помпа отгоре(има го и в други марки,ама този много познат ми се видя...).Освен това капачката,за наливане на маслото е типична за FIAT,като вид, и е на капака на клапаните.
            Кръглия въздушен филтър също съм го виждал на Пежо и Ситроен....А даже,май кутията на филтъра е същата на PSA,от моделите 306/ZX, Partner/Berlingo, с атмосферния дизел.
            Не знам,коя беше лява или дясна снимка вчера,ама автора е изтрил истинската снимка,а е оставил грешната-тази на CMD/FIAT,която е без резервна гума-а се описва XUD.
            Демек,снимките пак не отговарят на истината и са на обратно.

Интересно е,защо няма резервна гума,и казана за чистачките на Нивата с фиатовия мотор е толкова неподходящо разположен....
            Може би,затова се оприличава на "гаражна сглобка".

ОФФ:Фиат използват двигатели XUD,в общите си разработки на някои модели с концерна PSA.След определени години имат и общи разработки на двигатели.

P.S.Тъй като,наскоро направих уточнение по друга статия на автора(която той своевременно поправи,но малко по-късно я изтри,а не беше необходимо),призовавам за правилно разбиране,на конструктивната критика(да не се трие).А също и за оценяване по достойнство,похвалното желание на автора,да предоставя подробна и добре оформена информация,за различни теми.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Двигателите XUD серий 7-9 са въобще едни от най здравите дизели произвеждани някога . Цял живот карам такива на пежа и ситроени и при нормална експлоатация искарват пробег над 500 000 километра. Зимата палят дори и с компресия под 16 стига да имат четири работещи подгревателни свещи. Тоя двигател можеш да го счупиш само ако го оставиш без масло и вода или му срежеш ангренажния ремък. Понеже в квартала имам едни приятели които внасят всякъкви ниви и съм имал възможност да подкарам всички разновидности на марката. Според мене мотора без турбо е слаб колата е доста по тромава но с турбо мотора си е много добре даже по добре и от бензиновия. От личен опит мога да кажа че поддръжката на един дизел не е по скъпа от на бензинов двигател. Ако мотора не е "мъртъв" в момента на покупката цялата му пофилактика и поддръжка се състои в смяна на един горивен филтър и евентуална проверка и подмяна на подгряващи свещи няма кабели делка капачки запалителни свещи газови уредби и други гълтащи време и пари агрегати. Единственото по скъпо нещо е акумолатора но като си купиш читава марка и той кара доста години аз на ситроена съм с смъртник Монбат който върти без проблеми пета зима същия ми е и на еспейса вече трета зима.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                От личен опит мога да кажа че поддръжката на един дизел не е по скъпа от на бензинов двигател. Ако мотора не е "мъртъв" в момента на покупката цялата му пофилактика и поддръжка се състои в смяна на един горивен филтър и евентуална проверка и подмяна на подгряващи свещи няма кабели делка капачки запалителни свещи газови уредби и други гълтащи време и пари агрегати.
                Пропуснал си ангренажния ремък,но и с него пак не се променят нещата-здрав и евтин за поддръжка е този мотор.А акумулатора,е от значение,ако мотора е поизносен.Имам колега,който палеше цяла зима,с "бензинов" акумулатор (45-50Ah) на Пежо 205 с XUD7.
                На Нива не знам как е,ама в леките колици на Пежо и Ситроен двигателите и без турбо си вървят супер,а тези с турбо са си направо бегачки.
                Спциално този 1,9 с турбо,го слагат и на разни бусуве,а какво остава за далеч,по-леката Нива.
                Интересно ми е,дали в турбодизеловата Нива,този двигател има интеркулер или не.Без кулер съм виждал само XUD7T, на пежо 205 с турбина,защото там няма място за интеркулера.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                  Интересно ми е,дали в турбодизеловата Нива,този двигател има интеркулер или не..
                  Интеркулер няма и е по-добре да не и се слага,че тя и с тази мощност трансмисията доста изнемогва а с кулер ще умре още по бързо.Той и самия двигател е с намалена мощност спрямо същия който се вгражда в пежата и ситроените иначе лесно може да се понадуе до 100+ кс ама тогава ще почнат да изпадат зъбни колела и полуоски на всяко по рязко потегляне.

Sofrace Offroad Team

Коментар

Интеркулер няма и е по-добре да не и се слага,че тя и с тази мощност трансмисията доста изнемогва а с кулер ще умре още по бързо.Той и самия двигател е с намалена мощност спрямо същия който се вгражда в пежата и ситроените иначе лесно може да се понадуе до 100+ кс ама тогава ще почнат да изпадат зъбни колела и полуоски на всяко по рязко потегляне.
                    Я дайидея как може да се понадуе мотора на 1,9 Д .
                    :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

как ще е с намалена мощност.нещо се бъркаш.трансмисията на НИВА Е МНОГО ПО ЗДРАВА ОТ ПЕЖО И СИТРОЕН.

Коментар

То и в Пежо 205 е 78к.с.,а момента е към 150Nm.Intercooler няма.
                        Но там е XUD7- по-малкия мотор.А този на Нивата ако е 1,9 и без интеркулер,не съм го срещал в никой от моделите на PSA.
                        Първоначално публикуван от genkogenev Преглед на мнение
                        Я дайидея как може да се понадуе мотора на 1,9 Д .
                        Неговата е турбодизел.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                          как ще е с намалена мощност.нещо се бъркаш.трансмисията на НИВА Е МНОГО ПО ЗДРАВА ОТ ПЕЖО И СИТРОЕН.
                          Нещо вече ми омръзна да обяснявам все едно и също,че не става само със седене пред компютъра трябват и малко практика и опит.
                          Защо не вземеш да разгледаш и другата тема?
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=78382
                          я виж пост номер 17 съм приложил какво мислят руснаците за тяхната трансмисия почни от първата снимка.
                          1-Да не съм имал бензинова нива да съм се объркал
                          2-Да нямам дизелова нива да съм се объркал
                          3-Да не съм ремонтирал 10 години само ниви да съм се объкал
                          4 Но имам дизелова и истината е ,че този мотор е толкова як,че ако решиш за нула време ще и гръмне трансмисията повярвай не е като бензиновата.
                          5-Дали си забеязал ,че до сега когато съм се изказвал по отношение на нива никога не съм се обърквал?
                          6-Аз съм я пуснал за продаване що не я купиш и дай да я пробваме колко и е яка тансмисията.

Sofrace Offroad Team

Коментар

Нещо вече ми омръзна да обяснявам все едно и също,че не става само със седене пред компютъра трябват и малко практика и опит.
                            Защо не вземеш да разгледаш и другата тема?
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=78382
                            я виж пост номер 17 съм приложил какво мислят руснаците за тяхната трансмисия почни от първата снимка.
                            1-Да не съм имал бензинова нива да съм се объркал
                            2-Да нямам дизелова нива да съм се объркал
                            3-Да не съм ремонтирал 10 години само ниви да съм се объкал
                            4 Но имам дизелова и истината е ,че този мотор е толкова як,че ако решиш за нула време ще и гръмне трансмисията повярвай не е като бензиновата.
                            5-Дали си забеязал ,че до сега когато съм се изказвал по отношение на нива никога не съм се обърквал?
                            6-Аз съм я пуснал за продаване що не я купиш и дай да я пробваме колко и е яка тансмисията.
                            мен специално не ме интересува какво мислят руснаците.кое по точно се чупи на трансмисията от този як мотор

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                              мен специално не ме интересува какво мислят руснаците.кое по точно се чупи на трансмисията от този як мотор
                              Нива - и бензиновата даже - тривиално си смила скоростната кутия. Само я надуй лятно време от София по магистралата със 120 и в Стара Загора отиваш право в сервиза. Писано е из този раздел доста по въпроса.

Скъпо, синтетично масло донякъде помага, но проклетията си прегрява.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Нива - и бензиновата даже - тривиално си смила скоростната кутия. Само я надуй лятно време от София по магистралата със 120 и в Стара Загора отиваш право в сервиза. Писано е из този раздел доста по въпроса.

Скъпо, синтетично масло донякъде помага, но проклетията си прегрява.
                                При моя 130 хил. км опит с Ниви (1,7), които винаги съм карал до ръба на възможностите им по- и извън пътя, а на магистрала съм слизал под 130 км/ч обикновено само преди спиране, не съм имал проблеми със скоростната кутия.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X