Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива 1.9Д

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лада Нива 1.9Д

Поне на мен, не ми е ясно как си го постигнал. Освен с масла по 40лв/л в скоростите. Или не си карал продължително в горещо време с висока скорост.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
      При моя 130 хил. км опит с Ниви (1,7), които винаги съм карал до ръба на възможностите им по- и извън пътя, а на магистрала съм слизал под 130 км/ч обикновено само преди спиране, не съм имал проблеми със скоростната кутия.
      Хайде, хайде - не са ни чак толкова равни магистралите. Имаме си и ние наклончета. Всички караме Нива и всички сме пробвали възможностите й на магистрала.

Ако кажеш, че си и с 5-скоростната кутия избиваш рекорди.

Коментар

На всичките си коли сменям консумативите редовно, като обръщам особено внимание на маслата. Но никога не съм ограничавал скоростта поради "пазене", освен при големи ями на пътя.
        ПП. За сведение: И двете ми Ниви са с 5 ск.
        Последно редактирано от trapper; 05-02-10, 17:54. Причина: допълнение
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Нива - и бензиновата даже - тривиално си смила скоростната кутия. Само я надуй лятно време от София по магистралата със 120 и в Стара Загора отиваш право в сервиза. Писано е из този раздел доста по въпроса.

Скъпо, синтетично масло донякъде помага, но проклетията си прегрява.
          беше ми интересно мотора каква вина има.дали е бензин или дизел кутията неправи разлика пак си загрява

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
            беше ми интересно мотора каква вина има.дали е бензин или дизел кутията неправи разлика пак си загрява
            Дизелът освен по мощност я почупва и по въртящ момент.

Коментар

Поне на мен, не ми е ясно как си го постигнал. Освен с масла по 40лв/л в скоростите. Или не си карал продължително в горещо време с висока скорост.
              С такава скорост по магистрала Ниви карам предимно през лятото (поради специфична работа). През зимата за шосета ползвам друга кола, а Нивата се ползва само за лов.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Дизелът освен по мощност я почупва и по въртящ момент.
                На мен ми загряваше и скоростния лост след дълго каране лятно време,а иначе съм чувал от майстори че да строшиш скоростна кутия на лада 4-степенна(такава беше и моята) си е истинско изкуство-били страшно здрави.Имал съм две лади и при редовно обслужване няма никакъв проблем с кутията-стегната,спортна,добре сметната за този двигател.Карах една Нива с 5-степенна кутия-ми тя на 4 -та вдигаше повече и ускоряваше повече,явно иска моторче сповече кончета и друга диаграма на въртящия момент.
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

4-степенните са по-държеливи, да, на класическа Лада им няма нищо. Но в Нива и те страдат. И е нормално да ускорява по-добре и да достига по-висока скорост на 4 предавка - 5 е само за икономия.

Коментар

мен специално не ме интересува какво мислят руснаците.кое по точно се чупи на трансмисията от този як мотор
                    На бензиновата 1.6 карбуратор и минах 130000км без никакъв ремонт по трансмисията като изключим карета на кардани и подобни тогава бях млад и агресивен и се боксуваше и на асвалт яко само откъсна раздатката от пода.На турбо дизеловата за 70000км скоростите ги ремонтирах 3-пъти а кожуха на предния диференцял 4-пъти а не съм я тормозил и в гората не е стъпвала заради спойлерите.И двете са купувани чисто нови от магазин пояснявам за да няма ама ти не знаеш кой как ги е карал ти си направи сметката какво казват руснаците и какво ми казва на мене опита по този въпрос.Моето лично мнение е ,че на нивата трансмисията е все едно от кашкавал и е много Не тормозоустойчива.
                    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                      На бензиновата 1.6 карбуратор и минах 130000км без никакъв ремонт по трансмисията като изключим карета на кардани и подобни тогава бях млад и агресивен и се боксуваше и на асвалт яко само откъсна раздатката от пода.На турбо дизеловата за 70000км скоростите ги ремонтирах 3-пъти а кожуха на предния диференцял 4-пъти а не съм я тормозил и в гората не е стъпвала заради спойлерите.И двете са купувани чисто нови от магазин пояснявам за да няма ама ти не знаеш кой как ги е карал ти си направи сметката какво казват руснаците и какво ми казва на мене опита по този въпрос.Моето лично мнение е ,че на нивата трансмисията е все едно от кашкавал и е много Не тормозоустойчива.
                      добре за скорустната утия стана ясно че е слабост дори и при класика.но кожуха на предния диф каква връзка има с мощноста на двигателя.ААА като развиваш голяма скоруст въздушната струя го пука

Коментар

Нещо вече ми омръзна да обяснявам все едно и също,че не става само със седене пред компютъра трябват и малко практика и опит.
                        Защо не вземеш да разгледаш и другата тема?
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=78382
                        я виж пост номер 17 съм приложил какво мислят руснаците за тяхната трансмисия почни от първата снимка.
                        1-Да не съм имал бензинова нива да съм се объркал
                        2-Да нямам дизелова нива да съм се объркал
                        3-Да не съм ремонтирал 10 години само ниви да съм се объкал
                        4 Но имам дизелова и истината е ,че този мотор е толкова як,че ако решиш за нула време ще и гръмне трансмисията повярвай не е като бензиновата.
                        5-Дали си забеязал ,че до сега когато съм се изказвал по отношение на нива никога не съм се обърквал?
                        6-Аз съм я пуснал за продаване що не я купиш и дай да я пробваме колко и е яка тансмисията.
                        мога да я купя.щом нестава за нищо ще се разберем за цената

Коментар

добре за скорустната утия стана ясно че е слабост дори и при класика.но кожуха на предния диф каква връзка има с мощноста на двигателя.ААА като развиваш голяма скоруст въздушната струя го пука
                          Пак продължаваш да се изказваш неподготвен първо помисли ако се налага вдигни ръка.И пак се опитваш да ми се подиграваш ли нещо незнам или се опитваш да показваш знания в конструкцията на нивата?
                          1-на стандатртна бензинова нива кожуха на предния диференцял си и е слабо място често измъква и чупи корпуса при задна лява шпилка също често се чупи и при предната стойка пак лява.
                          2-при бензиновата нива предния диференцял е хванат към двигателя
                          3-при дизеловата версия двигателя си е хванат през други тампони а предния диференцял има собствени стойки доста различни от тези при бензиновата тези стойки да доста недоизмислени и крепят диференцяа през шпилките за захващане на полуоските.
                          4-по голямата мощност и по голямия въртящ момент ускоряват процесите на разрушаване на и без това недоизмислената руска трансмисия.
                          5??????? дали да не започна да ти правя снимки на това за което ти говоря та белким поне от малко схванеш,че има доста голяма разлика от бензин и турбо дизел и с това,че най вероятно имаш нива света на автомобилостроенето не свършва има и други двигатели има и други трансмисий и от опит ти казвам не е лоша нивата ама за терор не става разбери го виждал ли си нива на 500000км? май не си а има доста други джипове който на тези километри още се движат и на тези километри ние ги купуваме и почваме да ги караме в гората и не им падат раздатките и мостовете в гората ето това е проверка колко е яка една трансмисия.

Sofrace Offroad Team

Коментар

мога да я купя.щом нестава за нищо ще се разберем за цената
                            купувай щом можеш

Sofrace Offroad Team

Коментар

Пак продължаваш да се изказваш неподготвен първо помисли ако се налага вдигни ръка.И пак се опитваш да ми се подиграваш ли нещо незнам или се опитваш да показваш знания в конструкцията на нивата?
                              1-на стандатртна бензинова нива кожуха на предния диференцял си и е слабо място често измъква и чупи корпуса при задна лява шпилка също често се чупи и при предната стойка пак лява.
                              2-при бензиновата нива предния диференцял е хванат към двигателя
                              3-при дизеловата версия двигателя си е хванат през други тампони а предния диференцял има собствени стойки доста различни от тези при бензиновата тези стойки да доста недоизмислени и крепят диференцяа през шпилките за захващане на полуоските.
                              4-по голямата мощност и по голямия въртящ момент ускоряват процесите на разрушаване на и без това недоизмислената руска трансмисия.
                              5??????? дали да не започна да ти правя снимки на това за което ти говоря та белким поне от малко схванеш,че има доста голяма разлика от бензин и турбо дизел и с това,че най вероятно имаш нива света на автомобилостроенето не свършва има и други двигатели има и други трансмисий и от опит ти казвам не е лоша нивата ама за терор не става разбери го виждал ли си нива на 500000км? май не си а има доста други джипове който на тези километри още се движат и на тези километри ние ги купуваме и почваме да ги караме в гората и не им падат раздатките и мостовете в гората ето това е проверка колко е яка една трансмисия.
                              добре вдигам ръка.трансмисията на НИВА не е по голям кашкавал от пежо и ситроен.какво разбираш под трошене на трансмисия тоз як мотор какво ще счюпи и как.полуоска ли раздатка ли носач ли.тук не говорим за други модели джипове.

Коментар

купувай щом можеш
                                мога. пиши цена

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X