Правилно ли съм разбрал, че е недопустимо извършването на завой при включена блокировка на междинния диференциал?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се включва блокажа на нива
Свий
X
-
Ами на суха и твърда повърхност определено не е добре за трансмисията. Ама ти и сам ще усетиш че се запъва и съпротивлява.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Ами блокирай дифа на асфалт и тръгни напред. Върви сравнително лесно нали? А после опитай да навъртиш волана докрай...Какво стана? Май нещо се запъва, не иска да завива, провлачва гуми, иска да спре? Защо ли е така като не съм прав? Къде отива паразитния въртящ момент? То ако беше както казваш ти, нямаще да има нужда от междуосев диф, всички системи за 4Х4 щяха да са като парт-тайм ама непрекъснато включени и щеше да настъпи Световното Щастие (СЩ).
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Да това важи за блокаж между две колела е не между два моста
Тъй като колелото което изминава по малкия път се компенсира от срещуположното от другия мост което изминава по големия.
Поне така мисля аз може и да не сам прав
Казвам го за да не помисляш че се зяждам с теб.
Коментар
-
Не, ти просто опитай, не се заяждам и аз. Един опит е по-убедителен от всички умозаключителни доказателства. Така че няма да казвам нищо повече, просто си направи опита и виж сам.
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Объри внимание на следите от гумите при пълен завои на сняг. Двете предни изминават по дълъг път от двете задни.Първоначално публикуван от bobsenДа това важи за блокаж между две колела е не между два моста
Тъй като колелото което изминава по малкия път се компенсира от срещуположното от другия мост което изминава по големия.
Поне така мисля аз може и да не сам прав
Казвам го за да не помисляш че се зяждам с теб.
Коментар
-
Спора е много интересен затова ще Ви цитирам част от РЪКОВОДСТВО ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ВАЗ 2121 - 1986г.(добрее човек да си пази книжките, а от тогава до сега нищо съществено не е променено по НИВАТА)
" УВОД
.......Не блокирайте диференциала в момент на боксуване на двете колела на един от водещите мостове на автомобила. Блокирането да се извършва своевременно, в зависимост от условията на движението. След преодоляването на трудно преходим участък диференциала трябва да се разблокира - движението на автомобила по хубави пътища с блокиран диференциал намалява живота на механизмите на силовото предаване, увеличава износването на гумите и разхода на гориво, а при спиране може да доведе до занясане на автомобила. За включена блокировка на диференциала Ви информира контролна лампа на таблото. .......
ДВИЖЕНИЕ НА АВТОМОБИЛА
......... Препоръчва се ниската предавка в разпределителната кутия да се включва след напълното спиране на автомобила. .....
.... Превключването от ниска на висока предавка и блокирането на диференциала може да се извършва по време на движение при всякаква скорост. ......"
Няма нищо за влизане в завои.
Коментар
-
Ами това ако не е прак отговор на спора дето го водим здраве му кажи. Защо ли ще се намалява живота на силовото предаване и износването на гумитеПървоначално публикуван от Hakuna Matata Преглед на мнениеСлед преодоляването на трудно преходим участък диференциала трябва да се разблокира - движението на автомобила по хубави пътища с блокиран диференциал намалява живота на механизмите на силовото предаване, увеличава износването на гумите и разхода на гориво, а при спиране може да доведе до занясане на автомобила
Някой май не мисли като пише 

Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар