Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се включва блокажа на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се включва блокажа на нива

на място място се включва при студен двигател а при топал само в движение

Винаги се включва на място.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Блокажа т.е. блокировката на междинния диференциал се включва само в движение. На място понякога е невъзможно да се включи. Няма ограничение за скоростта, при която може да се включи, но не трябва да има буксуване на никое от колелата в момента на включване...
      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
        Блокажа т.е. блокировката на междинния диференциал се включва само в движение. На място понякога е невъзможно да се включи. Няма ограничение за скоростта, при която може да се включи, но не трябва да има буксуване на никое от колелата в момента на включване...
        А, ти имаш впредвид че може да не са елементите които влизат в зацепване един срущу друг? Да, тогава си трябва малко да го завъртиш. Имах впредвид че не би трябвало да има зависимост от температурата на двигателя и възможност/невъзможност от включване на място. При мен винаги се включваше. Ако не веднага то след леко преместване - 20-30 см са достатъчни.
        При мен по-трудно се изключваше, понякога само с мощен шут по лостчето...
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

И в момента на включването да не е в завой
          sigpic УАЗ-452

Коментар

Това не трябва да има значение,защото блокира раздатката а не деферинциалите
            LZ1NBN

Коментар

Първоначално публикуван от Нейчо Наков
              Това не трябва да има значение,защото блокира раздатката а не деферинциалите
              А ти в раздатката нямаш ли диференциал?

Коментар

Имам ,той се блокира а не деферинциалите на мостовете и не виждам как той ще пречи при завои-блокиран
                LZ1NBN

Коментар

Пътя който изминават колелетата на предния и на задния мост е различен.

Коментар

Ако се замисля /повече от обикновено/ може би си прав
                    LZ1NBN

Коментар

Венци мерси много за информацията

Коментар

Re: Как се включва блокажа на нива

Първоначално публикуван от tmax
                        на място място се включва при студен двигател а при топал само в движение
                        Неща ебаваш ли ни?
                        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

неви ебавам а искам да знам как е по-добре за колата.
                          Понеже я карам от два месеца и още се уча.

Коментар

Здрасти колега незнам от предишните мнения дали някой е чел по книжките как се включва предния деф... или демопликатора(бавните) но в книжката пише че няма проблем да включват в движение но! ако включвасх бавни трябва изключително да внимаваш понеже неможе да карасх със 100км и изведнъж да забичеш бавните примердърпасш кола или ремарке по някакво голяма нагорнище и нивичката издава багажа праскаш и бавните и нямаш грижи)дано да си ме разбрал правилно
                            Ако бях това, което исках, щях да мечтая да бъда това, което съм

Коментар

препоръка на min 14 години

Блокаж-в движение.
                              Демултипликатор-при спрял автомобил.
                              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X