До: Разлика в раздатката
Ясен го е казал точно . Няма какво да се допълни .
А ти не може да имаш четири различни раздатки , защото са само два вида за Нива . Старата и новата . Новата е с променен профил и наклон на зъбите на блоковата ос - за да вие по-малко .
А може аз да не съм запознат , но не вярвам .
Има една голяма зъбчатка в раздатката , конусна с наклонени зъби .
Тя се нарича блокова ос . Тя е двойка със съответното друго зъбно колело.Съотношението на броя зъби на блоковата ос към другото зъбно колело ти дава предавателното число на раздатката .
Това ти е писал и Ясен .
До колкото знам може да сменяш двете зъбни колела( блокова ос и второто) комплект от една раздатка в друга . Но само блоковата ос или само другата зъбчатка- не става .
Снимай малко раздатките - да си припомня ремонтните времена .
И кажи какво искаш да постигнеш .
Първоначално публикуван от токарев
Преглед на мнение
А ти не може да имаш четири различни раздатки , защото са само два вида за Нива . Старата и новата . Новата е с променен профил и наклон на зъбите на блоковата ос - за да вие по-малко .
А може аз да не съм запознат , но не вярвам .
Има една голяма зъбчатка в раздатката , конусна с наклонени зъби .
Тя се нарича блокова ос . Тя е двойка със съответното друго зъбно колело.Съотношението на броя зъби на блоковата ос към другото зъбно колело ти дава предавателното число на раздатката .
Това ти е писал и Ясен .
До колкото знам може да сменяш двете зъбни колела( блокова ос и второто) комплект от една раздатка в друга . Но само блоковата ос или само другата зъбчатка- не става .
Снимай малко раздатките - да си припомня ремонтните времена .
И кажи какво искаш да постигнеш .
,та и 1,2(от 1200) и 1,5...всеки мотор може да се сложи....ако не бъркам
Коментар