Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Манивела за Нива 1,7i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Манивела за Нива 1,7i

Моята е 2007 и няма ни на бронята ни никъде другаде...

Коментар

Доста сьм бос относно Нивата , знам че , манивелата развьрта двигателя . Но не знам посредством какво . Вьзможно ли е да запалиш без акумолатор , пример : Изхабил си акумолатора за да изкараш джипа с лебетка , джипа е сух можеш ли да го запалиш само с манивела без акумолатор нали при развьртане на двигателя се сьздава налягане ? При високо налягане горивната смес се самовьспламенява или това е само при дизельт ?
      Последно редактирано от cernia.1977; 05-01-10, 22:11.

Коментар

Е без акумулатор няма да стане,освен ако не си динамо

Коментар

от прочетенето до тук не ми стана ясно за какво ти е манивела АДЖАБА.проблем с акумолатора ли имаш или с алтернатора.има по модерни начини с кабели от друг автомобил.на 1.7 няма храповик за манивела.можеш да сложиш ама влизаш в големи кичеци.и да сложиш едвали ще я запалиш ако не си ШВАРЦЕНЕГЕР в ръцете

Коментар

Нива 21214 /инжекцион/ няма никакви отвори за манивела. Нито на бронята, нито на предната престилка на купето, а и не и е необходимо.
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Някой може ли да ми каже какьв е минималният резерв от амперчаса в акумолатора за да запаля ? При полужение , че всичко останало е наред .

Интересно ми е защото сериозен джип като УАЗ я има а ВАЗ новият модел го няма . И имали полза от нея (манивелата) ?
              Последно редактирано от Ясен; 05-01-10, 22:57.

Коментар

За да запалиш, реално изразходваш 1-2 амперчаса. В акумулатора трябва да са останали поне 10, за да може да отдаде тези 1-2 достатъчно бързо. И да, можеш да запалиш с манивела. Достатъчно е в акумулатора да има съвсем малко ток. Колкото да светне таблото. Хората така и ГАЗ53 палят (V8, 4.8L), Нива определено ще е по-лесно. Освен за запалване, манивелата е диагностичен прибор - с нея се прави настройка на запалването при двигателите с делко. Удобна е и в някои други случаи.

"Няма нужда" е голяма дума - шансове да свърши тока има много, а Нива е доста трудна за бутане. А ако не е на асфалт, става невъзможна за бутане.

п.с. Нива е паркетен джип. Ако се използва като такъв, манивелата е малко в повече. Но не винаги е такъв случаят.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  За да запалиш, реално изразходваш 1-2 амперчаса. В акумулатора трябва да са останали поне 10, за да може да отдаде тези 1-2 достатъчно бързо. И да, можеш да запалиш с манивела. Достатъчно е в акумулатора да има съвсем малко ток. Колкото да светне таблото. Хората така и ГАЗ53 палят (V8, 4.8L), Нива определено ще е по-лесно. Освен за запалване, манивелата е диагностичен прибор - с нея се прави настройка на запалването при двигателите с делко. Удобна е и в някои други случаи.

"Няма нужда" е голяма дума - шансове да свърши тока има много, а Нива е доста трудна за бутане. А ако не е на асфалт, става невъзможна за бутане.

п.с. Нива е паркетен джип. Ако се използва като такъв, манивелата е малко в повече. Но не винаги е такъв случаят.
                  всичко което си писал е вярно за акумолатора.но да не забравяме че многоцилиндровите двигатели като газ зил се палят лесно на манивела.лада 1.7 трудно ще я запали. П.С.Нива не е чак толкова паркетен джип

Коментар

Аа, пали се.

Коментар

Айде моля Ви се...да не си обиждаме Нивите...чак пък паркетен Като знам какви чудеса е вършила
                      А колкото за манивелата - по потребна е като защитно средство отколкото по предназначение...ехх как ли не съм въртял кат на стара газка ремъка ама не палеше старата ми пушина

Коментар

Пали се. ама тоз който върти ръцете му стават като на маймуна.определено няма нужда от манивела ако трябваше дори и за центровка руснаците щяха да сложат.живеем в модерни времена.п.с.до сега непознавам човек който да е палил 1.7 на манивела може и да е имало ама е умрял от въртене

Коментар

Манивелата е ценен аргумент в спорове, несъмнено. За паленето - едно е сигурно. Пали с манивела само изправен и не-задавен двигател.

Коментар

ако спориш със ЗИЛ ще загубиш по големи манивели имат.Определено не му трябва на човека манивела и дори всичко да е изправно пак неможе да я запали.за да запали СРАВНИТЕЛНО лесно трябва запалването да е на закъснение апък всички караме на газ по голямо предварение ще му счупи ръцете.купува едни кабели от някоя бензиностанция и е готов

Коментар

Ей, упорит човек. Никога ли не ти се е смръзвал стартера? Иначе имах предвид спорове относно приложението на ЗДП към конкретна пътна ситуация.

Коментар

Ми не е ли по лесно да те дръпнат с въже.Зила има по голяма манивела ако се спори за ЗДП.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X