Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос относно Лада Нива!
Свий
X
-
До: Въпрос относно Лада Нива!
Защо пода е боядисан бяло? Няма такава Нива. Всички са черни. Щом е солиден едва ли ще се хване да я боядисва и то точно с този цвят. Солидните сядат и карат. Явно тази боя му е останала от някъде. По сервизите ги пръскат с други препарати и то черни или някакви тъмни. Бързи-бавни общо взето включват без особено усилие. По-трудно е с блокажа. Върви в сервиз да се провери, да ли не е удряна раздатъчната кутия или някакъв друг проблем. В тези снегове си за никъде без бавни. А нова раздатка е към хиляда лева.Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнениеНе съм съгласен - в движение при мен (21213) просто не става, независимо лекичко или бързичко. Независимо дали съм на скорост или не - няма начин в движение. Единствено като се спре на място, освободи се от скорост и тогава - превключва плавно е безпроблемно. Няма чалъми. Спираш - изключваш от скорост - превключваш на бавни - действаш!
Превключва и бавни - бързи , и блокажа с рязко и ясно движение на лоста . Без "кррррр" и тем подобни .
Просто когато си на свободна - става лесно . Въпрос на секунда ... за това говоря за чалъм ,пиниз.
И понеже все по черни пътища при малко зор включвам бавни или блокажа - така съм се научил . Дори съм убеден , че всеки като си свикне с колата спира да забелязва кога и как включва бавните и блокажа .
Вие трудно ли включвате от втора на трета предавка ?
Е - същото е - просто трябва да се свикне . А като чета - всяка Нива си има свой си начин ( аз не вярвам ....... ама така се оказва).
И не си мислете , че само на Нива е така . И другите джипове са по същия начин .
Просто трябва да се опознаете с колата . Лесно е !
П.С. Сега се усещам , че трудностите идват от малкото практика с бавни и блокажа.
Колега - иди някъде на трудна разходка и потренирай с кеф . Само така ще опознаеш твоя джип и ще станете истински приятели .
Вземи някой знаещ с теб - ще останеш приятно изненадан от възможностите на Нивата !
Жалко , че не си в Пловдив !Последно редактирано от bgbul; 20-12-09, 10:23.
Коментар
-
На каране нивата е много стегната, няма скърцане или тропане. Собственикът има гараж и каза, че всяка година я мажел отдолу срещу ръжда. Живее и в САЩ и носил от там някакви ръждопреобразуватели и мазила. Каза, че е чупил част от корпуса на раздатката и го е сменил, както и съединителят. Преди няколко месеца е сменен десният праг. Защо само него, никой не знае? По гредите отдолу има следи от удари, но са обработени. Диференциалите почват да се чуват към 70км. и нагоре , леко тресе задницата но това може и да е от гумите. На първа скорост, когато от по-високи обороти пусна газта и пак я натисна има лек луфт някъде по трансмисията.· Въпреки всичко, това засега е най-добрата Нива която съм гледал за две седмици обикаляне, гледъм съм коли и от 7000 лева .Последно редактирано от silata; 20-12-09, 10:34.Land Rover Discovery XS 300tdi 1996 продаден
Land Rover Range Rover Р38А - 2,5 DSE 2001
Land Rover Freelander td4 2005
Land Rover Discovery td5 2002
Коментар
-
Едната е за ниво на фаровете. Оригиналната система е хидравлична и рядко работи като свят. Другата променя яркостта на подсветката на таблото - полезно нещо нощем.
За тази Нива - карбураторът е сменян, оригиналният е електронен с ламбда-контрол и компютър. Оригинално е имала катализатор, може и още да има. Двигателят е 1.6, купето е от новите - с вертикални стопове, като на 1.7 - това е междинен модел, 21217.
Вижда се яко ТНТМ по ел. инсталацията и хранителната уредба, този въздуховод радикално прецаква газовата уредба.
Коментар
-
При смяна бързи/бавни на изправна Нива няма "хър-мър". Тази кола може да се кара дори без съединител (аварийно, разбира се), като се сменят и скоростите.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар