Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно Лада Нива!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно Лада Нива!

Нормално ли е лостът за превключване от бързи на бавни и обратно да се движи с огромно усилие?
    Land Rover Discovery XS 300tdi 1996 продаден
    Land Rover Range Rover Р38А - 2,5 DSE 2001
    Land Rover Freelander td4 2005
    Land Rover Discovery td5 2002

До: Въпрос относно Лада Нива!

Определено е нормално да се движи по-трудно от големия лост, жена ми го движи само с две ръце. Но пък като клеяса, може да се движи колкото си иска трудно. Или хич.

Коментар

Извинявам се офф топика предварително. А нормално ли е някой път ( невингаги) бързи/бавни да се изключват само когато навия пълен десен? Някой път и без да го завъртам, но пък няма други проблеми, влиза малко по трудно от лоста за скорости но влиза, не е като да не влиза

Коментар

Понеже явно за свястно Диско1 парите ми не стигат реших да зарадвам нашите като осъществя мечтата им: След 40г трудов стаж да си имат Лада Нива, с която да си ходят на вилата при всякакви метрологични условия.· Обикалях цяла седмица и само дръгели, като ги питам по телефона колата е супер, а наяве само бензиновата помпа е здрава, защото карат на газ.· Днес попаднах на тази http://www.mobile.bg/21258380671687820
        Човека каза, че само веднъж преди години е ползвал бавните.· Включиха се много трудно.
        Последно редактирано от silata; 17-12-09, 17:38.

Коментар

Първоначално публикуван от silata Преглед на мнение
          Човека каза, че само веднъж преди години е ползвал бавните.
          Това не е много добър атестат. Човек не си купува тая проклетия, ако няма да му трябват бавните. Но пък, може и да не е знаел, че е по-добре да ги ползва в някои случаи.

Коментар

Щял да става ловец, но се отказъл. Човека изглеждаше финансово стабилен. Показа ми няколко фактури от ремонти и импровизирана сервизна книжка, в която всичко е пасъл.· Щом влизат трудно на всички явно на този автомобил трябва да се почисти и раздвижи лоста. Идеално занимание за стареца като отиде на вилата.

Благодаря за отговора и ще пиша какво стана.
            Последно редактирано от silata; 17-12-09, 19:35.

Коментар

При мен не се превключват трудно. Да, по-тегаво е от скоростния лост, но в никакъв случай не мога да кажа, че изисква голямо усилие.

Коментар

Щял да става ловец, но се отказът. Човека изглеждаше финансово стабилен. Показа ми няколко фактури от ремонти и импровизирана сервизна книжка, в която всичко е пасъл.· Щом влизат трудно на всички явно на този автомобил трябва да се почисти и раздвижи лоста. Идеално занимание за стареца като отиде на вилата.

Хайде да внимаваш повече с буквичките, че да е лесно да се чете, става ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Хайде да внимаваш повече с буквичките, че да е лесно да се чете, става ли?
                  Жена ми е сложила програма за правопис и понякога става така.

Коментар

Щял да става ловец, но се отказъл. Човека изглеждаше финансово стабилен. Показа ми няколко фактури от ремонти и импровизирана сервизна книжка, в която всичко е пасъл.· Щом влизат трудно на всички явно на този автомобил трябва да се почисти и раздвижи лоста. Идеално занимание за стареца като отиде на вилата.
                    Няма нужда от никакви ремонти , ако е здрава раздаткта .
                    Просто си иска малко чалъм ( пиниз ) . Свиква се лесно .
                    Един съвет :
                    1. Не включвай на място , а само в леееекинко движение .
                    2. Първо изключи от скорост и тогава се включва по лесно и леко , даже и в движение .
                    3. Включването трябва да го правиш на свободна РЯЗКО . Не постепенен натиск или дърпане . А само РЯЗКО !
                    А когато свикнеш - вече няма да ти трябва сила . Просто ще знаеш как става .

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                      Няма нужда от никакви ремонти , ако е здрава раздаткта .
                      Просто си иска малко чалъм ( пиниз ) . Свиква се лесно .
                      Един съвет :
                      1. Не включвай на място , а само в леееекинко движение .
                      2. Първо изключи от скорост и тогава се включва по лесно и леко , даже и в движение .
                      3. Включването трябва да го правиш на свободна РЯЗКО . Не постепенен натиск или дърпане . А само РЯЗКО !
                      А когато свикнеш - вече няма да ти трябва сила . Просто ще знаеш как става .
                      Не съм съгласен - в движение при мен (21213) просто не става, независимо лекичко или бързичко. Независимо дали съм на скорост или не - няма начин в движение. Единствено като се спре на място, освободи се от скорост и тогава - превключва плавно е безпроблемно. Няма чалъми. Спираш - изключваш от скорост - превключваш на бавни - действаш!

Коментар

Нормално е бързи/бавни да се превключват лесно. Ако запъне, натисни съединителя. Така няма отказ.
                        По-различно е с блокажа (първото лостче). Обикновено лесно включва, но за да изключи, раздатката не трябва да е натоварена, напр. като спреш плавно на равно място.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                          Нормално е бързи/бавни да се превключват лесно. Ако запъне, натисни съединителя. Така няма отказ.
                          По-различно е с блокажа (първото лостче). Обикновено лесно включва, но за да изключи, раздатката не трябва да е натоварена, напр. като спреш плавно на равно място.
                          Съединител винаги... Тоест аз май не съм пробвал без съединител

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                            Съединител винаги... Тоест аз май не съм пробвал без съединител
                            По принцип няма да стане, Ще направи едно Кррррррррррр... и ще се откажеш. Трябва да си много добър в уцелването на правилни обороти. Там даже и синхронизатор няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              По принцип няма да стане, Ще направи едно Кррррррррррр... и ще се откажеш. Трябва да си много добър в уцелването на правилни обороти. Там даже и синхронизатор няма.
                              И след няколко "крррр"-чета счупени зъбки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X